“ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ ΠΟΛΥΤΙΜΟ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ;” ΣΤΟΝ ΙΑΝΟ

Εσύ τι λες πολύτιμο πως είναι;Ένας ασβός τριγυρνούσε εδώ κι εκεί, αναζητώντας το πιο πολύτιμο πράγμα στον κόσμο! Ρώτησε την πέτρα, το δέντρο, τριών λογιών πετούμενα, κι ύστερα, έναν ποιητή, έναν παραμυθά, ένα παιδί. Στο τέλος, βρήκε κάποιον που κοιμότανε και τον ρώτησε κι αυτόν. Άλλοι απάντησαν αυτό που δεν ήξεραν, άλλοι αυτό που ήξεραν, άλλοι αυτό που ένιωθαν. Ο καθένας έδωσε ένα κομμάτι της απάντησης. Τελικά, εσύ τι λες πως είναι το πιο πολύτιμο στον κόσμο; “Εσύ τι λες πολύτιμο πως είναι;”.

Έλα να το ανακαλύψουμε μαζί με τη συγγραφέα Λιλή Λαμπρέλλη, την εικονογράφο Κέλλυ Ματαθία-Κόβο και τον μουσικό Γιάννη Ψαριώτη στην παρουσίαση του βιβλίου Εσύ τι λες πολύτιμο πως είναι; το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2019 στις 13.00

Στο βιβλιοπωλείο IANOS (Σταδίου 24, Αθήνα, τηλ.: 2103217917)

Λιλή Λαμπρέλλη

Λιλή Λαμπρέλλη

Λίγα λόγια για το βιβλίο: Ήταν κάποτε ένας ασβός που περπατούσε, περπατούσε και ρωτούσε, όλο ρωτούσε γύρω του: «Τι λες πως είναι το πιο πολύτιμο στον κόσμο;». Η πέτρα, η πεταλούδα, το δέντρο, λογιών λογιών πετούμενα και άνθρωποι, όλα όσα δώσαν απαντήσεις στον ασβό, λαχταρούσαν το ταξίδι: την αντοχή για το ταξίδι, μια πατρίδα να τους περιμένει σαν γυρίσουν, τη γνώση που ταξιδεύει, τις λέξεις πέρα από τη γνώση –που σε πάνε ακόμα πιο μακριά–, τις ιστορίες πέρα από τις λέξεις –που σε πάνε παντού–, την αγάπη που είναι από μόνη της ένα ταξίδι. Υπάρχει άραγε κάτι πιο πολύτιμο από όλα αυτά; Η παραμυθού Λίλη Λαμπρέλλη, που ονειρεύτηκε αυτή την ιστορία, βρήκε μια απάντηση. Η εικονογράφος Κέλλυ Ματαθία-Κόβο μπήκε στο όνειρο της συγγραφέα κι ονειρεύτηκε με τη σειρά της ζωγραφίζοντας. Οι μαγικές της ζωγραφιές ακολούθησαν τον ασβό ως την άκρη του κόσμου. Ένα παραμύθι για την αναζήτηση πολύτιμων πραγμάτων που δεν έχουν να κάνουν με υλικά αγαθά. Έχουν να κάνουν με το «μεγάλωμα» μέσα από το ταξίδι της ζωής. Για μικρούς (και μεγάλους) που θέλουν να μεγαλώσουν.

Leave a Reply