ΤΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΣΤΟΝ ΠΟΛΥΧΩΡΟ HELLO KIDS

Τα παπούτσια των άλλων

Το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου στις 14:00, οι εκδόσεις Ίκαρος και ο πολυχώρος hello kids μας προσκαλούν στη διαδραστική παρουσίαση του βιβλίου της Άλκηστης Χαλικιά σε εικονογράφηση της Φωτεινής Τίκκου, Τα παπούτσια των άλλων. Ελάτε να γνωρίσετε από κοντά την Άλκηστη Χαλικιά και να ακούσετε την ιστορία της μικρής Ματού, που έφτιαξε ένα παιχνίδι με παπούτσια κι έτσι κατάλαβε λίγο καλύτερα τον δύσκολο κόσμο των μεγάλων.

Πολυχώρος hello kids (Εμπορικό κέντρο Atrium)

Χαριλάου Τρικούπη 6-10, Αθήνα 106 79 | Τ. 210 68 28 809

οι εκδόσεις Ίκαρος και ο πολυχώρος hello kids μας προσκαλούν στη διαδραστική παρουσίαση του βιβλίου της Άλκηστης Χαλικιά σε εικονογράφηση της Φωτεινής Τίκκου, Τα παπούτσια των άλλων.

Λίγα λόγια για το βιβλίο “Τα παπούτσια των άλλων”: Η Ματού, μένει στην Πιγιόμ, λίγο έξω από το Πάρισι, με την οικογένειά της. Γυρίζει καθημερινά περπατώντας από το σχολείο, και μια μέρα παρατηρεί έξω από το Τζαμί της πόλης, πάρα πολλά παπούτσια. Η Ματού φτιάχνει ένα δικό της, καινούργιο παιχνίδι, δοκιμάζοντας κάθε μέρα και ένα άλλο ζευγάρι. Με αυτόν το πειραματισμό θα μάθει, θα αρχίσει να νοιώθει πώς είναι να μπαίνεις στα παπούτσια, καμιά φορά και στη θέση, του άλλου. Ένα τρυφερό βιβλίο για την ενσυναίσθηση και την αμοιβαία κατανόηση από τη συγγραφέα του βιβλίου Το κουτί του Σιλάν, με την ιδιαίτερη εικονογράφηση της Φωτεινής Τίκκου, που εγκαινιάζει την συνεργασία της με τις εκδόσεις Ίκαρος.

Δείτε περισσότερα εδώ.

e-xf83ij

Ο ΤΥΠΟΣ ΕΓΡΑΨΕ

«… η συγγραφέας μιλάει για την πολυπολιτισμικότητα ως κάτι εντελώς φυσιολογικό, για την αποδοχή του Άλλου, για τις δυσκολίες της παιδικής ηλικίας που τείνει προς την εφηβεία και για την πάντα απαραίτητη φιλία με έναν υπέροχο και πολύ γλυκό τρόπο».

―Πελιώ Παπαδιά, Τaλκ

 «…Η εν-συναίσθηση, το πολυπόθητο “μπες λίγο στη θέση” ή όπως το είχε διατυπώσει η λαϊκή σοφία των παλιών “μπες στα παπούτσια μου” γίνεται ο πυρήνας της πολύ όμορφης, καλογραμμένης ιστορίας της Άλκηστης Χαλικιά. Η γεφύρωση αυτού του χάσματος ετερότητας και θέσης, η συναίσθηση των ανησυχιών, των αγωνιών, των καταστάσεων που πολιορκούν την ψυχή του άλλου, είναι σπουδαία κλειδιά και αξίες (αυτή η λέξη έχει πολύ σπουδαία σημασία) για την αγωγή κάθε παιδιού».

― Απόστολος Πάππος, Elniplex

Leave a Reply