ΤΟ ΑΓΟΡΙ ΠΟΥ Ο,ΤΙ ΑΓΓΙΖΕ ΓΙΝΟΤΑΝΕ ΓΛΥΚΟ! Ο ΕΥΓΕΝΙΟΣ ΤΡΙΒΙΖΑΣ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ

Το αγόρι που ό,τι άγγιζε γινότανε γλυκό!Τα «Ελληνικά Γράμματα» υποδέχονται στη νέα περίοδο της λειτουργίας τους έναν από τους πρώτους εκλεκτούς συνεργάτες τους, τον αγαπημένο σε μικρούς και μεγάλους Ευγένιο Τριβιζά, με το παιδικό βιβλίο «Το αγόρι που ό,τι άγγιζε γινότανε γλυκό!», σε εικονογράφηση της Λίζας Ηλιού.

Ένα αγόρι , την ώρα που τρέχει ανέμελο με ένα πατίνι ?, σκοντάφτει σε μια μανταρινιά ? και πέφτει στο κεφάλι του ένα μανταρίνι ?.
Όχι όμως συνηθισμένο μανταρίνι ?! Ένα μανταρίνι μαγικό !
Μέσα από το μανταρίνι βγαίνει ένα τζίνι ? και του ζητάει να κάνει μια ευχή που αμέσως θα πραγματοποιηθεί!
Το αγόρι  που τρελαίνεται για γλυκά ??? και κάθε λογής ζαχαρωτά ?, κέικ , προφιτερόλ , κρεμ καραμελέ ?, κρέπες  και παγωτά παρφέ ? αποφασίζει να επωφεληθεί από την ευκαιρία αυτή, χωρίς να φαντάζεται τι αναπάντεχες περιπέτειες, τι εκπληκτικές μεταμορφώσεις και τι φοβερές δοκιμασίες το περιμένουν…

Γι’ αυτό άκου αυτή τη συμβουλή! Πρόσεχε κι εσύ πολύ, προτού κάνεις μια ευχή!

5-sofa-didagmata-pou-mas-xarise-o-evgenios-trivizas.col-12

O Ευγένιος Τριβιζάς προσδίδει ιδιαίτερη σημασία στην επιστροφή του στα «Ελληνικά Γράμματα». Να τι δηλώνει σχετικά: «Εδώ και πολλά χρόνια οι εκδόσεις “Ελληνικά Γράμματα” πίστεψαν στα βιβλία μου, τα καλωσόρισαν και τα φρόντισαν όσο καλύτερα μπορούσαν σε μια δημιουργική περίοδο άψογης συνεργασίας. Με κέφι και ενθουσιασμό συνεργάζομαι και πάλι μαζί τους, ξεκινώντας από Το αγόρι που ό,τι άγγιζε γινότανε γλυκό!, και τους εύχομαι ό,τι αγγίζουν να γίνεται μπεστ-σέλερ!»

Η συνεργασία του Ευγένιου Τριβιζά με τον εκδοτικό οίκο ξεκινά με μια νέα έμμετρη σειρά με τίτλο «Τα κουκιά & τα ρεβίθια». Τη σειρά εγκαινιάζει η σπαρταριστή περιπέτεια «Το αγόρι που ό,τι άγγιζε γινότανε γλυκό!» και θα ακολουθήσουν τα βιβλία «Ένα ναυτάκι στην μπανιέρα» και «Η Σόνια και τα έξι παγόνια».

Χρήσιμες πληροφορίες για τον Ευγένιο Τριβιζά: Ο Ευγένιος Τριβιζάς είναι εξερευνητής, εφευρέτης και ζογκλέρ μεγάλων αυγών. Έχει ανακαλύψει το Νησί των Πυροτεχνημάτων, τη Φρου-τοπία, το Πιπερού, το Κουτσουλιστάν, την Κουμασιλάνδη, τη Χώρα των Χαμένων Χαρταετών και την Πολιτεία με Όλα τα Χρώματα εκτός από το Ροζ. Οι γνωστότερες εφευρέσεις του Ευγένιου είναι: ο γαργαλιός (ένα μηχάνημα που σε γαργαλάει όταν είσαι λυπημένος), το ηλεκτρικό ρουφοσκόπιο (ένας συνδυασμός τηλεσκόπιου και ηλεκτρικής σκούπας, με το οποίο όχι μόνο βλέπει κανείς τα αστέρια, αλλά άμα θέλει τα ρουφάει και τα κάνει γιρλάντες), ο φαγώσιμος χαρτοπόλεμος, η μπανιέρα με τις δώδεκα τρύπες, ο ιπτάμενος ανεμόμυλος, η τσουλήθρα με τα σκαλοπάτια, η μελωδική ομπρέλα, το παπιγιόν για νάνους και ο αναδρομικός καθρέφτης, που σε δείχνει όπως ήσουνα πριν από δέκα χρόνια. Ο Ευγένιος ζει στο Νησί των Πυροτεχνημάτων με τον παπαγάλο του, τη Σύνθια, τον άσπρο του ελέφαντα, τον Πουκιπόν, τη Λιλή, την παρδαλή λεοπάρδαλη, τον Οράτιο Αοράτιο, το αόρατο πράσινο καγκουρό, και άλλους πολλούς γνωστούς και φίλους. Ο Ευγένιος έχει μια μοναδική συλλογή από κομμάτια παλιών παραμυθιών. Η σπάνια συλλογή του περιλαμβάνει: ένα πούπουλο από μαξιλάρι που κοιμόταν η πεντάμορφη πριγκιποπούλα, το κορδόνι από το δεξί παπούτσι του παπουτσωμένου γάτου, ένα τούβλο από το σπίτι που είχαν χτίσει τα τρία γουρουνάκια, τα γυαλιά της γιαγιάς της Κοκκινοσκουφίτσας και το φιτίλι από το λυχνάρι του Αλαντίν.

Για τον Ευγένιο Τριβιζά, μεταξύ άλλων, έχουν γράψει:

«Μετρ του χιούμορ και των ανατροπών, μοναδικός στην Ευρώπη». Professor Christie Davies, Bookbird

«Όπως ο Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, έτσι και ο Ευγένιος Τριβιζάς γράφει σε μια από τις λιγότερο διαδεδομένες γλώσσες της ευρωπαϊκής ηπείρου. Τα παραμύθια του, όμως, όπως και αυτά του Άντερσεν, έχουν τη δυνατότητα να αγγίζουν την καρδιά και το μυαλό των αναγνωστών όχι μόνο σε όλη την Ευρώπη, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο». Boyd Tonkin, Literary Editor, The Independent

«Δημιουργός πλασμάτων παράδοξων και χωρών φανταστικών, ο Τριβιζάς, χάρη στη μαεστρία του πάνω στη φαντασία, τη σάτιρα, τις μεταπλάσεις και το παιχνίδι της γλώσσας, έχει εξασφαλίσει μείζονα θέση τόσο στη σύγχρονη ελληνική όσο και στη διεθνή παιδική λογοτεχνία». Jack Zipes, Editor, The Oxford Encyclopedia of Children’s Literature, Oxford University Press, 2006.

«Ό,τι καλύτερο μπορούσε να μας συμβεί, ειδικά στις μέρες μας, θαρρώ πως είναι ο Ευγένιος Τριβιζάς! Ο θαυματοποιός Τριβιζάς. Ακόμα κι αν δεν υπήρχε, θα άξιζε να τον εφεύρουμε!». Φωτεινή Τσαλίκογλου, Καθηγήτρια Ψυχολογίας, Πάντειο Πανεπιστήμιο

No Responses

Leave a Reply