Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΛΙΑΣ |ΕΥΓΕΝΙΟΣ ΤΡΙΒΙΖΑΣ|ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΑΛΕΝΤΗ

Ο «Πόλεμος της Κουτσουλιάς» είναι το δεύτερο βιβλίο της νέας σειράς που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Καλέντη με τον τίτλο “Η ΑΥΛΑΙΑ ΤΩΝ ΘΑΥΜΑΤΩΝ” και περιλαμβάνει τα θεατρικά έργα του αγαπημένου συγγραφέα μικρών και μεγάλων Ευγένιου Τριβιζά.

Θα ακολουθήσουν τα έργα: «Τα Γουρουνάκια Κουμπαράδες», «Για μια φούχτα μπάμιες» και «Η Kούλα η κατσικούλα και το κλεμμένο τραγούδι». Πρόκειται για μια νέα πρωτοποριακή πρόταση εμφάνισης και σχεδιασμού βιβλίων με θεατρικά έργα, η οποία τα καθιστά ελκυστικά, συναρπαστικά και ευανάγνωστα και την οποία αγκάλιασε με ενθουσιασμό το αναγνωστικό κοινό. Το πρώτο βιβλίο της σειράς με τίτλο «Δώδεκα παρά δώδεκα» κέρδισε το Βραβείο Παιδικής Λογοτεχνίας Public 2015.

Print
Επιμέλεια έκδοσης: Μαρία Κουτσιούμπα

Καλλιτεχνική επιμέλεια: Βάσω Βαρβάκη 

Σχεδίαση εικονιδίων ηρώων: Ράνια Βαρβάκη 

Διόρθωση: Βασιλική Τζόκα

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

Στο έργο αυτό, οι κάτοικοι δύο χωρών συναντιούνται τις Κυριακές στην Κοιλάδα με τις Ανεμώνες και παίζουν με χαρτοπόλεμο και σερπαντίνες. Δύο έμποροι όπλων, όμως, είναι αποφασισμένοι να πείσουν τους ηγέτες τους να πολεμάνε από εδώ και πέρα, όχι με χαρτοπόλεμο και σερπαντίνες, αλλά με θανατηφόρα τόξα και βέλη. Για να επιτύχουν τον σκοπό τους, βάζουν σε εφαρμογή ένα σατανικό και ύπουλο σχέδιο, ώσπου ένας αμείλικτος πόλεμος κινδυνεύει να ξεσπάσει στην περιοχή, ένας πόλεμος που έμεινε στην ιστορία με το όνομα «Ο Πόλεμος της Κουτσουλιάς». Το τραγούδι των δύο πολεμοκάπηλων από την πρώτη πράξη είναι χαρακτηριστικό του θέματος και του πνεύματος του έργου:

Πουλάμε τόξα, πουλάμε βέλη,
σ’ όποιον ποθεί, σ’ όποιον θέλει,
να νικήσει, να πληγώσει,
να πονέσει, να εξοντώσει!
Πουλάμε τόξα, πουλάμε βέλη,
σ’ όποιον ποθεί τιμές και δόξα,
σ’ όποιον θέλει να νικήσει,
σ’ όποιον θέλει να κερδίσει
με πόνο και με αίμα
ένα σκήπτρο, ένα στέμμα!
Σ’ όποιον θέλει να υψώσει
από θρήνο μάνας έναν θρόνο
και πολύτιμα παλάτια
από των παιδιών τον πόνο!

 Εκδόσεις Καλέντης
Λεωφ. Βουλιαγμένης 76
ΤΚ 166 77, Ελληνικό
E-mail: info@kalendis.gr 
Τηλέφωνο: 210.96.38.790 / 210.36.01.551
Fax : 210.96.38.791

Leave a Reply