Ο ΚΛΟΥΖ, Η ΜΙΛΙ ΚΑΙ Ο ΜΑΓΚΝΟΥΣ|Ο ΓΙΡΓΚΕΝ ΜΠΑΝΣΕΡΟΥΣ ΜΙΛΑΕΙ ΣΕ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΤΟΥ

Αν έχεις 8χρονο γιο, ξέρεις σίγουρα ποιος είναι ο Γίργκεν Μπανσέρους!

Αν έχεις 8χρονο γιο και ο Γίργκεν Μπανσέρους έρχεται στην Ελλάδα, ξέρεις τι θα κάνεις το πρωί του Σαββάτου 9 Απριλίου!

Αν έχεις 8χρονο γιο και είσαι δημοσιογράφος, τότε μπορείς να του δώσεις τη χαρά να πάρει ο ίδιος μια συνέντευξη από τον Γίργκεν Μπανσέρους.

Αν όλα τα παραπάνω συμπίπτουν χρονικά με την κυκλοφορία τριών νέων βιβλίων του Γίρκγεν Μπανσέρους από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο, αλλά και με την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, τότε έχεις ένα σούπερ θέμα!

858D95489

Ο Δημήτρης, μαθητής της δευτέρας δημοτικού, που έχει φυσικά ξεκοκαλίσει μια και δυο και τρεις φορές όλες τις περιπέτειες του Κλουζ, διάβασε το καινούριο βιβλίο του συγγραφέα Ο εξαφανισμένος Βαρόνος, γνώρισε τους δυο πρωταγωνιστές του, τη Μίλι και τον Μάγκνους και βρήκε την ευκαιρία να ρωτήσει τον Γίργκεν Μπανσέρους όλα όσα ήθελε μετά από δυο χρόνια φανατικής περιήγησης στα γραπτά του!

12932733_10153706528367955_6272741303806993258_n

1. Πώς γράψατε την πρώτη σας ιστορία για τον Ντετέκτιβ Κλουζ; Γνωρίζατε εξ αρχής ότι όλα τα παιδιά θα τον λάτρευαν και ότι θα γινόταν διάσημος; 

Περίμενε να θυμηθώ, αγαπημένε μου Δημήτρη… Όταν έγραψα την πρώτη περιπέτεια του Κλουζ, ήταν λιγάκι σαν να πετούσα! Το δούλευα για τέσσερις εβδομάδες και δεν είχα ιδέα αν αυτό το αστυνομικό μυθιστόρημα για παιδιά θα ήταν επιτυχημένο. Αλλά όσο έγραφα για εκείνον, ο Κλουζ έγινε το “Alter Ego” μου, ο άλλος μου εαυτός και είμαι πολύ ευτυχισμένος που παιδιά σε όλο τον κόσμο τον έχουν αγαπήσει!

2. Ποια είναι η δυσκολότερη υπόθεση που έχει λύσει ο Κλουζ; 

Μμμ, πιστεύω ότι θα τη βρεις στο βιβλίο “Τη νύχτα όλες οι φαλάκρες είναι μπλε”.

3. Υπάρχει κάποια υπόθεση που ο Κλουζ δεν θα μπορούσε να λύσει; 

Όχι! Μήπως ξέρεις εσύ καμιά;

4. Γιατί ο Κλουζ σκέφτεται καλύτερα μασώντας τσίχλα, πίνοντας γάλα και κάνοντας μπάνιο; Και γιατί η μαμά μου επιμένει ότι δεν μπορούμε να αγοράσουμε πουθενά τσίχλες Carpenter! Θέλω να τις δοκιμάσω! 

Η κόρη μου η Katharina δουλεύει στο Πανεπιστήμιο ως νευροεπιστήμονας. Μου έχει πει ότι συνάδελφοί της ανακάλυψαν ότι η μάσηση της τσίχλας, αλλά και το γάλα κάνουν το μυαλό να λειτουργεί καλύτερα! Όσο για το μπάνιο; Αυτό είναι μια δική μου συνήθεια! Κάνω μπάνιο όταν κολλήσω και δεν μπορώ να γράψω! Τέλος, πράγματι δεν μπορείς να αγοράσεις τσίχλες  Carpenter! Ίσως, όμως, θα μπορούσες να τις παραγάγεις εσύ όταν μεγαλώσεις…

5. Γιατί ο Κλουζ δεν έχει φίλους στην ηλικία του; Και γιατί οι γονείς του έχουν χωρίσει; Νομίζω ότι μερικές φορές αισθάνεται μοναξιά… 

Ο Κλουζ είναι ένας μοναχικός τύπος που πρέπει να συντονίζει δυο επαγγέλματα ταυτόχρονα, αυτό του μαθητή και αυτό του ντετέκτιβ! Αυτό φτάνει και περισσεύει! Επίσης, στο μυαλό είναι πιο μπροστά από τα παιδιά της ηλικίας του. Ίσως ο λόγος για αυτό να είναι ο χωρισμός των γονιών του. Ο πατέρας του ερωτεύτηκε μια άλλη γυναίκα και εγκατέλειψε την οικογένειά του. Πίστεψέ με, κάθε παιδί σε μια τέτοια κατάσταση αισθάνεται μοναξιά!

