ΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΠΑΝΕ… ΚΑΛΛΙΘΕΑ

Oι Πράκτορες του Πλανήτη εκπέμπουν SOS και περιμένουν τα παιδιά από 7 ετών και άνω να φέρουν εις πέρας μυστικές αποστολές με αφορμή τα βιβλία της Ελένης Ανδρεάδη Γίνε πράκτορας του Πλανήτη και Η εκδίκηση του Πουφ.

Πού: Στο hypermarket ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ στην Καλλιθέα (Ευριπίδου 69, Αιγέως 31-35 & Ασκληπιού)

Πότε: Την Παρασκευή, 22 Ιουλίου 2016, στις 6:30 το απόγευμα

H είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη!

77915a7e-2f7c-402f-b3dd-af95f1441f30_7-e1468566708639

Ο καιρός τρελάθηκε. Για χιλιάδες χρόνια τα πράγματα ήταν εντάξει. Μπορεί ο Νεάντερταλ να άναβε καμιά φωτίτσα για το μπάρμπεκιου στη σπηλιά του, αλλά τώρα πια οι άνθρωποι το έχουμε παρακάνει. Βρήκαμε πετρέλαιο, λιγνίτη, κάρβουνο και φυσικό αέριο, και τα καίμε ασταμάτητα. Αυτά όλα παράγουν αέρια του θερμοκηπίου που έχουν αρχίσει να αλλάζουν το κλίμα. Χρειαζόμαστε επειγόντως μια ειδική δύναμη πρακτόρων να βοηθήσουν!

Εσύ τολμάς να γίνεις πράκτορας του πλανήτη και να αναλάβεις μια άκρως απόρρητη αποστολή για να σώσεις τον κόσμο; Αν όχι, ΣΤΑΜΑΤΑ ΑΜΕΣΩΣ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΓΡΑΜΜΕΣ, απομακρύνσου σιγά σιγά και άρχισε να σφυρίζεις αδιάφορα. Αν όμως είσαι αρκετά γενναίος ή γενναία, σε περιμένουμε σε μια μυστική συνάντηση εκπαιδευόμενων πρακτόρων, όπου τα πάντα μπορούν να συμβούν!

Οι νέοι πράκτορες θα εκπαιδευτούν στην αντιμετώπιση των πιο επικίνδυνων εχθρών του Πλανήτη, όπως ο Βαμπίρης Ενέργειας, η Σουπάρα των Σκουπιδιών και τα δηλητηριώδη αέρια Πουφ και Πιφ. Μάλιστα. Εχθροί αόρατοι και ύπουλοι, που υπάρχουν ολόγυρά μας και καταστρέφουν σιγά σιγά τον κόσμο. Όμως μην ανησυχείς: έλα στη μυστική συνάντηση και ανακάλυψε τον τρόπο να τους εξαφανίσεις μια για πάντα!

04879_03

Και για να έρθεις προετοιμασμένος, διάβασε παρακάτω πώς μπορείς να χρησιμοποιήσεις στην καθημερινή σου ζωή τρία μυστικά υπερόπλα για να σώσεις τη Γη μας.

Υπερόπλο Νο 1: Τα δέντρα!
Ανακύκλωσε το χαρτί που δε χρειάζεσαι πλέον, αφού έχεις γράψει και στις δυο πλευρές, για να σώσεις τα δέντρα! Αγόρασε ανακυκλωμένα προϊόντα ή αυτά που έχουν την ένδειξη αειφόρας ξυλείας (FSC)! Φύτεψε γλάστρες στο μπαλκόνι σου και πρασίνισε την πόλη σου!

Υπερόπλο No 2: Υπεύθυνη κατανάλωση!
Όταν πας για ψώνια, προτίμησε τοπικά προϊόντα και εποχής. Φτιάξε με τους γονείς σου ένα ισορροπημένο εβδομαδιαίο διαιτολόγιο και φύτεψε τον δικό σου μικρό λαχανόκηπο στο μπαλκόνι ή στον κήπο σου. Μπορείς να ξεκινήσεις με μια μικρή γλάστρα με μια ντοματιά!

Υπερόπλο Νο 3: Το ενεργειακό μου αποτύπωμα!
Μείωσε την ενέργεια που σπαταλάς στο σπίτι σου: μόνωσε τις πόρτες και τα παράθυρα, βγάλε τους φορτιστές από την πρίζα όταν δεν τους χρησιμοποιείς και κλείσε τις συσκευές από τους κεντρικούς διακόπτες. Χρησιμοποίησε τις δημόσιες συγκοινωνίες ή/και το ποδήλατο όσο περισσότερο μπορείς!

Δες αυτές και πολλές άλλες ιδέες στο άκρως απόρρητο www.planetagents.org

andreadh2

Λίγα λόγια για την Ελένη Ανδρεάδη και την ομάδα «Πράκτορες του Πλανήτη»

Η Ελένη Ανδρεάδη σπούδασε Περιβαλλοντική Πολιτική και ΜΜΕ στο Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ. Έχει εργαστεί ως στρατηγικός και περιβαλλοντικός σύμβουλος για εταιρείες, οργανισμούς και δημόσια όργανα σε Ελλάδα, Αμερική, Αγγλία και Γερμανία. Ένα ντοκιμαντέρ της αμερικάνικης εταιρείας παραγωγής Participant Productions (που ακολούθησε την παραγωγή του Μια Ενοχλητική Αλήθεια με τον Αλ Γκορ), στο οποίο εργαζόταν ως περιβαλλοντικός σύμβουλος, την οδήγησε στην Ινδία. Εκεί συνάντησε παιδιά που κατάφεραν να απαγορεύσουν τη χρήση της πλαστικής σακούλας στο χωριό τους και πείστηκε ότι αυτά είναι που έχουν τη δύναμη να αλλάξουν τον κόσμο. Μετακόμισε στην Ελλάδα για να εργαστεί στην οικογενειακή τουριστική επιχείρηση Σάνη Α.Ε., όπου μεταξύ άλλων επιμελείται το πρόγραμμα Sani Green. Το 2009 ίδρυσε τη ΜΚΟ «Πράκτορες του Πλανήτη», με αντικείμενο τη βιωματική εκπαίδευση και δράση παιδιών για την αειφόρο ανάπτυξη. Με καινοτόμο αναλυτικό εκπαιδευτικό υλικό και δραστηριότητες, η οργάνωση τους δίνει τα κατάλληλα εφόδια ώστε να εξελιχθούν σε πολίτες που παίρνουν πρωτοβουλίες και αναλαμβάνουν δράση για ένα καλύτερο συλλογικό μέλλον. Το σχολικό πρόγραμμα υλοποιείται σε δημόσια και ιδιωτικά δημοτικά σχολεία σε ολόκληρη τη χώρα. Το 2013 οι Πράκτορες του Πλανήτη βραβεύτηκαν ως ένα από τα 100 πιο καινοτόμα εκπαιδευτικά προγράμματα στην Ελλάδα στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Leave a Reply