ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ… ΒΙΒΛΙΑ

Αρχίζουμε την καινούρια σχολική χρονιά με μια νέα κυκλοφορία από τις Εκδόσεις Ίκαρος! «Πετάνε οι πιγκουίνοι;». Ο αγαπημένος πιγκουίνος του Oliver Jeffers (αυτός που χάθηκε και βρέθηκε) επιστρέφει σε μια νέα περιπέτεια, μεταφρασμένη από το Φίλιππο Μανδηλαρά.

1

Μια φορά ήταν δύο φίλοι που τους άρεσε να τα κάνουν όλα παρέα… Μέχρι που μια μέρα ο πιγκουίνος αποφάσισε ότι είχε φτάσει η στιγμή να ανοίξει τα φτερά του. Αν πέσει όμως, θα είναι εκεί το αγόρι για να τον πιάσει; Μια ευαίσθητη και συγκινητική ιστορία για τη σημασία της φιλίας, που απευθύνεται σε όλους αυτούς που δεν έχουν συναντήσει ακόμα το αγόρι και τον πιγκουίνο, αλλά και σε αυτούς που τους γνωρίζουν ήδη.

2

Νέα κυκλοφορία και από τις Εκδόσεις Κόκκινο. «Σσσς! Έχουμε σχέδιο», του εξαιρετικού ChrisHaughton, σε μετάφραση του (επίσης εξαιρετικού) Αντώνη Παπαθεοδούλου. Τέσσερις φίλοι, τρεις μεγάλοι κι ένας μικρός, βγαίνουν μια βόλτα στο δάσος και βλέπουν ένα πανέμορφο πουλί. Φυσικά έχουν την ακόρεστη επιθυμία να το πιάσουν και σσσς! Έχουν σχέδιο. Όμως, μάλλον, το πουλί δεν συμφωνεί με αυτό! Ούτε με κανένα άλλο από αυτά που καταστρώνουν…

3

Από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος μόλις κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο των Άγγελου Αγγέλου και Έμης Σίνη «Ένα αλφάβητο ταξίδι», σε εικονογράφηση Κώστα Θεοχάρη. Το βιβλίο αυτό θα γίνει η αφορμή για να γνωρίσουν τα παιδιά την Αλφαβήτα, ξεκινώντας έτσι το πιο μαγευτικό ταξίδι της ζωής τους! Πόσο μακριά μπορεί να μας ταξιδέψει το Άλφα, σε τι μπελάδες θα μας βάλει το Βήτα και πόσο καλοί συνοδοιπόροι θα αποδειχθούν το Κάπα και το Όμικρον; Ο Άγγελος και η Έμη,  βασικοί συντελεστές της ομάδας Κοπέρνικος, δημιούργησαν ένα πρωτότυπο αλφαβητάρι που δίνει την ευκαιρία στα μικρά παιδιά να γνωρίσουν τα γράμματα μέσα από μία ιστορία που μας ταξιδεύει σε χώρες ονειρεμένες. Οι παιχνιδιάρικες και ξεχωριστές εικόνες συντροφεύουν με μοναδικό τρόπο τον αναγνώστη σε μία έκδοση υψηλής αισθητικής.   Η αφήγηση της εικονογραφημένης ιστορίας αποτελεί ιδανική αφορμή για την πρώτη γνωριμία των παιδιών με τα γράμματα αλλά και για επιπλέον εκπαιδευτικές δραστηριότητες, με την βοήθεια των γονιών.

4

Για τα μικρά παιδάκια προσχολικής ηλικίας αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα από τις Εκδόσεις Διόπτρα η «Φάρμα». Οι λιλιπούτειοι αναγνώστες παίζουν και βοηθούν τα κοτοπουλάκια να βρουν τη μαμά τους και τον μπαμπά τους μέσα στη φάρμα, ανοίγουν πολύχρωμα παραθυράκια, ακούνε τις φωνούλες των ζώων και μαθαίνουν για τη ζωή στη φάρμα μέσα από τις σελίδες αυτού του συναρπαστικού βιβλίου, που σίγουρα θα τα εντυπωσιάσει.

