ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΝΤΑΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ διοργανώνουν το εργαστήριο ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΝΤΑΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ για εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, την Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2015, στις 7 μ.μ., στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ.

To εργαστήριο βασίζεται στο βιβλίο της Ελένης Σβορώνου “ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΝΤΑΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ: ΠΩΣ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙΣ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΚΕΙΜΕΝΑ” που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ.

Οι συμμετέχοντες θα μοιραστούν στοιχεία από τη θεωρία και την πράξη της φιλαναγνωσίας και της σχέσης της με τη δημιουργική γραφή. Θα παίξουν παιχνίδια γραφής και θα σχολιάσουν προεκτάσεις και παραλλαγές τους. Θα προτείνουν δημιουργικές ασκήσεις που ξεκλειδώνουν τη φαντασία και τα συναισθήματα και εμπνέουν τα παιδιά να γράψουν τις δικές τους ιστορίες. Θα μάθουν πώς στήνεται ένα λογοτεχνικό εργαστήριο για μεγάλα παιδιά, θα μοιραστούν εμπειρίες με πεπειραμένες εκπαιδευτικούς στην καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας και γραφής στην τάξη.

Εισηγήτριες:

Αλεξάνδρα Βασιλοπούλου, φιλόλογος-εκπονήτρια του Οδηγού Σπουδών για τη Δημιουργική Γραφή για τα Καλλιτεχνικά Γυμνάσια,
Χρύσα Κουράκη, Υπεύθυνη Πολιτιστικών Θεμάτων της Διεύθυνσης Π.Ε. Ανατολικής Αττικής, διαχειρίστρια του βραβευμένου ιστολογίου φιλαναγνωσίας lesxhanagnosis.blogspot.gr,
Ελένη Σβορώνου, συγγραφέας παιδικής λογοτεχνίας.

0010653_195

Αντί εισιτηρίου απαιτείται κατά την προσέλευση των συμμετεχόντων η αγορά του βιβλίου Μαγειρεύοντας ιστορίες, Πώς να γράψεις τα δικά σου κείμενα (λιανική τιμή: 7,66 €) από τον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ. Θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ. ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ. ΘΑ ΤΗΡΗΘΕΙ ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ

Όσοι ενδιαφέρεστε να παρακολουθήσετε, δηλώστε συμμετοχή στο e-mail: [email protected], σημειώνοντας τα προσωπικά σας στοιχεία (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνα επικοινωνίας, e-mail) και την ένδειξη ΕΠΙΘΥΜΩ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΩ ΣΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ «ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΝΤΑΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ». Όσοι ειδοποιηθούν ηλεκτρονικά για τη συμμετοχή τους θα πρέπει να επιβεβαιώσουν την κράτηση της θέσης έως την ημερομηνία που θα τους ανακοινωθεί. Στο τέλος του εργαστηρίου θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης στους εκπαιδευτικούς, εφόσον ζητηθεί κατά τη δήλωση συμμετοχής.

Leave a Reply