Η ΕΛΕΝΗ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΠΑΙΔΙΚΑ E-BOOKS ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ

παιδικά e-booksΓια να είμαι ειλικρινής δεν έχω διαβάσει ποτέ e-book και προς το παρόν δεν σκοπεύω να το κάνω, αν και έχω πολλούς φίλους που αγαπούν αυτή την ιδιαίτερη αναγνωστική εμπειρία. Σε κάθε περίπτωση, ακόμα κι αν είστε παραδοσιακοί σαν κι εμένα και αγαπάτε να ξεφυλλίζετε τις σελίδες, η συγκεκριμένη περίσταση που ζούμε καθιστά τα e-books απαραίτητα αν έχετε εξαντλήσει τα βιβλία σας ή αν θέλετε να διαβάσετε και κάτι άλλο… Γιατί πολύ απλά δεν έχουν καθυστέρηση και μεταφορικά και τα αποκτάτε αμέσως μόλις τα αγοράσετε! Ζητήσαμε, λοιπόν, από αγαπημένους φίλους σε εκδοτικούς οίκους να μας κάνουν τις προτάσεις τους σε παιδικά e-books, ώστε να απολαύσουμε στις ιδιαίτερες, καραντινάτες πασχαλινές μας διακοπές! Ας δούμε τι μας προτείνει η Ελένη Παπαγεωργίου, εκδότρια του Μεταίχμιου.

IMG_20191224_135217

Γεια σου, Ελένη και καλή Μεγάλη Εβδομάδα! Σήμερα θα μιλήσουμε για e-books και μόνο για e-books. Ποια παιδικά e-books, λοιπόν, διαθέτουν οι εκδόσεις Μεταίχμιο; 

Τα παιδικά βιβλία που εκδίδονται και ως ebook δεν είναι πολλά, αλλά είναι καλά! Σε ebook μπορεί κανείς να βρει τα περισσότερα βιβλία της αγαπημένης μας Άλκης Ζέη, την περιπέτεια του ντετέκτιβ Κλουζ Η πίπα του Σέρλοκ, το κλασικό νεανικό μυθιστόρημα Ο πόλεμος της φωτιάς και μερικές σειρές περιπέτειας για μεγάλα παιδιά όπως «Τα πέντε βασίλεια» ή «Η κληρονομιά του Κοπέρνικου». Επίσης ως ebook διατίθενται και όλες οι αγγλικές μεταφράσεις των πολυδιαβασμένων σειρών «Μυθολογικα Παραμύθια» και «Ιστορίες Νεοελληνικής Μυθολογίας».

Από αυτά, ποιο είναι το αγαπημένο σου;

Θα ξεχωρίσω το τελευταίο βιβλίο της Άλκης Ζέη, το μυθιστόρημα για μικρά και μεγάλα παιδιά Ένα παιδί από το πουθενά. Ο Ίκαρος Λαμπρίδης από το Παγκράτι θα κάνει πολύ καλή παρέα σε κάθε παιδί του σήμερα, είτε επιλέξει να διαβάσει το έντυπο είτε το ψηφιακό βιβλίο.

Πώς βλέπεις την κίνηση/τις πωλήσεις των παιδικών e-books την περίοδο της καραντίνας;

Είναι σίγουρα αυξημένη, αν και οι τίτλοι που προσφέρουμε δεν συγκρίνονται με την ποικιλία των έντυπων βιβλίων. Σίγουρα μετά το πέρας αυτής της κρίσης, θα αυξήσουμε την παραγωγή ebooks και για τα παιδικά βιβλία (έχουμε αρκετά ενηλίκων, ας μπουν οι γονείς στο site μας και ας κάνουν την έρευνά τους εδώ). Βλέπουμε τώρα το πλεονέκτημα του να μπορεί ο αναγνώστης να αποκτήσει μέσα σε λίγα λεπτά το βιβλίο που θέλει να διαβάσει, όταν η αλυσίδα της παραδοσιακής πώλησης έντυπων βιβλίων δυσκολεύεται να λειτουργήσει. Καλό είναι να υπάρχει και αυτή η εναλλακτική. Πάντως, για να γνωρίσουν περισσότεροι το ηλεκτρονικό βιβλίο, τρέχουμε ως τις 15/4 μια προσφορά, με κάθε παραγγελία από το site μας παίρνεις έναebook δώρο. Ανάμεσα στα βιβλία-δώρα είναι δυο παιδικά e-books, ο Ψεύτης παππούς της Άλκης Ζέη και μία περιπέτεια του ντετέκτιβ Κλουζ!

Tέλος, μια ευχή για το φετινό, παράξενο, Πάσχα.

Μακάρι να είναι το μόνο Πάσχα που θα περάσουμε μακριά από τους δικούς μας και μακριά από τις εξοχές. Του χρόνου πάλι μαζί, σε εκδρομές, σε τραπέζια και σε μεγάλες παρέες. Φέτος ας απολαύσουμε όσο από το Πάσχα μπορούμε να φέρουμε στο σπίτι μας και στις βεράντες μας και, γιατί όχι, ας γεμίσουμε τις ώρες που δεν θα κάνουμε βόλτα με διάβασμα!

Leave a Reply