ΨΑΡΙΑ ΣΤΟΝ ΓΙΑΛΟ ΜΕ ΠΛΑΚΑΤ ΚΑΙ ΜΕ ΠΑΝΟ: ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΟΝ ΙΑΝΟ

pcariaston_gialo

Τι θα γίνει όταν τα ψάρια θα βγουν στον γιαλό με πλακάτ και πανό; Θα το μάθουμε το Σάββατο 13 Μαΐου, στις 11 το πρωί στον Ιανό, όπου παρουσιάζεται το βιβλίο της Άννας Δνεδρινού (εκδόσεις Κόκκινη Κλωστή Δεμένη) «Ψάρια στον γιαλό με πλακάτ και με πανό». Το βιβλίο απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας από 6 ετών και πάνω και η είσοδος είναι ελεύθερη. Η Άννα Δενδρινού έχει επίσης κυκλοφορήσει τα παιδικά βιβλία «Αγάπιος τ’ όνομά του», «Ένα ταψί με γεμιστά», «Η Παιχνιδοκλέφτρα», «Μια ευθεία και ένα Ο», «Και ήταν, λέει, ένα όνειρο…», «1.2.3. … φτου ξελευτερία!».

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Μια παρέα παιδιών φτιάχνουν πύργους και αμμοπολιτείες στην παραλία, όταν ξαφνικά σηκώνονται πελώρια κύματα, που τους κόβουν την ανάσα. Και τι να δουν; Διάφορα θαλασσινά βγαίνουν στο γιαλό για να διαδηλώσουν με πλακάτ και με πανό!

Ο λόγος της διαμαρτυρίας τους είναι ότι η Ρύπανση και η Μόλυνση έχουν κάνει τη ζωή τους ανυπόφορη μες στη Θαλασσοχώρα. Όμως, το μεγαλύτερο παράπονό τους είναι η ανθρώπινη αδιαφορία. Αυτή είναι που προκαλεί την αλόγιστη καταστροφή του περιβάλλοντος.

Αμέσως τα παιδιά βάζουν τα δυνατά τους για να βρουν μια λύση… ένα μέσο μαγικό. Άραγε θα καταφέρουν να σώσουν τα θαλασσινά και τον πολύτιμο βυθό;

Ένα παραμύθι που στο τέλος γίνεται και θεατρικό παιχνίδι!

Leave a Reply