5

Από τις Εκδόσεις Λιβάνη κυκλοφορεί το βιβλίο «Τα μουσουδάκια μαθαίνουν την Αλφα-Βητα», της Λιάνας Δενεζάκη, που στόχο έχει να βοηθήσει τα παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας να μάθουν την αλφαβήτα. Παίζοντας, τα παιδιά θα μάθουν να αναγνωρίζουν και να γράφουν τα γράμματα. Mέσα στο βιβλίο υπάρχουν δύο σελίδες με αυτοκόλλητα, που χρησιμοποιούνται για να επιβραβεύουν την προσπάθεια και όχι το αποτέλεσμα, καθώς και μία αφίσα με ολόκληρη την αλφαβήτα, με σκοπό να αποτυπωθεί εύκολα και ευχάριστα στη μνήμη των παιδιών. O τρόπος σχεδίασης και γραφής των γραμμάτων έχει γίνει λαμβάνοντας υπόψη το υπόδειγμα του Παιδαγωγικού Iνστιτούτου.

6

Παραμένουμε στην προσχολική ηλικία και προτείνουμε όχι ένα, αλλά τέσσερα… απίθανα νέα βιβλία, που μόλις κυκλοφόρησαν από τις Εκδόσεις Ψυχογιός! «Απίθανοι δεινόσαυροι», «Απίθανοι πειρατές», «Απίθανες πριγκίπισσες» και «Απίθανες μπαλαρίνες» περιμένουν τα παιδιά με περισσότερα από 1.100 σούπερ αυτοκόλλητα και γεμάτα παιχνίδια και δραστηριότητες. Τα πολύχρωμα αυτά βιβλία θα κρατήσουν σίγουρα καταπληκτική συντροφιά σε μικρούς και μεγάλους και θα τους χαρίσουν ατέλειωτες ώρες διασκέδασης.

8

Η κυκλοφοριακή αγωγή πρέπει να διδάσκεται από την παιδική ηλικία. Ιδανικό και διδακτικό ανάγνωσμα για παιδιά από 4 ετών είναι «Τα δεινοσαυράκια κυκλοφορούν με ασφάλεια», που εκδόθηκε πρόσφατα από τις Εκδόσεις Καλέντη. O Ντίκι και η Νίνα, δύο δεινοσαυράκια, βρίσκονται στις λεωφόρους της πόλης και τα χάνουν βλέποντας τους ανθρώπους και τα αυτοκίνητα να τρέχουν βιαστικά. Θα συναντήσουν όμως το Ποδήλατο και ο φίλος τους θα αναλάβει να τους ξεναγήσει στους δρόμους και στους κανόνες του, μαθαίνοντάς τους πώς να κυκλοφορούν με ασφάλεια. Οι συγγραφείς Ευαγγελία Σιαφαρίκα και Αναστασία Στασινοπούλου, καταθέτοντας την εκπαιδευτική τους εμπειρία, προσφέρουν ένα πλούσιο και ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό υλικό, το οποίο αποτυπώνεται με τρόπο εύληπτο αλλά και διασκεδαστικό από τη βραβευμένη εικονογράφο Σάντρα Ελευθερίου.

9

Από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο μόλις κυκλοφόρησε το βιβλίο της Ελίζαμπεθ Βέρντικ «Η φωνή δεν είναι για να ουρλιάζουμε». Οι φωνές έρχονται συχνά αυθόρμητα στα παιδιά, ως ένας τρόπος να εκφράσουν τα συναισθήματά τους: τη χαρά, τον ενθουσιασμό, τον θυμό, την απογοήτευση… Με απλές φράσεις και διασκεδαστικές εικόνες το βιβλίο αυτό τους διδάσκει πότε είναι ώρα να μιλούν χαμηλόφωνα και πότε είναι αποδεκτό να φωνάζουν. Ακολουθώντας απλά βήματα, τα παιδιά μαθαίνουν τρόπους για να ηρεμούν και να χαλαρώνουν αλλά και το πώς να εκφράζονται και να ζητούν αυτό που θέλουν με ήρεμο τρόπο. Στο τέλος του βιβλίου οι ενήλικες, γονείς και εκπαιδευτικοί, θα βρουν θέματα προς σκέψη και προβληματισμό, προτάσεις, ιδέες και δραστηριότητες.

