ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΡΙΤΗ ΣΥΝΕΧΗ ΧΡΟΝΙΑ ΟΙ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟΙ ΠΕΡΙΠΑΤΟΙ ΣΤΑ PUBLIC

Τα Public και η Εταιρεία Πολιτιστικού Τουρισμού Discover Greek Culture ξεκινούν και φέτος τον καταξιωμένο πλέον θεσμό σε όσους αγαπούν το βιβλίο και την Αθήνα, τους Λογοτεχνικούς Περιπάτους, τη γνωστή «λογοτεχνική μας βόλτα» στην καρδιά της Αθήνας μέσα από τα μάτια γνωστών ποιητών και συγγραφέων.

Φέτος οι περίπατοι ξεκινούν δυναμικά και δημιουργικά το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου με αφιέρωμα στον σπουδαίο Έλληνα συγγραφέα Γιάννη Ξανθούλη. Ο Γιάννης Ξανθούλης με το διακριτό λογοτεχνικό ύφος του και τη γλαφυρή γραφή του, αφηγήθηκε ιστορίες και δημιούργησε λογοτεχνικούς ήρωες που αγαπήθηκαν πολύ από το αναγνωστικό κοινό. Τον Μάιο του 2016 διακρίθηκε μέσα από ψηφοφορία 110.000 αναγνωστών και 235.000 ψήφων στα Βραβεία Βιβλίου Public2016  διακρίθηκε για το μυθιστόρημά του «Την Κυριακή έχουμε γάμο» με το βραβείο για το καλύτερο «Ελληνικό μυθιστόρημα». Οι συμμετέχοντες του Περιπάτου θα επισκεφθούν διάφορα σημεία στο κέντρο της Αθήνας που συνδέονται με τη ζωή και το έργο του.

Ο περίπατος θα ξεκινήσει στις 10:30 π.μ. από το νεο κλασικό κτήριο (γωνία Ασκληπιού και Δερβενίων) το οποίο ενέπνευσε τον Γιάννη Ξανθούλη για το μυθιστόρημά του «Ο θείος Τάκης» και θα κατευθυνθεί προς την οδό Φειδίου, εκεί όπου στεγαζόταν η εφημερίδα Απογευματινή, στην οποία άρχισε την επιτυχημένη δημοσιογραφική του σταδιοδρομία. Η τρίτη στάση θα γίνει στο θέατρο Τέχνης Κάρολου Κουν, το θέατρο που για τον Γιάννη Ξανθούλη αποτελούσε μέρος της μαγείας της πόλης όταν ήρθε για πρώτη φορά στην Αθήνα από την Αλεξανδρούπολη στην οποία ζούσε.. Η τέταρτη στάση θα πραγματοποιηθεί στο Θέατρο Αθηνών, στην οδό Βουκουρεστίου, όπου ο συγγραφέας παρακολούθησε την πρώτη του παράσταση στην Αθήνα, έργο του Λουΐτζι Πιραντέλλο, το «Απόψε αυτοσχεδιάζουμε» με τον θίασο Μυράτ-Ζουμπουλάκη, παράσταση που έγραψε ιστορία στα θεατρικά πράγματα της Αθήνας, με μουσική και τραγούδια του αξέχαστου Μάνου Χατζιδάκι.

Στη συνέχεια οι συμμετέχοντες θα κατευθυνθούν στο Public Συντάγματος, όπου θα έχουν την ευκαιρία, να συναντήσουν και να συζητήσουν με τον ίδιο τον συγγραφέα.

Να σημειώσουμε ότι λόγω αυξημένης ζήτησης και περιορισμένου αριθμού θέσεων, είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο blog.public.gr

Επόμενος Λογοτεχνικός Περίπατος στις αρχές Οκτωβρίου με μια διαδρομή εμπνευσμένη από τη Μαντάμ Σουσού του Ψαθά.

Περισσότερες από 100 εκδηλώσεις σας περιμένουν κάθε μήνα στα Public. Ενημερωθείτε για όλο το πρόγραμμα στο blog.public.gr

Leave a Reply