ΜΥΘΟΛΟΓΙΚΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΣΤΟΝ ΙΑΝΟ

Ο IANOS και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ προσκαλούν τους μικρούς τους φίλους από 5 ετών σε ένα διαφορετικό μυθολογικό ταξίδι με αφορμή τα Μυθολογικά Παραμύθια το Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2016, στη 1 το μεσημέρι, στο café του βιβλιοπωλείου ΙΑΝΟS.

Η Καλλιόπη Κύρδη, συγγραφέας των βιβλίων Πλούτωνας και Περσεφόνη και Ορφέας και Ευριδίκηαφηγείται δυνατούς έρωτες με οδηγό τη μουσική και την τέχνη, ο Αντώνης Παπαθεοδούλου παρουσιάζει το βιβλίο του Ο Πηλέας και η Θέτιδα και μας καλεί να παίξουμε και εμείς με τις μεταμορφώσεις, ενώ ο Κώστας Πούλος, παρέα με την κιθάρα του, θα δοκιμάσει τις γνώσεις μας με Το αίνιγμα της Σφίγγας

Ελάτε να ταξιδέψουμε μαζί στον κόσμο της μυθολογίας και να γνωρίσουμε τους ήρωές της με έναν διαφορετικό και συγχρόνως συναρπαστικό τρόπο! Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη.

IANOS
Σταδίου 24, Αθήνα

%ce%b5%ce%ba%ce%b4%ce%ae%ce%bb%cf%89%cf%83%ce%b7-%ce%bc%cf%85%ce%b8%ce%bf%ce%bb%ce%bf%ce%b3%ce%b9%ce%ba%ce%ac-%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%b1%ce%bc%cf%8d%ce%b8%ce%b9%ce%b1_%ce%b9%ce%b1%ce%bd%ce%bf%cf%83

Λίγα λόγια για τη σειρά: Οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ εμπλουτίζουν συνεχώς με νέους τίτλους τη σειρά Μυθολογικά Παραμύθια. Η σειρά, με την οποία επιχειρείται μια καινούρια «ανάγνωση» των αρχαίων ελληνικών μύθων, στοχεύει στο να αντιληφθούν οι μαθητές ότι η αρχαία ελληνική μυθολογία δεν είναι μια χιλιοειπωμένη ιστορία ξεχασμένων θεών, αλλά ένα συναρπαστικό παραμύθι δράσης, μέσα από το οποίο ξετυλίγονται οι διαχρονικές περιπέτειες, οι φόβοι και οι χαρές που έχουν σημαδέψει και ακόμα σημαδεύουν την ψυχή του ανθρώπου.

Η σειρά είναι έτσι φτιαγμένη, ώστε να μπορούν να την παρακολουθούν με ευχαρίστηση και ενδιαφέρον οι μικροί αναγνώστες. Κι ενώ οι ήρωές της είναι όλοι πανάρχαιοι, οι κύκλοι, στους οποίους εστιάζει, παρακολουθούν προβλήματα του σημερινού ανθρώπου.

Οι συγγραφείς των βιβλίων της σειράς Μαρία Αγγελίδου, Καλλιόπη Κύρδη, Αντώνης Παπαθεοδούλου και Κώστας Πούλος ανασκευάζουν γνωστούς μύθους, ώστε οι παιδαγωγικές αξίες και οι ιστορικές πληροφορίες που φέρουν αυτές οι ιστορίες να μπορούν να κατανοηθούν από παιδιά άνω των τεσσάρων ετών. Παράλληλα, η γλωσσική αρτιότητα και το πλούσιο εννοιολογικά περιεχόμενο των κειμένων συμβάλλουν στην καλλιέργεια της φαντασίας και της γραπτής έκφρασης, ώστε τα βιβλία να αποτελέσουν βοηθητικό εργαλείο και για τη διδασκαλία της Γλώσσας. Τέλος, η αριστοτεχνική εικονογράφηση από την Ίριδα Σαμαρτζή, τη Σάντρα Ελευθερίου, τον Βασίλη Γρίβα και τη Σοφία Παπαδοπούλου συντελεί στην ανάπτυξη του αισθητικού κριτήριου των μαθητών.

Επιπλέον, στο τέλος κάθε βιβλίου υπάρχει παράρτημα με εκπαιδευτικές δραστηριότητες που είναι εύκολο να ενταχθούν και να αξιοποιηθούν στο πλαίσιο της τάξης ή στο σπίτι. Με αφορμή τον εκάστοτε μύθο, οι μαθητές καλούνται να λύσουν σταυρόλεξα και να παίξουν γλωσσικά παιχνίδια, να απαντήσουν σε κριτικές ερωτήσεις που τους βοηθούν να κατανοήσουν τη σημασία του πολιτισμού και τη σχέση της ιστορίας με το παρόν, να παρατηρήσουν καλλιτεχνικά έργα του παρελθόντος και, ακολούθως, να εξαγάγουν συμπεράσματα μέσω της εικαστικής γλώσσας.

Leave a Reply