“ΣΥΓΓΝΩΜΗ, ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΩ ΚΑΤΙ;” ΣΤΟΝ ΠΑΙΔΙΚΟ ΙΑΝΟ

kontouexTo Σάββατο 6 Απριλίου στις 12:00 στον ΙΑΝΟ της Αθήνας, Σταδίου 24, οι εκδόσεις Μεταίχμιο και ο Παιδικός IANOS παρουσιάζουν το βιβλίο “Συγγνώμη, μπορώ να πω κάτι;” της Μαριέττας Κόντου σε εικονογράφηση της Ρένιας Μεταλληνού.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο IANOS Café (Σταδίου 24) και η είσοδος είναι ελεύθερη. 

Το βιβλίο θα προλογίσει ο ποιητής- δοκιμιογράφος- διευθυντής του λογοτεχνικού περιοδικού «Φρέαρ» Δημήτρης Αγγελής. Κοντά του οι ήρωες του βιβλίου σηκώνουν διστακτικά το χέρι και ρωτούν «Συγγνώμη, μπορώ να διαβάσω κάτι;»  

Για παιδιά από 9 ετών και άνω, γονείς και εκπαιδευτικούς.

Συγγνώμη, μπορώ να πω κάτι;

Λίγα λόγια για το βιβλίο “Συγγνώμη, μπορώ να πω κάτι;”:  Τι γίνεται όταν η μια απορία φέρνει την άλλη και αυτή μια άλλη και μια άλλη, και τότε όλες οι απορίες μαζί κάνουν κατάληψη στο μυαλό του Ομήρου; Τότε εκείνος σηκώνει δειλά το χέρι και ρωτά: «Συγγνώμη, μπορώ να πω κάτι;». Και ίσως τελικά ρωτώντας μάθει τι είναι αγάπη και πού θα τη βρει, πώς θα κρύβει την κοιλιά κάτω από τη φαρδιά μπλούζα, πώς μπορεί να ανταλλάσσει όνειρα με τον μικρότερο αδελφό του που είναι ατρόμητος, ποια είναι η καλύτερη δουλειά του κόσμου, οι ωραιότεροι φίλοι και οι πιο γενναίοι αποχαιρετισμοί. Έτσι απλά, ρωτώντας… 

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα: Η Μαριέττα Κόντου ζει στην Αθήνα και εργάζεται ως ψυχολόγος. Για το βιβλίο της Τα μαγικά χέρια του τσαγκαράκου τιμήθηκε από τον Κύκλο του Ελληνικού παιδικού βιβλίου. Από τις εκδόσεις Μεταίχμιο κυκλοφορούν τα βιβλία της: Ο φίλος μου ο Γκρεγκουάρ, Τα μαγικά χέρια του τσαγκαράκου, Φτου ξελύπη, Η ιστορία μιας μουτζούρας.

Leave a Reply