Η ΓΙΑΓΙΑ ΜΑΣ Η ΚΑΛΗ ΕΧΕΙ ΖΩΑΑΑΡΓΚ

Untitled-2“Η γιαγιά μας η καλή έχει ζώαααργκ”, του Θοδωρή Τσεκούρα (εκδόσεις Key Books), είναι ένα απρόσμενα διασκεδαστικό παραμύθι που θα μάθει στα παιδιά σας αμέτρητα ζώα. Υπαρκτά και μυθικά.
Η γιαγιά μας η καλή αγαπάει πολύ τα ζώα. Έχει ασφαλώς κοτούλες, χήνες και κατσικούλες στην αυλή αλλά δεν σταματάει εκεί. Έχει ζώα και στο σπίτι. Σε κάθε δωμάτιο. Σε κάθε γωνία. Ζώα που κρέμονται από το ταβάνι και άλλα που κοιμούνται στη σκεπή. Χαλαρώνουν στα μπαούλα, λούζονται στο μπάνιο και τη βοηθάνε στην κουζίνα.
Untitled-2
Όμως δεν είναι όποια και όποια ζώα. Είναι ζώα γνωστά και άγνωστα. Μικρά και γιγαντιαία. Ζώα που έχουν εξαφανιστεί πριν από εκατομμύρια χρόνια και ζώα που δεν υπήρξαν ποτέ παρά μόνο στους μύθους. Η γιαγιά σαν ένας σύγχρονος Νώε, τα αγαπάει όλα και έχει για το καθένα μια γωνίτσα.
Untitled-2
Το βιβλίο πλέκει ένα παραμύθι σε μορφή ποιήματος με ρίμες που κλιμακώνεται διαρκώς, ξεκινώντας από τα πιο απλά και συνηθισμένα και καταλήγοντας στα πιο σπάνια και τα πιο απρόσμενα. Έτσι, μέσα από τις σελίδες του βιβλίου, γνωρίζουμε το ελάφι, όπως μπαίνεις στην κουζίνα, που στα κέρατά του κρεμάει η γιαγιά την ποδιά της, το χέλι που κολυμπάει μαζί με δύο πιράνχας στο δοχείο με το μέλι, την αράχνη στη ζάχαρη την άχνη, το λιοντάρι που κάθεται ήσυχο στο συρτάρι με τα μαχαιροπίρουνα, τη σαρδέλα που ζει μέσα στο ποτήρι με τη μασέλα της γιαγιάς, τους αχινούς που δεν την αφήνουν να κάνει ντους, τους πελεκάνους στη λεκάνη, τον Μινώταυρο που της κρατάει το τόπι με το μαλλί όποτε πλέκει, τον φοίνικα που αναγεννιέται στο παλιό σταχτοδοχείο, το τέρας του Λοχ Νες που κατοικεί σε ένα συρτάρι, τα μαμούθ που βρίσκονται μαζί με τα ντόντο και τα υπόλοιπα εξαφανισμένα ζώα στο υπόγειο της γιαγιάς αλλά και το δεινόσαυρο που παραμεγάλωσε.
Η γιαγιά μας η καλή έχει ζώαααργκ
“Η γιαγιά μας η καλή έχει ζώαααργκ” είναι μια ιστορία με χιούμορ και απρόσμενες καταστάσεις αποτυπωμένες με μοναδικά σκίτσα που μπορεί να γίνει αφορμή να μάθουν τα παιδιά πολλά ζώα και μυθικά πλάσματα αλλά και να συζητήσουν για την αξία του να είναι κανείς φιλόζωος.

Leave a Reply