ΜΙΑ ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΒΙΒΛΙΑ|ΤΟ ΑΓΟΡΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΚΕΙ

Ο  Martin Pistorius στην ηλικία των δώδεκα χρονών σταμάτησε να μιλά και στη συνέχεια έπαψε να τρώει. Έπειτα άρχισε να χάνει τις αισθήσεις του και την επαφή του με το περιβάλλον.

Διάβασα το βιβλίο “Το αγόρι που δεν ήταν εκεί”, που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Διόπτρα, με μια μεγάλη ανυπομονησία και λαχτάρα. Συναισθάνθηκα βαθιά την αγωνία ενός εφήβου που έπεσε θύμα μιας λανθασμένης διάγνωσης και εξαιτίας αυτής βρέθηκε σε ιδρύματα για παιδιά με αναπηρίες βαριάς μορφής. Παρακολούθησα με αγωνία την πορεία της ζωής μιας οικογένειας που συνταράχτηκε, ενός ανθρώπου που στιγματίστηκε αλλά δεν το έβαλε κάτω.

93f8f221a307ecc24d469701a30bd66a

Ταξιδεύοντας στις σελίδες σκέφτηκα όλους τους ανθρώπους που έχουν έρθει αντιμέτωποι με ασθένειες, ψυχικές και σωματικές και σκέφτηκα πως η μόνη σωτήρια λέμβος είναι η αγάπη.

Το αγόρι που δεν ήταν εκεί τελικά ήταν πάντα εκεί και μέσα από αυτό εδώ το βιβλίο παραδίδει μαθήματα ζωής!

1b38e1492afb7c6a230a8dedc573e0c7

Ο συγγραφέας μάς βάζει σε έναν κόσμο πίστης, ελπίδας και αγάπης, τα τρία βασικά συστατικά που, κυρίως εμείς οι γονείς, οφείλουμε να έχουμε για να βοηθήσουμε τα παιδιά μας να κοιτούν με άλλο μάτι τη ζωή, ότι και να αντιμετωπίζουν.

Καλή σας ανάγνωση!

Η Σουζάνα Παπαφάγου είναι κλινική ψυχολόγος, ομαδική- οικογενειακή ψυχοθεραπεύτρια. Θα τη βρείτε στο http://kaleidoskopiopsychis.blogspot.gr/ 

Leave a Reply