ΕΙΔΙΚΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛEIΩΝ PUBLIC ΣΤΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ “ΑΠΕΝΑΝΤΙ”

Το βράδυ της Τρίτης 24 Μαΐου στο θέατρο Παλλάς, στο κέντρο της Αθήνας, πραγματοποιήθηκε μία από τις πιο ξεχωριστές εκδηλώσεις που αφορούν τον κόσμο του βιβλίου, αυτή των ετήσιων βραβείων βιβλίου Public.

Το Απέναντι, το εικονογραφημένο βιβλίο των Θοδωρή Παπαϊωάννου και Ίριδας Σαμαρτζή, απέσπασε ένα από τα δύο ειδικά βραβεία Βιβλιοπωλείων Public! Για το βραβείο αυτό ψηφίζουν οι πωλητές των καταστημάτων Public ανάμεσα σε όλα τα βιβλία που ανήκουν στην κατηγορία Παιδικό Βιβλίο.

Βραβεία Βιβλίου Public

Ο Ίκαρος μπήκε στον χώρο του παιδικού βιβλίου το 2012. Έτσι, το να έχει ήδη κατακτήσει την καρδιά των βιβλιοπωλών που έρχονται σε επαφή καθημερινά με αμέτρητα βιβλία δίνει στους ανθρώπους του μεγάλη χαρά.

Ο Ίκαρος ευχαριστεί πολύ τον Θοδωρή Παπαϊωάννου για την γλυκιά ιστορία του Μέλιου, του σκαθαριού που έχει αγαπηθεί τόσο από τους αναγνώστες, καθώς επίσης, την Ίριδα Σαμαρτζή για την καταπληκτική εικονογράφησή του, αλλά και τον Ορέστη Παπαϊωάννου για την πρωτότυπη μουσική του βιβλίου που συνοδεύει την έκδοση.

Βραβεία Βιβλίου Public

Τη βραδιά παρουσίασε ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος, και η Καμεράτα – Ορχήστρα Φίλων της Μουσικής υπό τη διεύθυνση του Γιώργου Πέτρου την πλαισίωσε μουσικά με αναπάντεχες διασκευές δημοφιλών κομματιών. Στο διαγωνιστικό κομμάτι των βραβείων συμμετείχαν συνολικά 150 εκδοτικοί οίκοι, 1.300 συγγραφείς και 2.000 τίτλοι βιβλίων, από τα οποία βραβεύτηκαν συνολικά 14 βιβλία.

Leave a Reply