ΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΙΑΝΟ

Άραγε πώς συνδέεται το φτερωτό ακτινίδιο με την υπόθεση «Η Εκδίκηση του Πουφ»;
Τι στοιχεία κρύβει ο χάρτης που έπεσε από την τσέπη της Ανίτας;
Μπορείς μέσα από ηχογραφημένες συνομιλίες να ανακαλύψεις τι σχέση έχει ο Βαμπίρης Ενεργείας με την υπόθεση;

Ήταν λίγες μέρες πριν από την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, όταν στα ράφια του βιβλιοπωλείου Ιανός, ανάμεσα σε πολλά παιδικά βιβλία, εντοπίστηκε ένα που στο εξώφυλλό του έγραφε: Πράκτορες του Πλανήτη: Η Εκδίκηση του Πουφ. Μόλις ενημερώθηκε για αυτό ο εκπαιδευτής Ω, αποφάσισε να οργανώσει μια μυστική συνάντηση στον Παιδικό Ιανό, με στόχο να εκπαιδευτούν νέοι Πράκτορες του Πλανήτη!

gine_praktoras

Τα παιδιά που θα έρθουν στη μυστική συνάντηση θα συμμετέχουν σε διασκεδαστικά παιχνίδια και δοκιμασίες εμπνευσμένες από το καινούριο βιβλίο της Ελένης Ανδρεάδη, Πράκτορες του Πλανήτη: Η εκδίκηση του Πουφ, αλλά και από το προηγούμενο βιβλίο της με τίτλο Γίνε Πράκτορας του Πλανήτη, που και τα δυο κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

Κάπως έτσι, λοιπόν, θα γνωρίσουν το διοξείδιο του άνθρακα (γνωστό και ως Πουφ), θα μάθουν για την κλιματική αλλαγή, αλλά και θα εκπαιδευτούν σε καθημερινές πρακτικές για να προστατέψουν τον πλανήτη. Οι νέοι πράκτορες θα έχουν την ευκαιρία να μυηθούν στην εξιχνίαση υποθέσεων από την Ελένη Ανδρεάδη (Πράκτορας 00, Συγγραφέας) και στην αποτύπωση υπόπτων από το Στέφανο Κολτσιδόπουλο (Πράκτορας 00, Σκιτσογράφος)

Αν είσαι τολμηρός, έλα κι εσύ για να βοηθήσεις στην εξιχνίαση αυτών των μυστηριωδών υποθέσεων σ’ αυτή την μυστική συνάντηση εκπαιδευόμενων πρακτόρων, όπου τα πάντα μπορεί να συμβούν!

Η εκδήλωση διοργανώνεται από τον Ιανό και τις εκδόσεις Μεταίχμιο, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.

Τόπος Συνάντησης: Παιδικός Ιανός, Σταδίου 24, Αθήνα
Ημέρα Συνάντησης: Σάββατο 4 Ιουνίου 2016 (μια ημέρα πριν την Ημέρα Περιβάλλοντος!)
Ώρα Συνάντησης: 12:00
Είσοδος: Eλεύθερη

Αν θέλεις περισσότερες πληροφορίες για την Εκδίκηση του Πουφ, προτού ξεκινήσεις τη μυστική αποστολή σου, μπορείς να διαβάσεις παρακάτω!

Έχεις μονάχα 24 ώρες να βρεις τα τρία υπερόπλα και να σώσεις τον κόσμο. Δέχεσαι την επικίνδυνη αυτή μυστική αποστολή; Αν όχι, ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΑΥΤΟ ΚΑΤΩ ΑΜΕΣΩΣ και απομακρύνσου σιγά σιγά, παριστάνοντας το αδιάφορο παιδί. Διότι, αν κατά λάθος το ανοίξεις, θα βρεις άκρως απόρρητα στοιχεία σχετικά με το ύπουλο πλάνο του Πουφ να κάνει τον κόσμο καμίνι! Μπορεί και να σε φάει ένα τζάγκουαρ στον Αμαζόνιο! Ή να τσουγκρίσεις το κεφάλι σου πάνω σε μία αγελάδα! ΜΗΝ ΑΝΟΙΞΕΙΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ, σου λέω!

Ακολουθώντας το επιτυχημένο βιβλίο Γίνε Πράκτορας του Πλανήτη, η νέα σειρά Πράκτορες του Πλανήτη καλεί τους μικρούς αναγνώστες να συμμετέχουν στην πλοκή. Στο πρώτο βιβλίο της σειράς, ο αναγνώστης πρέπει να σταματήσει τον τρομακτικό Πουφ πριν κάνει τον κόσμο καμίνι μέσω της κλιματικής αλλαγής. Με την πρωτοποριακή, διασκεδαστική προσέγγιση που οδήγησε το πρώτο βιβλίο της συγγραφέα σε τρεις υποψηφιότητες βραβείων παιδικού βιβλίου, τη μοντέρνα εικονογράφηση και τα έξυπνα οικολογικά εκπαιδευτικά μηνύματα, η περιπέτεια που ενθουσίασε τα παιδιά εντός και εκτός τάξης συνεχίζεται!

andreadh2

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα: Η Ελένη Ανδρεάδη σπούδασε Περιβαλλοντική Πολιτική και ΜΜΕ στο Πανεπιστημίου Χάρβαρντ. Έχει εργαστεί ως στρατηγικός αλλά και περιβαλλοντικός σύμβουλος στην Ελλάδα, Αμερική, Αγγλία και Γερμανία για εταιρείες, οργανισμούς και δημόσια όργανα, όπως για τη Ford Motor Company, Accenture, BBC και το Υπουργείο Εσωτερικών της Βρετανίας. Ένα ντοκιμαντέρ της αμερικάνικης εταιρείας παραγωγής Participant Productions (που ακολούθησε την παραγωγή του Μια Ενοχλητική Αλήθεια με τον Αλ Γκορ), στο οποίο εργαζόταν ως περιβαλλοντικός σύμβουλος, την οδήγησε στην Ινδία. Εκεί συνάντησε παιδιά που κατάφεραν να απαγορεύσουν τη χρήση της πλαστικής σακούλας στο χωριό τους και πείστηκε ότι αυτά είναι που έχουν τη δύναμη να αλλάξουν τον κόσμο. Μετακόμισε στην Ελλάδα για να εργαστεί στην οικογενειακή τουριστική επιχείρηση Σάνη Α.Ε., όπου μεταξύ άλλων επιμελείται το πρόγραμμα Sani Green. Το 2009 ίδρυσε την ΜΚΟ Πράκτορες του Πλανήτη, με αντικείμενο τη βιωματική εκπαίδευση και δράση παιδιών για την αειφόρο ανάπτυξη. Με καινοτόμο αναλυτικό εκπαιδευτικό υλικό και δραστηριότητες, η οργάνωση τους δίνει τα κατάλληλα εφόδια ώστε να εξελιχθούν σε πολίτες που παίρνουν πρωτοβουλίες και αναλαμβάνουν δράση για ένα καλύτερο συλλογικό μέλλον. Το σχολικό πρόγραμμα υλοποιείται σε δημόσια και ιδιωτικά δημοτικά σχολεία σε ολόκληρη τη χώρα. Το 2013 οι Πράκτορες του Πλανήτη βραβεύτηκαν ως ένα από τα 100 πιο καινοτόμα εκπαιδευτικά προγράμματα στην Ελλάδα στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων. Για περισσότερες πληροφορίες για τις δράσεις της οργάνωσης μπορείτε να επισκεφτείτε το www.planetagents.org.

Leave a Reply