ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΥΣΛΕΞΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΑΘΗΣΙΑΚΕΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ “ΟΙ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΤΟΥ ΑΛΕΞ ΝΤΙ ΣΛ3ΞΙΝΓΚΤΟΝ”

Οι καταπληκτικές περιπέτειες του ΑΛΕΞ ΝΤΙ ΣΛ3ΞΙΝΓΚΤΟΝΟι εκδόσεις Ελληνοεκδοτική μάς προσκαλούν στη θεματική εκδήλωση για τη δυσλεξία και τις μαθησιακές δυσκολίες με αφορμή την παρουσίαση του παιδικού βιβλίου του Ηλία Βασιλείου “Οι καταπληκτικές περιπέτειες του ΑΛΕΞ ΝΤΙ ΣΛ3ΞΙΝΓΚΤΟΝ. Βιβλίο 1 – Σειρά: Ιστορίες από τα θρανία“, σε εικονογράφηση του Αχιλλέα Ραζή. Με τη συνδρομή ειδικών επιστημόνων θα ανακαλύψουμε τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να σταθούμε αρωγοί στην προσπάθεια των παιδιών να αναπτύξουν τα κρυφά «ταλέντα» τους, ώστε να κατακτήσουν τα όνειρά τους.

Ομιλητές

Αλέξανδρος Σταμάτιος Αντωνίου: Καθηγητής Ειδικής Αγωγής & Ψυχολογίας, ΠΤΔΕ – ΕΚΠΑ 

Ζωή Κρόκου: Διδάκτωρ Ειδικής Αγωγής, Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου

Έφη Μπούρα:  Ψυχολόγος, Δραματοθεραπεύτρια 

Αποσπάσματα του βιβλίου θα διαβάσει η ηθοποιός Δάφνη Καφετζή.

Πότε: Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2023 και ώρα 17.30

Πού: Στο βιβλιοπωλείο των εκδόσεων Ελληνοεκδοτική, Ιπποκράτους 10-12, Αθήνα (1ος όροφος)

Λίγα λόγια για το βιβλίο “Οι καταπληκτικές περιπέτειες του ΑΛΕΞ ΝΤΙ ΣΛ3ΞΙΝΓΚΤΟΝ”:

Τι γεύση έχουν οι μακαρονάδες γραμμάτων με σάλτσα μελάνι;
Από ποια εξωτική χώρα προέρχονται οι τρεις λέφαντες;
Πόσα πρωταθλήματα έχει κατακτήσει η Μπρατσελόνα;
Ποιος ρίχνει κόλλα στο ρολόι της τάξης, ώστε να κυλάει ο χρόνος αργά;
Πώς μπορεί κάποιος να γίνει σταρ της κορεάτικης ποπ;

Αυτά και πολλά άλλα αιώνια ερωτήματα της ανθρωπότητας θα συναντήσετε στις καταπληκτικές περιπέτειες του Άλεξ Ντι Σλ3ξινγκτον.
Το πρώτο βιβλίο της σειράς Ιστορίες από τα θρανία πραγματεύεται το θέμα της Δυσλεξίας και, γενικότερα, τη συμπερίληψη (συνεκπαίδευση όλων των παιδιών) στο σχολείο. Αποτελείται από δύο μέρη: το πρώτο μέρος παρουσιάζει την ιστορία του Άλεξ και απευθύνεται στους μικρούς μας φίλους ενώ το δεύτερο μέρος περιλαμβάνει ένα κείμενο ενημερωτικού χαρακτήρα για τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς ή άλλους ειδικούς. Σκοπός του βιβλίου είναι η ευαισθητοποίηση για τη Δυσλεξία και τις Μαθησιακές Δυσκολίες αλλά και η περιγραφή των συμπτωμάτων τους με τρόπο χιουμοριστικό για τα παιδιά και κατατοπιστικό για τους μεγάλους. Πάνω απ’ όλα όμως, είναι ένα βιβλίο για τα «ταλέντα» που κρύβουμε μέσα μας και τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να τα αναπτύσσουμε, αντιμετωπίζοντας με θάρρος τις «δυσκολίες» και κρατώντας πάντα στην τσέπη μας το «αόρατο εισιτήριο απεριορίστων διαδρομών» με προορισμό την κατάκτηση των ονείρων μας.

Leave a Reply