ΑΓΑΠΩ ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ-ΑΓΑΠΩ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ

Γνωρίζουμε τις ρίζες των λέξεων… Πώς λέγονταν όμως οι ίδιες λέξεις στα αρχαία χρόνια; Και γιατί να διδασκόμαστε τα Μαθηματικά; Πού είναι χρήσιμα; Μήπως ξέρουμε αλλά δεν το έχουμε αντιληφθεί;

Οι εκδόσεις Διόπτρα και ο IANOS σας προσκαλούν να γνωρίσετε την Ουρανία Τουτουντζή και τα βιβλία της Αγαπώ τα Αρχαία και Αγαπώ τα Μαθηματικά στον Παιδικό ΙΑΝΟ. Συγγραφέας και παιδιά θα βρουν πώς ονομάζονταν στα αρχαία ελληνικά μερικά από τα αγαπημένα μας ζώα και μέσα από παιχνίδι θα καταλάβουν την πρακτική αξία των μαθηματικών!

Η εκδήλωση απευθύνεται σε παιδιά από 6 έως 12 ετών και η είσοδος είναι ελεύθερη

Πότε: Σάββατο, 14 Μαρτίου 2015 στις 13:00

Πού: ΙΑΝΟS, Σταδίου 24, Αθήνα

arxaia

Λίγα λόγια για το βιβλίο: Ποιος είπε ότι τα αρχαία ελληνικά είναι δύσκολα;
Ποιος είπε ότι τα πρώτα βήματα στον μυθικό κόσμο τους δεν μπορούν να γίνουν από παιδιά του δημοτικού;
Το βιβλίο αυτό προτείνει μια ευχάριστη και πρωτότυπη μέθοδο ώστε τα παιδιά να κάνουν τα πρώτα τους βήματα στους απέραντους, φωτεινούς δρόμους της αρχαίας ελληνικής γλώσσας. Μέσα από παιχνίδια και γιορτές… αλλά και μέσα από τη μυθολογία, συντροφιά με τους μεγάλους μας αρχαίους ποιητές και με τις παντοτινές τους προστάτιδες, τις Μούσες…
Με αυτό το βιβλίο, τα παιδιά εισάγονται από νωρίς στον πλούτο του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού. Μαθαίνουν να διαβάζουν τους αγαπημένους τους μύθους για τους άθλους του Ηρακλή ή για τη Γιγαντομαχία στη γλώσσα που οι ίδιοι αυτοί μύθοι πρωτομίλησαν στις ψυχές των ανθρώπων.
Τα πλεονεκτήματα είναι πολλά. Τα αρχαία ελληνικά βοηθούν τα παιδιά να αποκτήσουν από νωρίς συστηματική και δομημένη σκέψη, να αντιληφθούν καλύτερα τη γλώσσα γενικά και να βελτιώσουν τις δεξιότητές τους και στη νεοελληνική γλώσσα.
Ας τους κάνουμε αυτό το πολύτιμο δώρο που θα είναι μια κληρονομιά παιδείας για όλη τους τη ζωή!

mathimatika

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Ποιος είπε ότι τα μαθηματικά είναι δύσκολα;
Ποιος είπε ότι δεν μπορούμε να διασκεδάσουμε ταξιδεύοντας στον μαγικό τους κόσμο;
Το βιβλίο αυτό προτείνει μια πρωτότυπη και ευχάριστη μέθοδο ώστε τα παιδιά να έρθουν σε επαφή με τη γοητεία των μαθηματικών και να εκτιμήσουν την αξία που έχει η λογική μέσα στην ίδια μας τη ζωή.
Μέσα από τις σελίδες αυτού του βιβλίου, τα παιδιά δεν θα μάθουν μόνο τι σημαίνει «αριθμός» (αλήθεια, έχετε σκεφτεί από πού προέρχεται η λέξη;), αλλά θα ταξιδέψουν πίσω στον χρόνο για να γνωρίσουν τον Πυθαγόρα και τον Θαλή, θα διασκεδάσουν με μαθηματικά παιχνίδια, θα παρακολουθήσουν τον περίφημο ντετέκτιβ Μαθ Κλουρζό (τον έχετε ακουστά;) να λύνει ένα πρόβλημα λογικής και συγχρόνως θα μάθουν και τα ίδια να λύνουν προβλήματα με τρόπο συστηματικό, καλλιεργώντας έτσι τη μαθηματική και λογική τους σκέψη.
Γιατί η μαθηματική σκέψη και η λογική σκέψη είναι δύο από τις πιο σημαντικές δεξιότητες που θα τα βοηθήσουν να ζήσουν καλύτερα και να αντιμετωπίζουν με ψυχραιμία στη ζωή τους κάθε πρόβλημα που θα προκύπτει – όχι μόνο αυτά των μαθηματικών!

Η Ουρανία Τουτουντζή είναι κοινωνιολόγος και διδάκτορας του Παντείου Πανεπιστημίου. Από το 2002 μέχρι το 2006 δίδαξε το Σεμινάριο επιλογής «Φιλοσοφία-Πολιτισμός-Επικοινωνία» στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο. Έχει ασχοληθεί με τη διδασκαλία σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης. Όραμά της είναι μια ουσιαστική εκπαιδευτική μεταρρύθμιση. Από το 2011 διοργανώνει το «Εργαστήριο Αρχαίων Ελληνικών» για παιδιά του Δημοτικού.

Leave a Reply