ΑΜΕΛΙΑ, ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΠΟΥ ΕΜΑΘΕ ΝΑ ΠΕΤΑΕΙ, ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΗΝ ΚΗΦΙΣΙΑ

28058922_221080178453200_5116819851385020514_nΗ “Αμέλια, το κορίτσι που έμαθε να πετάει” θα κάνει μια καταπληκτική προσγείωση, γεμάτη παιχνίδια, κατασκευές και εκπλήξεις στον χώρο του βιβλιοπωλείου Ευριπίδης στην Κηφισιά, το Σάββατο 10 Μαρτίου, στις 12 το μεσημέρι, με ελεύθερη είσοδο.

Στην παρουσίαση του βιβλίου των εκδόσεων Φουρφούρι θα συμμετάσχουν οι bloggers Magda Zindrou Κάθε μέρα Γονείς-Everyday Parents , Mary Liodou MommyJammi.gr Zina Zina ΕυΖην Creations και Eleni Karagiannidou Craftwithmom

Για παιδιά από 2-7 ετών

Βιβλιοπωλείο Ευριπίδης, Λ. Κηφισίας 310, Κηφισιά | Τ. 210 80 75 792

Αμέλια, το κορίτσι που έμαθε να πετάει

Λίγα λόγια για το βιβλίο: Το νέο βιβλίο από τις εκδόσεις Φουρφούρι με τίτλο ” Αμέλια, το κορίτσι που έμαθε να πετάει”, της Mάρα Νταλ Κόρσο και με την εικονογράφηση της Ντανιέλα Βολπάρι αναφέρεται σε ένα συνηθισμένο κορίτσι που είχε μεγάλα όνειρα. Μια ιστορία για τα παιδικά όνειρα που βγαίνουν αληθινά, για ένα κορίτσι δυνατό και με αυτοπεποίθηση, για το όραμα ενός αξιοθαύμαστου ανθρώπου.  Ένα υπέροχο βιβλίο, μια ιστορία γραμμένη με τρυφερότητα και θαυμασμό που αφηγείται την μοναδική ιστορία της 10χρονης Αμέλια Έρχαρτ που ήξερε από νεαρή ηλικία ότι ήθελε να πετάξει. Η Αμέλια ονειρευόταν να κάνει κάτι σπουδαίο. Κάτι που δεν είχε ξανακάνει κάνεις. Ζούσε σε μια εποχή που οι γυναίκες δεν είχαν το δικαίωμα να κάνουν τόσα πράγματα όσα οι άνδρες και μέσα στο βιβλίο τονίζεται ο θαυμασμός της για τις γυναίκες που είχαν καταφέρει να κάνουν τη διαφορά στην εποχή τους. Ήλπιζε ότι και την ίδια θα την θυμόντουσαν ως μια γυναίκα που είχε κάνει επίσης σπουδαία πράγματα. Οι όμορφες εικόνες απεικονίζουν απόλυτα τη φανταστική προοπτική του ονείρου ενός νεαρού κοριτσιού να φτάσει σε φαινομενικά αδύνατα ύψη, καθώς και λεπτομέρειες της περιόδου και το αντίστοιχο πνεύμα της εποχής. Παρουσιάζει μια φιλόδοξη νεαρή πρωταγωνίστρια, οι περιπέτειες της απευθύνονται σε όλους τους νέους αναγνώστες. Οι βιογραφικές λεπτομέρειες και το λυρικό κείμενο κάνουν την ιστορία της Αμέλια Έρχαρτ προσιτή στους αναγνώστες που αναζητούν την γνώση αλλά και μια επιβεβαίωση ότι όλα είναι δυνατά στην ζωή μας αρκεί να κάνουμε μεγάλα όνειρα και να τα ακολουθούμε.

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΟΥΡΦΟΥΡΙ: Το Φουρφούρι είναι ένα νέο εκδοτικό ξεκίνημα στο χώρο κυρίως του παιδικού βιβλίου. Είναι μια συνεργασία μεταξύ των εταιριών Brainfood και Εternal Optimists με έμφαση στο ποιοτικό παιδικό βιβλίο και όχι μόνο. Στα σχέδια μας εκτός από την έκδοση νέων τίτλων είναι η παραγωγή ψηφιακού περιεχομένου και η δημιουργία αντίστοιχων παραμυθιών και εκπαιδευτικών Apps. Καλώς ήρθατε στο Φουρφούρι, ένας κόσμος γεμάτος φαντασία, γνώσεις, περιπέτειες και ευτυχίας σας περιμένει. Μάθετε περισσότερα στο site fourfoyri.com ή στην σελίδα στο facebook fb.com/fourfoyri. 

Leave a Reply