Η ΑΛΙΚΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΜΑΡΜΑΡΩΝ

Οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ προσκαλούν τους μικρούς τους φίλους από 7 ετών και άνω σε εκδήλωση με αφορμή το βιβλίο “Η Αλίκη στη χώρα των Μαρμάρων”, το Σάββατο, 27 Σεπτεμβρίου 2014, στις 12:30 το μεσημέρι, στον Πολυχώρο Μεταίχμιο.

Η Αλίκη επισκέπτεται το Βρετανικό Μουσείο μαζί με τον θείο της. Εκεί όμως την περιμένει μια έκπληξη, ένας γάτος, εγγονός του γάτου Τσέσαϊρ της Αλίκης στη Χώρα των Θαυμάτων, που της αποκαλύπτει ένα φοβερό μυστικό: ένα μαγικό υγρό που μεταμορφώνει τις φωτογραφίες σε μάρμαρα! Η Αλίκη έχει μια ιδέα….

Σε αυτό το εργαστήρι που εμψυχώνει η ηθοποιός Μαρία Τερζάκη τα παιδιά θα βοηθήσουν την Αλίκη να βάλει τις φωτογραφίες που τράβηξε στο Βρετανικό Μουσείο στη θέση που ανήκαν στον Παρθενώνα, και στη συνέχεια, με τη βοήθεια του μαγικού υγρού, θα μεταμορφώσουν τις εικόνες σε αγάλματα. Τέλος, θα δραματοποιήσουν τις παραστάσεις από τα Αετώματα, τις Μετόπες και τη Ζωοφόρο και θα ζωντανέψουν σκηνές από τον Αγώνα της Αθηνάς και του Ποσειδώνα, τη Γιγαντομαχία, την Αμαζονομαχία, την Κενταυρομαχία και την Πομπή των Παναθηναίων.

Μέσα από το παιχνίδι, τα παζλ, την παντομίμα και την δραματοποίηση, το εργαστήρι αποκαλύπτει στα παιδιά τον πλούσιο κόσμο που είναι σκαλισμένος στα μάρμαρα του Παρθενώνα και τα ευαισθητοποιεί σχετικά με το ζήτημα της επιστροφής τους από το Βρετανικό Μουσείο στην Ελλάδα.

Στην εκδήλωση θα παρευρεθεί και η συγγραφέας του βιβλίου Άλκη Ζέη, η οποία θα απαντήσεις στις ερωτήσεις των παιδιών.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

«Τότε ήρθαν και κάθισαν στο κρεβάτι της ο γάτος, παρέα με τον Βλαντιμίρ, τον μπλε γάτο της κυρίας Όλγας, ο Μεγάλος Άσπρος Κούνελος κι ο Λαπίθης με το κεφάλι του στους ώμους. Ένας ψίθυρος έφτασε στ’ αυτιά της, κι ύστερα ακούστηκε ξεκάθαρη μια γλυκιά φωνή. Ήτανε η άλλη Αλίκη, από τη Χώρα των Θαυμάτων. Στεκόταν στο κάτω μέρος του κρεβατιού, με το δικό της το βιβλίο ανοιχτό, και διάβαζε:
Αλίκη, πάρε μια ιστορία παιδική
και μ’ απαλό χεράκι
άσ’ την εκεί που δένουν των παιδιών τα όνειρα,
στο μυστικό της μνήμης δεματάκι.»
Το ταξίδι της Αλίκης στη Χώρα των Μαρμάρων φέρνει σε επαφή τους νεαρούς αναγνώστες σε επαφή με την ιστορία και το όραμα της επιστροφής των μαρμάρων του Παρθενώνα.aliki

Η συμμετοχή είναι δωρεάν και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας (ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος). Κατά τη διάρκεια διεξαγωγής της εκδήλωσης, οι γονείς μπορούν να παραμείνουν στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ, όπου μπορούν να πιουν τον καφέ ή το τσάι τους, ή να επιστρέψουν μετά τη λήξη της. Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στο 211 3003580.

Δείτε το event στο facebook εδώ.

 Πολυχώρος Μεταίχμιο, Ιπποκράτους 118, Αθήνα 

Leave a Reply