“Η ΚΑΤΣΟΥΦΑ ΠΑΣΧΑΛΙΤΣΑ” ΚΑΙ ΤΟ “ΠΕΣ ΜΟΥ ΚΑΦΕ ΑΡΚΟΥΔΑ ΤΙ ΒΛΕΠΕΙΣ;” ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΑΛΕΙΔΟΣΚΟΠΙΟ

21277893_10213931131574414_647730174_oΑπό τις εκδόσεις Καλειδοσκόπιο, μόλις επανακυκλοφόρησαν τα δύο βιβλία του πολυαγαπημένου μας Eric Carle Η κατσούφα πασχαλίτσα και Πες μου καφέ αρκούδα τι βλέπεις;

Η κατσούφα πασχαλίτσα

Η κατσούφα πασχαλίτσα

«Οι μελίγκρες είναι μικρά έντομα. Ρουφούν τους χυμούς των φύλλων, και τα φύλλα πεθαίνουν. Οι πασχαλίτσες τρώνε τις μελίγκρες. Αυτό είναι καλό για τα δέντρα, τους θάμνους και άλλα φυτά που έχουν φύλλα. Στις πασχαλίτσες λοιπόν, αφιερώνω αυτό το βιβλίο μου. Ζήτω οι πασχαλίτσες!»

Η κατσούφα πασχαλίτσα είναι μια κακομαθημένη εγωίστρια που δεν λέει «ευχαριστώ» και «παρακαλώ», που δεν μοιράζεται τίποτα με κανέναν και πιστεύει πως είναι μεγαλύτερη και καλύτερη απ’ όλους τους άλλους. Στο τέλος όμως, η φαντασμένη πασχαλίτσα θα συναντήσει έναν ισάξιο αντίπαλο και θα μάθει να συμπεριφέρεται καλύτερα! Αυτή η διασκεδαστική ιστορία καλεί τα παιδιά να ανακαλύψουν τις έννοιες του χρόνου, των μεγεθών και των σχημάτων, αλλά και να σκεφτούν γύρω από τους καλούς τρόπους. Και βέβαια ο φυσιοδίφης Carle δεν χάνει την ευκαιρία να αποκαλύψει τα μικρά μυστικά της φύσης στους μικρούς αναγνώστες.

Πες μου καφέ αρκούδα τι βλέπεις;

Πες μου καφέ αρκούδα τι βλέπεις;

Πες μου καφέ αρκούδα τι βλέπεις, σε ρωτώ; Βλέπω ένα κόκκινο πουλί που βλέπει προς τα εδώ. Για πες μου κόκκινο πουλί τι βλέπεις, σε ρωτώ; Βλέπω μια πάπια κίτρινη που βλέπει προς τα εδώ. Ζώα και χρώματα μαζί, για πολύ μικρά παιδιά, σ΄ ένα από τα πιο αγαπημένα βιβλία του Eric Carle.

Leave a Reply