ΜΠΑΜΠΑ, ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΣΚΥΛΟ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΜΥΡΜΗΓΚΙ

MPAMPA...lr

Από τις εκδόσεις Μάρτης μόλις κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο του Φίλιππου Φωτιάδη Μπαμπά, μπορούμε να πάρουμε σκύλο αντί για μυρμήγκι;.

Καταρχάς, ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Φίλιππο Φωτιάδη για την ανατρεπτική ιδέα που δίνει στους γονείς που τα παιδιά τους τους πρήζουν για (επιπλέον) κατοικίδιο. Κατά δεύτερον, ένα μεγάλο μπράβο στον Φίλιππο Φωτιάδη που μας έκανε να ξεκαρδιστούμε οικογενειακώς στα γέλια! Ο μικρός πρωταγωνιστής της ιστορίας μας είχε ζητήσει για χριστουγεννιάτικο δώρο έναν σκύλο, έναν κανονικό σκύλο με ουρά και αυτιά, που να γαβγίζει αν χρειάζεται και όταν του πετάς πράγματα να σου τα φέρνει. Όμως ο μπαμπάς και ο Άγιος Βασίλης είχαν άλλη γνώμη. Και στο σπίτι καταφτάνει ως κατοικίδιο ένα… εφτάψυχο μυρμήγκι, ο/η Μίλτος! Μια ανατρεπτική, χιουμοριστική, πανέξυπνη ιστορία από τον αγαπημένο εικονογράφο, που φαίνεται πως έχει ταλέντο και στο storytelling! Το βιβλίο “Μπαμπά, μπορούμε να πάρουμε σκύλο αντί για μυρμήγκι;” κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μάρτης.

Ο βραβευμένος εικονογράφος Φίλιππος Φωτιάδης επιστρέφει με μια δική του ιστορία γεμάτη χιούμορ και ανατροπές. Σημειώνουμε ότι ο Φωτιάδης χει εικονογραφήσει τα Παραμύθια με την ΞένιαΠαραμύθια με την Ξένια λίγο φοβιστικά και τα Επτά παραμύθια μία ιστορία (εκδόσεις Μάρτης) και έλαβε πέρσι βραβείο από το ελληνικό τμήμα της IBBY για την εικονογράφηση του βιβλίου Ένα κίτρινο φύλλο του Μιχάλη Μουλάκη (εκδόσεις Ίκαρος).

Leave a Reply