Γιορτινές βιβλιοπροτάσεις

ΚλειδάριθμοςΦέτος τις γιορτές προσφέρουμε σε παιδιά, εγγόνια, ανίψια, βαφτιστήρια και σε όσους αισθάνονται ακόμα παιδιά υπέροχα βιβλία!

Στο δάσος. Ψάξε να βρεις 100 ζώα!
(Amazon Best Seller)
Κείμενο-Εικονογράφηση: Philippe Jalbert
Μετάφραση: Πετρούλα Γαβριηλίδου
Για παιδιά από 3 ετών

Σε μια γωνιά του δάσους ζουν δύο σκίουροι που έχουν χάσει το σκιουράκι τους. Τα παιδιά τούς ακολουθούν στα μονοπάτια βαθιά μέσα στο δάσος, καθώς ψάχνουν να το βρουν. Στις σελίδες του βιβλίου οι μικροί αναγνώστες θα συναντήσουν πολλές οικογένειες ζώων. Όμως, πρέπει να κοιτάξουν προσεκτικά, γιατί κάποια κρύβονται μέσα στις ζωγραφιές. Υπάρχουν κρυμμένα και διάφορα ζώα που δεν ταιριάζουν στο περιβάλλον… Άραγε, θα μπορούν να τα βρουν; Πρόσεχε, είναι πάνω από 100!

Αναζητήστε επίσης: Στη θάλασσα – Ψάξε να βρεις 100 πλάσματα!

Ήταν ένα ψαρόνι-Μια ιστορία θάρρους
Κείμενο: Αλεξάνδρα Μπουσίου
Εικονογράφηση: Χρήστος Κούρτογλου
Για παιδιά από 3 ετών

Ένα ψαρόνι της Υποσαχάριας Αφρικής αποφασίζει να ανοίξει ένα οδοντιατρείο στο δάσος, σπάζοντας τα ταμπού και τις προκαταλήψεις που θέλουν ένα πουλί να είναι μάλλον ακατάλληλο γι’ αυτή τη δουλειά. Αγνοώντας τη γνώμη των άλλων, το ψαρόνι θα μείνει πιστό στο όνειρό του και θα καταφέρει να σώσει από τον πονόδοντο έναν απροσδόκητο πελάτη.

Γιατί το να παραμείνει κανείς πιστός στο όραμά του, το να ανακαλύψει και να υποστηρίξει τον αληθινό εαυτό του, κόντρα στις πεποιθήσεις και τις προκαταλήψεις που τον περικυκλώνουν, αποτελεί ίσως τον βασικό σκοπό ζωής για τον καθένα μας. Όμως πολύ συχνά λυγίζουμε. Δειλιάζουμε. Παραιτούμαστε. Το ψαρόνι της ιστορίας μας, με το κόκκινο ράμφος και το γκρι φτέρωμα, δεν έκανε πίσω. Επέμεινε και τα κατάφερε και μας δείχνει με τον καλύτερο τρόπο ότι και οι δικοί μας στόχοι αξίζουν αυτή την ευκαιρία…

Οι περιπέτειες μιας σακούλας στο δάσος
Κείμενο: Χριστίνα Κασιντή
Εικονογράφηση: Ράνια Μακρυγιάννη
Για παιδιά από 6 ετών

Η αγαπημένη σακούλα των παιδιών δραπετεύει από τον σάκο της ανακύκλωσης και βρίσκεται στον δρόμο. Φοβάται μήπως γίνει χαλκομανία στις ρόδες των αυτοκινήτων, αλλά όχι για πολύ! Μια μεγάλη σουσουράδα, η Ασπασία, την αρπάζει και πετούν πάνω από την πόλη προς άγνωστη κατεύθυνση. Σύντομα, το μυστήριο λύνεται, καθώς φτάνουν στο δάσος, που είναι ένας μικρός παράδεισος. Τι θα συμβεί εκεί; Θα καταφέρει η Σούλα να σώσει την Ασπασία και τα παιδιά της από την πυρκαγιά που απειλεί να καταστρέψει τα πάντα;

Η συγγραφέας, εμφανώς ευαισθητοποιημένη στο ζήτημα της ανακύκλωσης και των οικολογικών ζητημάτων για ακόμα μια φορά, με περίτεχνο τρόπο μας υποδεικνύει την άξια της ανακύκλωσης. Στην ιστορία αυτή, προβάλλεται επίσης η αξία του δάσους και της προστασίας του και δίνεται στον εκπαιδευτικό ή τον γονέα η δυνατότητα να μιλήσει στα παιδιά για τη σημασία του εθελοντισμού.

