ΤΟ ΣΚΛΗΡΟ ΚΑΡΥΔΙ ΣΤΑ WHITE RAVENS 2016

Η Διεθνής Παιδική και Νεανική Βιβλιοθήκη του Μονάχου συμπεριέλαβε το ΣΚΛΗΡΟ ΚΑΡΥΔΙ στα White Ravens 2016, τιμητική διάκριση που απονέμεται σε βιβλία που αξίζουν διεθνούς προσοχής λόγω των θεμάτων που πραγματεύονται και της εξαιρετικής και πρωτοπόρου εικαστικής και λογοτεχνικής προσέγγισής τους.

white_raven_2016

Ο φετινός κατάλογος των WHITE RAVENS #WRlist2016 περιλαμβάνει 200 βιβλία σε 42 γλώσσες και από 60 χώρες. Ο κατάλογος με τις κριτικές παρουσιάσεις των επιλεγμένων τίτλων αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της βιβλιοθήκης στις 18 Οκτωβρίου.

skliro_karydi_saloni

Με αφορμή το συγκεκριμένο βιβλίο που εκδόθηκε σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, οι εκδόσεις Καλειδοσκόπιο έφτιαξαν την παρακάτω ταινία, η οποία μιλάει για τα παιδιά-πρόσφυγες που φτάνουν στη χώρα μας, τις δυσκολίες που συναντούν και τις προσπάθειες να ενταχθούν σε μια νέα καθημερινότητα.

Μιλούν: Ελένη Σβορώνου, συγγραφέας, Εύα Σαββοπούλου εκ μέρους της Ύπατης Αρμοστείας ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα, και η εκπαιδευτικός Κωνσταντίνα Μποζονέλου.

Leave a Reply