10

Το «Παραμύθι της Ανάσας», της Δήμητρας Μπουσίου (Εκδόσεις Ελληνοεκδοτική), είναι ένα φανταστικό ταξίδι στον κόσμο του ανθρώπινου σώματος. Διαβάζοντάς το, τα παιδιά γνωρίζουν τα όργανα που το αποτελούν και τις βασικές τους λειτουργίες. Μαθαίνουν ακόμα ποιοι είναι οι εχθροί που απειλούν την υγεία και πώς αυτοί αντιμετωπίζονται. Και το σημαντικότερο, ανακαλύπτουν πώς να προστατεύουν τη νεράιδα της Ζωής, την Ανάσα, από τον πιο φοβερό εχθρό της, τον Καπνό. Το βιβλίο συνοδεύεται από προτάσεις δραστηριοτήτων για εκπαιδευτικούς και γονείς, καθώς και από το επιτραπέζιο εκπαιδευτικό παιχνίδι «Το Κάστρο του Βασιλιά Νου». Το Παραμύθι της Ανάσας αποτελεί δράση του προγράμματος «Πάρε Ανάσα» της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας για την πρόληψη της καπνιστικής συμπεριφορά των μαθητών και εντάσσεται στις δράσεις του «Κοινωνικού Σχολείου» του Υπουργείου Παιδείας.

11

Από τις Εκδόσεις Καλέντη μόλις κυκλοφόρησε το βιβλίο της Σοφίας Μαντουβάλου «Η άπληστη χελώνα», ένα υπέροχο, διασκεδαστικό αλλά και σοφό έμμετρο παραμύθι για την απληστία αλλά και το χάρισμα της απλότητας και της φιλίας. Μέσα από την όμορφη, ιστορία τα παιδιά από 4 ετών μαθαίνουν πού οδήγησε τη χελώνα η άπληστη αναζήτηση μιας άλλης ζωής, αλλά και το πώς τη βοήθησε ο φίλος της ο λαγός να ξαναβρεί τον εαυτό της…

12

Μια νέα μικρή καληνύχτα έρχεται να εμπλουτίσει την αγαπημένη μας σειρά! Η Ιωάννα Μπαμπέτα γράφει «Τα γουρουνάκια της ευτυχίας». Μεγάλο ταξίδι έκανε ο ήρωας σ’ αυτή την ιστορία για να βρει την απάντηση στο ερώτημα πού να βρίσκεται άραγε η ευτυχία. Μήπως βρίσκεται στην ξάπλα και στην παραλία; Μήπως στην οικογένεια και στη χειρωνακτική εργασία; Ή μήπως στα χρήματα και στην επιτυχία; Τρία γουρουνάκια απαντούν και μοιράζονται μαζί μας όλα αυτά που αγαπούν. Στο χέρι μας είναι τώρα να επιλέξουμε πώς θα ζήσουμε για να γίνουμε ευτυχισμένοι και… της ζωής οι κερδισμένοι.

13

Αφήνουμε τα γουρουνάκια και πάμε σε ένα λύκο και πιο συγκεκριμένα στο γνωστό μας, από τις προηγούμενες περιπέτειές του, λύκο Ζαχαρία. Στη νέα του ιστορία «Ο λύκος Ζαχαρίας στη χώρα των παραμυθιών» (Εκδόσεις Παπαδόπουλος) θέλει να ετοιμάσει κι αυτός κάτι για το πρωτομαγιάτικο πικνίκ με τους φίλους του. Μόνο που δεν ξέρει να μαγειρεύει! Έτσι, ξεκινάει να πάει στο δάσος, σίγουρος ότι όλο και κάποιος θα τον βοηθήσει. Εκεί όμως τον περιμένουν πολλές εκπλήξεις. Θα πρέπει να υπερασπιστεί τον εαυτό του σε πολύ γνωστά… πρόσωπα!

