Εργαστήρι για παιδιά με αφορμή το εικονογραφημένο βιβλίο της Μαρία Τζανφεράρι «Γίνε δέντρο!»

Γίνε δέντρο!Οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ, στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Βιβλίου, συμμετέχουν στον Περίπατο Βιβλίου και μας προσκαλούν σε ένα διασκεδαστικό εργαστήρι με πηγή έμπνευσης το εικονογραφημένο βιβλίο της Μαρία Τζανφεράρι Γίνε δέντρο!, το Σάββατο 22 Απριλίου 2023, στις 11 π.μ., στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ (Ιπποκράτους 118, Αθήνα).

Πώς τα δέντρα ενός δάσους προστατεύουν και φροντίζουν το ένα το άλλο, πώς μεταφέρουν το ένα στο άλλο ειδήσεις –πληροφορίες για τα έντομα, τα ρεύματα του αέρα ή άλλους κινδύνους– ποια είναι αυτά που αποκαλούμε «δέντρα-μετανάστες», γιατί είναι τόσο σημαντικό να προστατεύουμε τα δέντρα γύρω μας;

Μέσα από ένα διασκεδαστικό εργαστήρι με μπόλικο παιχνίδι, συζήτηση, εικαστικές δημιουργίες και φυσικά παρέα με το βιβλίο Γίνε δέντρο!, μαθαίνουμε πολλές ενδιαφέρουσες και χρήσιμες πληροφορίες για τα δέντρα και τα δάση μας.

Λίγα λόγια για το βιβλίο:
Στάσου περήφανος.
Τέντωσε τα κλαδιά σου στον ήλιο.
Γίνε δέντρο!

Είμαστε όλοι σαν τα δέντρα: η σπονδυλική μας στήλη, κορμός. Το δέρμα μας, φλοιός. Η καρδιά μας, που μας δίνει δύναμη και στήριγμα, μοιάζει με το ξύλο στο κέντρο του κορμού. Παίρνουμε ενέργεια από τον αέρα και τον ήλιο.
Και τα δέντρα, όπως οι άνθρωποι, είναι κοινωνικά. Μιλούν για να ανταλλάξουν πληροφορίες. Μοιράζονται την τροφή και τους διαθέσιμους πόρους. Προφυλάσσουν και φροντίζουν το ένα το άλλο. Είναι πιο δυνατά μαζί.
Σ’ αυτό το εκπληκτικό βιβλίο που αποτελεί έναν ύμνο στα πιο υπέροχα δημιουργήματα της φύσης, η Maria Gianferrari και η Felicita Sala μας συγκρίνουν με τα δέντρα, μας δείχνουν την ομορφιά και το μεγαλείο τους και μας επισημαίνουν τους τρόπους με τους οποίους τα δέντρα μπορούν να μας εμπνεύσουν να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι. Μια λυρική, και υπέροχα εικονογραφημένη ματιά στο μεγαλείο των δέντρων – και σε όσα εμείς οι άνθρωποι μπορούμε να μάθουμε από αυτά. Μεταφράζεται σε 16 γλώσσες.

Για παιδιά από 5 ετών
Σχεδιασμός και εμψύχωση: Παιδαγωγική ομάδα Απ’Ουσία
Είσοδος ελεύθερη με απαραίτητη δήλωση συμμετοχής στο 211 3003500 (εσωτ. 580) και στο polychoros@metaixmio.gr

Η εκδήλωση εντάσσεται στον Περίπατο Βιβλίου που διοργανώνει η Ένωση Ελληνικού Βιβλίου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου.

Leave a Reply