ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑΜΕ|ΝΕΑ ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Σε μια εποχή πιεστικών ασχολιών και πολλαπλών ερεθισμάτων, με τα ψηφιακά μέσα και τα κοινωνικά δίκτυα να μονοπωλούν τον ελάχιστο ελεύθερο χρόνο μας, η Καθημερινή κάνει τη μεγάλη στροφή στις ρίζες της αναγνωστικής απόλαυσης και σε κλασικά αριστουργήματα της λογοτεχνίας που μας διαμόρφωσαν, μέσα από τη νέα εκδοτική της προσφορά «TA ΒΙΒΛΙΑ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑΜΕ».

Η σειρά περιλαμβάνει δημοφιλή έργα Ελλήνων και ξένων κλασικών συγγραφέων, που διαβάστηκαν από γενιές παιδιών και εφήβων -σημερινών ενηλίκων- και συνέβαλαν στη διαμόρφωση του χαρακτήρα και της προσωπικότητάς τους.

Με αφετηρία την Κυριακή 21/2/2016, θα κυκλοφορήσουν αρχικά 8 βιβλία – από τα πιο γνωστά της παγκόσμιας εφηβικής λογοτεχνίας:

Το νησί των θησαυρών, του Ρόμπερτ Λούις Στήβενσον
Μικρές Κυρίες, της Λουίζα Μέι Άλκοτ
Μικρός Πρίγκιπας, του Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ
Χάιντι, της Γιοχάνα Σπίρι
Παραμύθι χωρίς όνομα, της Πηνελόπης Δέλτα
Τομ Σόγερ, του Μαρκ Τουαίην
Μόγλης – Το βιβλίο της ζούγκλας, του Ράντγιαρντ Κίπλινγκ
Πήτερ Παν, του Τζέιμς Μάθιου Μπάρι

«ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑΜΕ» απευθύνονται σε γονείς και παιδιά, με σκοπό αφενός να ζωντανέψουν μνήμες και να προκαλέσουν το αίσθημα νοσταλγίας, αφετέρου να μυήσουν τη νεώτερη γενιά στην απόλαυση του διαβάσματος, της εξερεύνησης ενός μαγικού κόσμου γνώσης και φαντασίας που ζωντανεύει μέσα από τις τυπωμένες σελίδες. Για τον λόγο αυτό, κρίθηκε σκόπιμο να διατηρηθούν τα αυθεντικά χαρακτηριστικά των ιστορικών εκδόσεων, στα οποία, όμως, έχει προσδοθεί συλλεκτικότητα και vintage χαρακτήρας, και ταυτόχρονα να εμπλουτιστούν με στοιχεία που θα δώσουν επιπλέον αξία και θα τις κάνουν πιο «σύγχρονες και φιλικές» προς τα παιδιά.

Προς την κατεύθυνση αυτή, η «Καθημερινή» απευθύνεται σε καταξιωμένους ανθρώπους των γραμμάτων και των τεχνών για να προλογίσουν τις εκδόσεις και να μιλήσουν για τη δική τους σχέση με το βιβλίο. Ενδεικτικά ονόματα, Μύρων Μιχαηλίδης, Ξένια Καλογεροπούλου, Γιώργος Ρόρρης, Αλέξης Πανσέληνος Δημήτρης Νανόπουλος, Θανάσης Βαλτινός, Αμάντα Μιχαλοπούλου Χρήστος Χωμενίδης.  Επιπλέον, προγραμματίζεται η ηχογράφηση των βιβλίων από γνωστούς ηθοποιούς  σε ρόλο αφηγητή. Η πρόσβαση στο αρχείο θα γίνεται με QR code μέσα από την ιστοσελίδα της Καθημερινής.

Leave a Reply