ΧΑΡΤΙΝΟΙ ΗΡΩΕΣ ΣΕ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ: ΜΑΡΙΝΑ ΓΙΩΤΗ, ΠΩΣ ΠΕΡΝΑΝΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ Ο ΜΙΛΤΟΣ ΚΑΙ Η ΜΕΛΙΝΑ;

Χάρτινοι ήρωες σε καραντίναΧάρτινοι ήρωες σε καραντίνα. Τo Τaλκ συναντά εξ αποστάσεως αγαπημένους πρωταγωνιστές βιβλίων και τους δημιουργούς τους και μαθαίνει πώς τα περνάνε και οι μεν και οι δε τις παράξενες ετούτες ημέρες. Καλεσμένοι μας η Μαρίνα Γιώτη και τα μελισσάκια Μίλτος και Μελίνα!

Μαρίνα, πώς περνούν ο Μίλτος και η Μελίνα στην καραντίνα; Ή μήπως ο κορονοϊός δεν έφτασε στο Μελίσσι;

Αν και από όσο γνωρίζουμε οι μέλισσες δεν κολλάνε κορονοϊό, είναι πολύ ευαίσθητες σε ό,τι συμβαίνει στο περιβάλλον, γι’ αυτό και δεν μένουν ανεπηρέαστες απ’ όλο αυτό. Η Μελίνα και ο Μίλτος συγκεκριμένα είναι βαθιά συνειδητοποιημένοι, με ισχυρές κοινωνικές ευαισθησίες, ενώ παίρνουν την ατομική ευθύνη πολύ σοβαρά. Έτσι μένουνε μελίσσι και βγαίνουν μόνο για τα απαραίτητα ώστε να προστατεύσουν τις υπόλοιπες μέλισσες, αλλά και ολόκληρο τον πλανήτη. Όσο είναι μέσα, όμως, εργάζονται σκληρά για να παραγάγουν μέλι, να καθαρίσουν την κυψέλη και να οργανωθούν καλύτερα, ώστε όταν έρθει η ώρα να επιστρέψουν στις δουλειές τους να είναι έτοιμες και ξεκούραστες! Μάλιστα ήδη ετοιμάζονται για την δεύτερη περιπέτεια της σειράς «Μελισσάκια στα Θρανία» που πολύ ταρακούνησε τα μικρά μας μελισσάκια και ανυπομονούν να την μοιραστούν μαζί μας.   

-Εσύ πώς περνάς;

Δημιουργικά! Προσπαθώ να ζω τις ημέρες μου με πρόγραμμα και σκοπό, σαν να μην έχει σταματήσει ο πλανήτης να κινείται. Θυμίζω στον εαυτό μου ότι το να βρίσκομαι σπίτι είναι δική μου, συνειδητή επιλογή και δεν με έχει υποχρεώσει κανείς να το κάνω. Μένω σπίτι, γιατί αγαπώ τους ανθρώπους γύρω μου και έχω ένα αίσθημα ευθύνης απέναντι σε όλους όσους παλεύουν στα νοσοκομεία, γιατροί, νοσοκόμοι και ασθενείς με χρόνια προβλήματα. Η ζωή τους είναι αρκετά δύσκολη, δεν χρειάζονται και τη δική μου ανευθυνότητα να τους την κάνει δυσκολότερη. Όσο μένω μέσα δημιουργώ νέες ιστορίες και χαρακτήρες, μιλάω με  φίλους και συνεργάτες σε ότι πλατφόρμα έχει εφευρεθεί και έχω μια πολύ στενή επικοινωνία με στους αναγνώστες μου μέσω των social media και ειδικά της κλειστής ομάδας αναγνωστών μου στο facebook. Μέσα από εκεί παίρνω πολύ αγάπη και δύναμη να συνεχίσω να προσφέρω, όπως μπορώ, με live αναγνώσεις, παιχνίδια και ιδέες απασχόλησης. Για αυτή την επικοινωνία, τα υπέροχα μηνύματά τους και τη συνεχή στήριξή τους ευχαριστώ όλους μέσα από την καρδιά μου.

7777777

Η Μαρίνα Γιώτη είναι συγγραφέας και εικονογράφος της επιτυχημένης σειράς «Παραμύθια Αλλιώς», του βιβλίου για μαμάδες «Μια καρδιά» και άλλων παιδικών βιβλίων από τις Εκδόσεις Διόπτρα, αλλά και ακούραστη εξερευνήτρια της παιδικής φαντασίας. Το τελευταίο της βιβλίο «Δώσε Λύση στο Μελίσσι» κυκλοφόρησε πριν λίγους μήνες. Βιβλία της έχουν μεταφραστεί στα Αγγλικά και Ιταλικά. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για τη Μαρίνα και τα βιβλία της στο marinagioti.gr

Leave a Reply