ΤΑ ΦΥΛΛΑΡΑΚΙΑ ΤΩΝ ΔΙΑΚΟΠΩΝ

08808_03Από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο κυκλοφορεί το βιβλίο “Τα φυλλαράκια των Διακοπών” για παιδιά προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας, από την ομάδα Elniplex σε Εικονογράφηση της Ρένιας Μεταλληνού.

Στόχος αυτού του βιβλίου είναι να εμπλέξει τα παιδιά προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας σε μια ενδιαφέρουσα διαδραστική διαδικασία μάθησης και ψυχαγωγίας. Το παιδί-αναγνώστης γίνεται μέλος μιας παρέας φίλων και, μέσα από μια συναρπαστική περιπέτεια γεμάτη χιούμορ και ανατροπές αναπτύσσει λογικομαθηματικές και γλωσσικές δεξιότητες. Το βιβλίο περιλαμβάνει πολλά «ανοιχτά» φύλλα εμπέδωσης, που επιδέχονται περισσότερες από μία σωστές απαντήσεις και καλλιεργούν τη σκέψη, την κρίση, τη φαντασία και τη δημιουργικότητα των παιδιών.

Ζήστε αξέχαστες καλοκαιρινές διακοπές παρέα με τα Φυλλαράκια!

Το ELNIPLEX είναι ένα εκπαιδευτικό portal που λειτουργεί από τον Οκτώβριο του 2012. Σήµερα αποτελεί έναν από τους σηµαντικότερους εκπαιδευτικούς δικτυακούς προορισµούς, µε χιλιάδες καθηµερινούς επισκέπτες. Στο ELNIPLEX, όσοι ζουν ή ασχολούνται µε παιδιά θα βρουν πραγµατικά τα πάντα: παιδικό και παιδαγωγικό βιβλίο, µουσικές και τραγούδια, δραστηριότητες, παιχνίδια, κατασκευές, συνεντεύξεις διακεκριµένων δηµιουργών. Το βραβείο προώθησης της φιλαναγνωσίας από το Ελληνικό Τµήµα (Greekibby) της ∆ιεθνούς Οργάνωσης Βιβλίων για τη Νεότητα (International Board on Books for Young People – IBBY) στο ELNIPLEX το 2014 ήταν απλώς η αρχή.

Τα φυλλαράκια της Τέχνης δημιουργήθηκαν από την εξαµελή οµάδα του ELNIPLEX: νηπιαγωγούς, παιδαγωγούς ειδικής αγωγής, δασκάλους, εµψυχωτές και µουσικούς µε πολυετή εµπειρία στην εκπαίδευση (Φωτεινή Βαρδάκα, Χρυσάνθη Δενδρή, Μαίρη Μπιρμπίλη, Απόστολος Πάππος, Καίτη Παρασκευά, Δώρα Πουρή). 

Στην ίδια σειρά κυκλοφορούν

Τα φυλλαράκια της Γλώσσας

Τα φυλλαράκια των Μαθηματικών

Τα φυλλαράκια της Τέχνης

Τα φυλλαράκια της Φύσης

Leave a Reply