ΡΟΖΑ ΤΟ ΤΕΡΑΤΑΚΙ

Ρόζα το τερατάκιH Ρόζα το τερατάκι είναι μια υπέροχη ιστορία με κεντρικό θέμα την αποδοχή της διαφορετικότητας και την ανάδειξή της ως ένα θετικό στοιχείο που εμπλουτίζει την κοινωνία και την ενδυναμώνει. Η συγγραφέας και εικονογράφος Olga de Dios, που έχει τιμηθεί για τη συμβολή της στη διάδοση της αξίας της ισότητας, χρησιμοποιεί για ήρωα ένα τέρας πολύ διαφορετικό από αυτό που έχουν συνηθίσει τα παιδιά. Ένα τέρας κορίτσι, που δεν είναι καθόλου τρομακτικό, που του αρέσει να παίζει και να γελά και που απολαμβάνει την χαρά της ζωής!

Λίγα λόγια για το βιβλίο: Η Ρόζα είναι ένα τρυφερό και γελαστό τερατάκι που διαφέρει από όλα τα υπόλοιπα τέρατα του χωριού της! Της αρέσει να γελάει, να παίζει και να ανακαλύπτει καινούρια πράγματα! Μια μέρα αποφασίζει να φύγει από το μέρος που γεννήθηκε και να ξεκινήσει ένα ταξίδι εξερεύνησης. Ανεβαίνει βουνά, διασχίζει τη θάλασσα, περνά ακόμα και την έρημο μέχρι που φτάνει σε έναν τόπο πολύχρωμο, με λαμπερό ήλιο και περίεργα τέρατα. Εκεί θα συναντήσει το Θηρίο Μπαλάκι, το Κίτρινο Πουλάκι, τον Βάτραχο Τρίκλωπα και το Μπλε Τερατάκι…

1febd6c1-0cbd-4d5b-9b94-cd23c10f8625

Το βιβλίο Ρόζα το τερατάκι έχει αποσπάσει τa βραβεία:
· Aurelio Blanco Award for the best project Arts of the book of the Community of Madrid 2013.
· Golden Pinwheel to the best children’s book in the international children’s book fair 2103 CCBF China Shanghai.
· Cultural Triangle Award 2014. COGAM

17c0a39b-dab1-465f-8224-08e7efcc67d6

Στα ελληνικά η Ρόζα το τερατάκι κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μικρή Σελήνη, έναν νέο παιδικό εκδοτικό οίκο που αγαπά τα γελαστά τέρατα, τους ντροπαλούς γίγαντες, τους σούπερ ήρωες με τιράντες και τους μικρούς καλλιτέχνες που ψάχνουν να βρουν το θάρρος τους!

Leave a Reply