ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΟ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ

1573656580_37238_res (1)Οι εκδόσεις Μεταίχμιο ξεκινούν φέτος μια συνεργασία με την ένωση μη κερδοσκοπικών σωματείων και ιδρυμάτων «Μαζί για το Παιδί» που εκπορεύεται από μια κοινή τους αγάπη: το παιδί. Από τις 15 Νοεμβρίου έως τις 31 Δεκεμβρίου 2019, αγοράζοντας οποιοδήποτε παιδικό ή εφηβικό βιβλίο από τις εκδόσεις Μεταίχμιο, ενισχύετε τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες της Ένωσης.

Όπως μας λένε χαρακτηριστικά οι άνθρωποι των εκδόσεων:

Ελπίζουμε κι εσείς, οι αναγνώστες, να στηρίξετε την πρωτοβουλία μας, χαρίζοντας περισσότερα παιδικά βιβλία – ειδικά την περίοδο των γιορτών που τα βιβλία έχουν την τιμητική τους ανάμεσα στις επιλογές δώρων.  Με αυτό τον τρόπο ενισχύετε ταυτόχρονα τους σκοπούς της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» που εργάζεται για την ευημερία περισσότερων από 30.000 παιδιών κάθε χρόνο εκ των οποίων τα 10.000 σε συστηματική βάση. Κύριος στόχος της Ένωσης είναι να προσφέρει βοήθεια σε παιδιά και νέους που αντιμετωπίζουν τη φτώχεια, την αναπηρία, την κακοποίηση και την αρρώστια. Το «Μαζί για το Παιδί» τιμήθηκε το 2016 με το Αργυρό Μετάλλιο της Ακαδημίας Αθηνών για την κοινωνική του προσφορά. Η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» είναι μια μη κυβερνητική οργάνωση, που στηρίζεται αποκλειστικά σε ιδιωτικούς πόρους και στη στήριξη εθελοντών. Οι πόροι της Ένωσης προκύπτουν αποκλειστικά από χορηγίες εταιρειών, δωρεές ιδιωτών, έσοδα από προγράμματα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και από τη διοργάνωση πολιτιστικών, αθλητικών και άλλων εκδηλώσεων φιλανθρωπικού χαρακτήρα στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Περισσότερα για τις δράσεις, τους σκοπούς και τον χαρακτήρα της Ένωσης θα βρείτε στο www.mazigiatopaidi.gr.

Ας θυμηθούμε όλοι μαζί τους στίχους του Λευτέρη Παπαδόπουλου: «Υπερασπίσου το παιδί, γιατί αν γλιτώσει το παιδί υπάρχει ελπίδα», που αποτελούν μια πάντα επίκαιρη παραίνεση την οποία δεν πρέπει να παραβλέπουμε.

ΧΑΡΙΣΤΕ ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ
ΧΑΡΙΣΤΕ ΧΑΡΑ

Leave a Reply