Η ΜΑΜΑ ΜΟΥ Η ΜΑΓΙΣΣΑ ΣΤΟΝ ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΤΗΝ ΚΗΦΙΣΙΑ

Τα βιβλιοπωλεία ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ προσκαλούν τους μικρούς τους φίλους σε εκδήλωση με αφορμή το νέο βιβλίο της Λίνας Σωτηροπούλου Η μαμά μου η μάγισσα.

ΠΑΙΔΙΑ, ΠΡΟΣΟΧΗ! Έχετε σοβαρές υποψίες ότι η μαμά σας έχει μαγικές ικανότητες; Πιστεύετε ότι μπορούν να ξεσκεπάσουν όλα τα κόλπα που σκαρφίζεστε για να μη διαβάζετε; Υπάρχει τελικά τρόπος για να γλιτώσετε το διάβασμα;

Ελάτε να το ανακαλύψετε το Σάββατο, 21 Νοεμβρίου 2015, στις 12 το μεσημέρι, στον ΕΥΡΙΠΙΔΗ στην Κηφισιά (Κηφισίας 310).

ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΜΑΖΙ ΣΑΣ Ένα μικρό χαρτί όπου θα έχετε γράψει τι θα θέλατε από μια μαμά με μαγικές ικανότητες να σας εμφανίσει από το μαγικό της καπέλο! Σκοπός μας είναι να δυσκολέψουμε τις μαμάδες… Για να δούμε, θα τα καταφέρουμε;

0010607_195

Λίγα λόγια για το βιβλίο: Το σχολείο ξεκινά και μαζί του αρχίζουν και τα «προβλήματα». Το σίγουρο είναι ότι το μάθημα δεν μπορείς να το αποφύγεις, αλλά τι γίνεται όταν πρέπει να διαβάζεις και στο σπίτι; O χρόνος για παιχνίδι λιγοστεύει. Πώς γίνεται η μαμά να βρίσκει όλα τα κόλπα που ανακαλύπτεις για να μη διαβάζεις; Έχουν όλες οι μαμάδες μαγικές ιδιότητες ή μόνο η δική σου; Κι υπάρχει τρόπος τελικά για να γλιτώσεις το διάβασμα ή πρόκειται για μια άνιση μάχη; Το βιβλίο της Λίνας Σωτηροπούλου, σε εικονογράφηση Νίκης Λεωνίδου, εντάσσεται στη σειρά Διαβάζω ιστορίες 6+, η οποία περιλαμβάνει απλές, διασκεδαστικές ιστορίες μέχρι 1.000 λέξεις που οδηγούν το παιδί στον δρόμο της ανάγνωσης.

Η Λίνα Σωτηροπούλου γεννήθηκε στον Πύργο Ηλείας. Σπούδασε λογιστική στη Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας του πανεπιστημίου Πατρών, ενώ ασχολήθηκε επίσης με τη φωτογραφία και την ψηφιακή επεξεργασία εικόνων. Από τις εκδόσεις Μεταίχμιο κυκλοφορεί επίσης το βιβλίο “Εγώ και η αδερφή μου”.

Η Νίκη Λεωνίδου σπούδασε Οπτική Επικοινωνία σε σχολή Καλών Τεχνών στην Αγγλία και εργάζεται ως εικονογράφος από το 2001. Οι δουλειές της περιλαμβάνουν παιδικό παραμύθι, εκπαιδευτικό βιβλίο, εξώφυλλα, μυθολογία κ.ά. Περισσότεροι από εκατό τίτλοι έχουν εκδοθεί με ζωγραφιές της σε Ελλάδα και Η.Π.Α. Είναι μέλος της SCBWI, της IBBY και της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς.

Leave a Reply