6. Πότε θα ξαναχτηπήσει ο Κλουζ; Ελπίζω να μην σταματήσετε ποτέ να γράφετε για αυτόν! Θα γίνει επαγγελματίας ντετέκτιβ όταν μεγαλώσει; Ή δεν θα μεγαλώσει ποτέ; Γιατί είναι 10 ετών σε όλα τα βιβλία του ! 

Προς το παρόν, δεν θέλω να σταματήσω να γράφω για τον Κλουζ! Έτσι, το καλοκαίρι του 2016 θα εκδοθεί η 16η περιπέτειά του, που ονομάζεται “Βρόμικη δουλειά”. Τώρα, όταν ο Κλουζ μεγαλώσει και τριανταρίσει, μάλλον θα γίνει ένας επιτυχημένος συγγραφέας αστυνομικών μυθιστορημάτων!

12923095_10153706529507955_2699590133256085345_n

7. Τώρα μιλήστε μου για τη Μίλι και τον Μάγκνους! Πόσων ετών είναι πραγματικά; Μήπως σκέφτεστε να “αντικαταστήσετε” με αυτούς τον Κλουζ;

Είναι 11-12 ετών! Δεν θέλω, φυσικά, να αντικαταστήσω τον Κλουζ με τους δυο νέους μου ήρωες, αλλά  μου αρέσουν πολύ ως χαρακτήρες και ελπίζω ότι θα έχουν μαζί μια μακρόχρονη πορεία!

8. Γιατί η Μίλι έγινε κλέφτρα; Και πώς μια κλέφτρα μπορεί να βοηθήσει κάποιον, που μάλιστα δεν γνωρίζει σχεδόν καθόλου;  

Αυτό το μυστικό θα αποκαλυφθεί στην τέταρτη περιπέτειά τους! Από κει και πέρα, ένας κλέφτης είναι κι αυτός άνθρωπος, όπως εσύ και εγώ! Και κάθε άνθρωπος χρειάζεται ένα φίλο, όπως τον Μάγκνους…

9. Ο Μάγκνους είναι το πιο έξυπνο παιδί στον κόσμο; Και είναι τόσο πλούσιος επειδή είναι έξυπνος;  

Η απάντησή μου και στις δυο ερωτήσεις: Ναι!

10. Και ο Μαξ; Πώς μπορεί ένας σκύλος να οδηγεί, να μαγειρεύει και να γράφει;  

Αυτό είναι το μεγαλύτερο προνόμιο ενός συγγραφέα! Μπορεί να κάνει ένα σκύλο οδηγό, μάγειρα και συγγραφέα!

11. Και τέλος, δώστε μου ένα στοιχείο για την επόμενη περιπέτεια της Μίλι και του Μάγκνους!

Ο θείος της Μίλι πέφτει θύμα απαγωγής! Για να τον απελευθερώσουν, η Μίλι και ο Μάγκνους πρέπει να κλέψουν ένα πολύτιμο άγαλμα μιας αυτοκράτειρας. Και γι’ αυτή τη δουλειά, πρέπει να ταξιδέψουν μέχρι το Λονδίνο…

12718330_10153706528657955_4803847553753479697_n

Τα βιβλία Οι μπότες του μαραμπού και Κεραυνοί, αστραπές και τρελά πουλιά οι δύο τελευταίες περιπέτειες με πρωταγωνιστή των ντετέκτιβ Κλουζ, σας περιμένουν στα βιβλιοπωλεία από 21 Μαρτίου 2016. Αναζήτησέ τες για να για να μάθετε τα πάντα γύρω από τις επιτυχημένες υποθέσεις του διάσημου ντετέκτιβ, λίγο πριν από τον ερχομό του δημιουργού του στην Ελλάδα, τον Απρίλιο. 

10421227_10153706529097955_1540612108339404714_n

Μίλι και Μάγκνους: δυο νέοι φίλοι με διαφορά ύψους
Γνώρισε τους δύο ολοκαίνουριους ήρωες από τον συγγραφέα Γίργκεν Μπανσέρους, που πρόκειται να γίνουν, όπως κι ο Κλουζ, οι καλύτεροί σου φίλοι. Το βιβλίο Ο εξαφανισμένος βαρόνος κυκλοφορεί από 21 Μαρτίου και εγκαινιάζει μια νέα σειρά με πρωταγωνιστές τη Μίλι, μια κλέφτρα πανύψηλη, και τον Μάγκνους, έναν αριστοκράτη και πανέξυπνο νεαρό πυργοδεσπότη. Όταν η πρώτη θα προσπαθήσει να κλέψει τον πύργο του, ο Μάγκνους θα την πιάσει στα πράσα, κι αντί για άλλη τιμωρία, θα την αναγκάσει να γίνει σωματοφύλακάς του. Η Μίλι σκοπεύει να το σκάσει φυσικά. Αλλά πάνω που πάει να φύγει, κάποιοι απαγωγείς αρπάζουν τον Μάγκνους. Και η Μίλι θέλοντας και μη αγωνίζεται να τον σώσει.

Leave a Reply