#ΜΕΝΟΥΜΕΣΠΙΤΙ ΜΕ ΜΑΙΚ ΒΑΪΚΙΝΓΚ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΥΤΥΧΙΑ

Μάικ ΒάικινγκΕίμαι σίγουρη πως όταν ο Μάικ Βάικινγκ, ο -σύμφωνα με τους Times- πιο ευτυχισμένος άνθρωπος στον κόσμο, έγραφε τα βιβλία του δεν φανταζόταν πόσο χρήσιμα θα αποδεικνύονταν στην ανθρωπότητα την εποχή του… κορονοϊού. O ίδιος ίδρυσε το Ινστιτούτο Έρευνας Ευτυχίας το 2013, στην Κοπεγχάγη της Δανίας. Επίσης, είναι ερευνητής συνεργάτης για την Παγκόσμια Βάση Δεδομένων Ευτυχίας (World Database for Happiness) και μέλος της συμβουλευτικής ομάδας Global Happiness Policy Report. Συμβουλεύει κυβερνήσεις, εταιρείες, πόλεις σε όλο τον κόσμο σχετικά με την ευτυχία και το πώς μπορεί κανείς να μετατρέπει τον πλούτο σε ευημερία. Έχει υπάρξει βασικός ομιλητής για θέματα ευεξίας και ευτυχίας σε περισσότερες από 40 διαφορετικές χώρες.

Σας συστήνω, λοιπόν, για αυτές τις δύσκολες ημέρες, τα διεθνή μπεστσέλερ του “Το βιβλίο του Hygge”, που μας γνωρίζει την τέχνη να δημιουργείς ατμόσφαιρα θαλπωρής, ζεστασιά της ψυχής, συναίσθημα ευεξίας και εσωτερικής πληρότητας, “Το βιβλίο του Lykke”, που συγκεντρώνει συμβουλές από τις πιο ευτυχισμένες γωνιές του πλανήτη και μας προσκαλεί να ανακαλύψουμε το Lykke, την ευτυχία,στη ζωή μας, και το φρεσκότατο “Η τέχνη της δημιουργίας αναμνήσεων”, ένα υπέροχο ανάγνωσμα για τις όμορφες αναμνήσεις που φωτίζουν το παρόν και χτίζουν ένα ευτυχισμένο μέλλον. Εγγυημένα, θα σας φτιάξουν τη διάθεση και θα σας καθοδηγήσουν να περάσετε και στην οικογένειά σας την ηρεμία που όλοι έχουμε ανάγκη αυτές τις δύσκολες ημέρες.

Το βιβλίο του Hygge

Οι όμορφες στιγμές κρύβονται στην απλότητα

Γιατί η Δανία θεωρείται η πιο ευτυχισμένη χώρα στον κόσμο; Η απάντηση βρίσκεται στο hygge (προφέρεται χου-γκα). Το hygge έχει πολλές ερμηνείες: «τέχνη να δημιουργείς ατμόσφαιρα θαλπωρής», «ζεστασιά της ψυχής», «συναίσθημα ευεξίας και εσωτερικής πληρότητας». Το hygge το καταλαβαίνετε όταν το νιώθετε. Όταν είστε κουλουριασμένοι στον καναπέ με ένα αγαπημένο πρόσωπο, όταν μοιράζεστε το φαγητό με τους στενούς σας φίλους. Είναι εκείνα τα δροσερά γαλάζια πρωινά όταν το φως που μπαίνει από το παράθυρo είναι ακριβώς ό,τι χρειάζεστε. Από την επιλογή του κατάλληλου φωτισμού και την προετοιμασία ενός δείπνου μέχρι την επιλογή των ρούχων και τη διακόσμηση του σπιτιού σας, αυτό το βιβλίο θα σας βοηθήσει να ανακαλύψετε τη μαγεία του hygge.

Το βιβλίο του Lykke

Ποια είναι τα μυστικά των ευτυχισμένων ανθρώπων;

Lykke (Luu-kah): Ευτυχία

Η Δανία θεωρείται από πολλούς η πιο ευτυχισμένη χώρα του κόσμου. Ο Μάικ Βάικινγκ προσπαθεί να καταλάβει τι κάνει τους ανθρώπους ευτυχισμένους σε ολόκληρο τον κόσμο. Για να απαντήσει στο ερώτημα δεν περιορίζεται μόνο στη συνταγή των Δανών, αλλά θέτει ερωτήματα που μας απασχολούν όλους: Τα χρήματα φέρνουν την ευτυχία; Πόσες ώρες πρέπει να εργαζόμαστε; Οι πόλεις μάς κάνουν πιο δυστυχισμένους; Από το πώς αξιοποιούμε δημιουργικά τον πολύτιμο ελεύθερο χρόνο μας μέχρι την ποιότητα των σχέσεών μας, αυτός ο οδηγός συγκεντρώνει συμβουλές από τις πιο ευτυχισμένες γωνιές του πλανήτη και μας προσκαλεί να ανακαλύψουμε το Lykke στη ζωή μας.

Η τέχνη της δημιουργίας αναμνήσεων

Ανακαλύψτε πώς οι όμορφες στιγμές χτίζουν τον δρόμο για την ευτυχία

Κάποιες μέρες περνάνε χωρίς να αφήσουν κανένα ίχνος και άλλες τις θυμόμαστε για πάντα. Θυμάστε το πρώτο σας φιλί; Τη γεύση του φαγητού στο κυριακάτικο οικογενειακό τραπέζι; Οι αναμνήσεις είναι οι θεμελιώδεις λίθοι της ταυτότητάς μας, διαμορφώνουν αυτό που είμαστε, το πώς συμπεριφερόμαστε και το πώς νιώθουμε. Πώς μπορούμε, όμως, να δημιουργήσουμε και να διατηρήσουμε αναμνήσεις που θα μας φέρνουν μακροχρόνια χαρά; Ο ειδικός στην ευτυχία Μάικ Βάικινγκ ανακαλύπτει πώς μπορούμε να δημιουργούμε ευτυχισμένες αναμνήσεις και πώς να τις διατηρούμε στη μνήμη μας. Γραμμένο με τρόπο ζεστό και άμεσο, αυτό το βιβλίο αποτελεί ένα υπέροχο ανάγνωσμα για τις όμορφες αναμνήσεις που φωτίζουν το παρόν και χτίζουν ένα ευτυχισμένο μέλλον.

Leave a Reply