Αναζητήστε επίσης: Οι περιπέτειες μιας σακούλας

Αντέλ η Τρομερή: Μου τη δίνει η αγάπη!
Κείμενο: Κύριος Ταν
Εικονογράφηση: Κυρία Πρίκλι
Μετάφραση: Πετρούλα Γαβριηλίδου
Για παιδιά από 6 ετών

To Μου τη δίνει η αγάπη! είναι το 4ο βιβλίο της best seller σειράς του Κυρίου Ταν (κατά κόσμον Αντουάν Ντολ), που έπλασε για πρώτη φορά τη μορφή της Αντέλ στα δεκατέσσερά του χρόνια. H Αντέλ η τρομερή είναι μια νεαρή κοκκινομάλλα, η οποία είναι τεράστιος μπελάς, και περνά τον χρόνο της κάνοντας πειράματα στη γάτα της και εφευρίσκοντας χίλιους τρόπους να επιβάλλει τους δικούς της κανόνες. Είναι όμως παράλληλα αξιαγάπητη, παρ’ όλη τη ζωηράδα της.

Στον παρόντα τόμο, η Αντέλ συνεχίζει να έχει πάντα καλές ιδέες όταν θέλει να εκνευρίσει τους γονείς της ή να βασανίσει τον γάτο της. Όμως αυτή τη φορά είναι μπερδεμένα τα πράγματα… Διότι θέλει να εκφράσει τη φλογερή της αγάπη στον Λουδοβίκο, τον καινούργιο στην τάξη τους και τα χάνει… τελείως! Τόσο, ώστε να δηλώσει ότι πραγματικά, της τη δίνει η αγάπη!

Με μια γερή δόση μαύρου χιούμορ και ψήγματα τρυφερότητας, η Αντέλ είναι μια ηρωίδα νέου τύπου, στον αντίποδα των πριγκιπισσών της Disney. Βάλτε τη ζώνη σας γιατί θα απογειωθείτε! (Στη Γαλλία κυκλοφορούν ήδη 18 τίτλοι, και μέσα στο 2024 περιμένουμε και άλλους στα ελληνικά).

Αναζητήστε ακόμα τους τίτλους: Αντέλ η τρομερή. Όλα πάνε στραβά, Αντέλ η τρομερή. Ποιους συμπαθώ: Κανέναν!, Αντέλ η τρομερή. Δεν φταίω εγώ! και Αντέλ η τρομερή. Πάρτε δρόμο, κότες!

Σχολή κατασκόπων – Επανάσταση
Κείμενο: Stuart Gibbs
Μετάφραση: Πετρούλα Γαβριηλίδου
Σειρά: Μυστική Ακαδημία Κατασκόπων
Για παιδιά από 9 ετών

Στο όγδοο βιβλίο της μπεστ σέλερ σειράς των New York Times «Μυστική Ακαδημία Κατασκόπων», που κυκλοφορεί σε 15 χώρες και τα βιβλία της έχουν διαβαστεί από 2 εκατομμύρια παιδιά σε ολόκληρο τον κόσμο, ο Μπεν αντιμετωπίζει μια νέα σατανική οργάνωση, που η μόνη απόδειξη ύπαρξής της χρονολογείται από την εποχή της Αμερικανικής Επανάστασης.

Με τη SPYDER ηττημένη, ο Μπεν ανυπομονεί να ξαναγίνει η ζωή του φυσιολογική, όσο γίνεται δηλαδή, όταν είσαι εκπαιδευόμενος υπερκατάσκοπος… μέχρι που κάποιος βομβαρδίζει τη διπλανή αίθουσα συνεδριάσεων της CIA. Προς έκπληξη του Μπεν, υπεύθυνος δεν είναι άλλος από την Έρικα Χέιλ, την εκπαιδευόμενη κατάσκοπο που σέβεται περισσότερο από κάθε άλλον.

Η αποστολή του: να αποδείξει ότι η Έρικα δεν είναι διπλή πράκτορας που εργάζεται εναντίον των ΗΠΑ, να εντοπίσει τη μυθική ομάδα ανταρτών της αποικιακής εποχής, που την εκβιάζει, να καταλάβει το ύπουλο σχέδιό τους και να το ανατρέψει. Αλλά αυτή τη φορά, ο Μπεν βρίσκεται αντιμέτωπος με αντιπάλους που δεν έχει συναντήσει ποτέ ξανά: τους ίδιους τους φίλους του. Πώς θα τα καταφέρει όταν δεν ξέρει καν ποιον μπορεί να εμπιστευτεί;

Αναζητήστε ακόμα τους τίτλους: Κατασκήνωση κατασκόπων, Σχολή κατασκόπων, Σχολή κακών κατασκόπων, Σχολή σκιέρ κατασκόπων, Σχολή κατασκόπων – Μυστική Υπηρεσία, Σχολή κατασκόπων – Καλοκαιρινή αποστολή, Σχολή κατασκόπων – Βρετανική εισβολή

Τα φετινά Χριστούγεννα ξεφυλλίζουμε μαζί τη μαγεία των γιορτών!

Leave a Reply