ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥΛΑΣ ΠΑΠΠΑ “ΣΤΗ ΜΥΤΗ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΒΙΟΥ ΜΙΑ ΑΚΡΙΔΟΥΛΑ” ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΤΟΥ “ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ” ΣΕ ΠΑΙΔΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ ΜΕ ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ

sth_myth_tou_koutaviou_mia_akridoula_coverΤο βιβλίο της Ροδούλας Παππά “Στη μύτη του κουταβιού μια ακριδούλα”, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Νεφέλη (σειρά Τσαλαπετεινός) σε εικονογράφηση της Γαλλίδας (με καταγωγή από το Λάος) Seng-Soun Ratanavanh, απέσπασε το λογοτεχνικό βραβείο του ηλεκτρονικού περιοδικού “Αναγνώστης” στην κατηγορία Παιδικό Βιβλίο με εικονογράφηση. 

Τι βαθύς ύπνος!
στη μύτη του κουταβιού
Μια ακριδούλα.

Μέσα από το βιβλίο, τα παιδιά γνωρίζουν τις τέσσερις εποχές του χρόνου μέσα από τρίστιχα ποιηματάκια (χαϊκού)! Το χαϊκού (ιαπωνικά: 俳句‎, δηλαδή «αστείος στίχος») είναι μια ιαπωνική ποιητική φόρμα, που παραδοσιακά αποτελείται από τρεις ομάδες των 5, 7, 5 συλλαβών, οι οποίες τοποθετούνται σε τρεις στίχους για έμφαση ή σε έναν, χωρισμένο με κενά. Τα χαϊκού είναι, με συνολικά 17 συλλαβές, η πιο σύντομη μορφή ποίησης στον κόσμο. Περιγράφουν συνήθως μια εικόνα της φύσης και δίνει στοιχεία για την εποχή του χρόνου μέσα από εποχιακές λέξεις. 

Το βιβλίο εισάγει με μαγικό τρόπο, με άριστα συνδυασμένο κείμενο και εικόνες, τα παιδιά από 4 ετών στον κόσμο της ποίησης και θα αποτελέσει κόσμημα για τη βιβλιοθήκη σας! Η Άνοιξη, το Καλοκαίρι, το Φθινόπωρο και ο Χειμώνας θα ζωντανέψουν μέσα από άριστα επιλεγμένες λέξεις και αριστουργηματική απεικόνιση.

Το βιβλίο τυπώθηκε στην Ελλάδα σε χαρτί από βιώσιμα δάση και με οικολογικό μελάνι (εγκεκριμένο για την επαφή με τρόφιμα).

Στη μύτη του κουταβιού μια ακριδούλα

pappa-haiku1-p48-9-1200px-62ec5eaa

Leave a Reply