14Στο βασίλειο των Μοιρολάτρων ο Αστόχαστος, γιος του βασιλιά Συνετού, διαδέχεται τον πατέρα του στον θρόνο. Ο νέος βασιλιάς ενδιαφέρεται μόνο για διασκέδαση και καλοπέραση. Όπως είναι φυσικό, σε λίγο καιρό το βασίλειο καταρρέει· το θησαυροφυλάκιο αδειάζει· η χώρα δανείζεται συνέχεια και ο τόπος ερημώνει. Μην αντέχοντας αυτή την κατάσταση, ο γιος του βασιλιά αποφασίζει να δράσει. Με βοηθό τη μικρή του αδερφή και μετά από πολλές περιπέτειες, θα κατορθώσει να εμπνεύσει πίστη και εμπιστοσύνη στον λαό του, ώστε όλοι μαζί να βοηθήσουν να ανορθωθεί η χώρα. Το «Παραμύθι χωρίς όνομα», της Πηνελόπης Δέλτα, εκδόθηκε πρώτη φορά το 1910 σε μια εποχή που άνθιζε η διαφθορά και η πολιτική αστάθεια και βλέπουμε, ότι και σήμερα είναι το ίδιο επίκαιρο όσο και την εποχή που γράφτηκε. Οι Εκδόσεις Διάπλαση προτείνουν μια πολύ όμορφη διασκευή για μικρότερα παιδιά απ την Κάρμεν Ρουγγέρη και στο CD ακούμε την θεατρική εκδοχή του κειμένου.

15

Οι Εκδόσεις Καλειδοσκόπιο και η Νίκη Δόλλη μας παρουσιάζουν τις «Νύχτες χωρίς την Κάρυ», μια ιστορία που διαδραματίζεται μέσα στο Μουσείο της Ακρόπολης και αφορά την έκτη Καρυάτιδα, αυτή που βρίσκεται μακριά από τις αδελφές της, στο Βρετανικό Μουσείο, στο Λονδίνο. Τις νύχτες, η Κόρη του Αντήνορα και τα υπόλοιπα αγάλματα στο Μουσείο δεν κοιμούνται. Τρέχουν, παίζουν και κουβεντιάζουν για τα παλιά. Μόνον που η Κάρυ λείπει… Τα παιδιά γνωρίζουν τα αγάλματα και μέσα από το παραμύθι μαθαίνουν για το ζήτημα της επιστροφής των μαρμάρων.

16

Το νέο βιβλίο της Ιωάννας Μπουλντούμη «Γράμματα στον αδελφό μου», που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο, μας μιλάει για τον Γρηγόρη, ένα εννιάχρονο αγόρι. Ένα παιδί της εποχής μας: έξυπνο, με χιούμορ, με ενδιαφέροντα, με φόβους, με θάρρος και μερικές φορές με θράσος… Μας ανοίγει τη ζωή του σαν βιβλίο. Αν και δεν πρόκειται ακριβώς για ένα βιβλίο αλλά για μια σειρά από γράμματα που στέλνει στον αδερφό του. Η Μπουλντούμη, λοιπόν, μας παρουσιάζει την καθημερινότητα ενός μικρού παιδιού αποτυπωμένη μέσα από επιστολές, σαν ημερολόγιο, δοσμένη με πολύ αστείο αλλά και πολύ σοβαρό τρόπο.

17

Μια νέα σειρά με κλασικές ιστορίες από όλο τον κόσμο, κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Πατάκη! Το «Save the Story» είναι μια κιβωτός που περισώζει, στη χιλιετία μας, κάτι που πάει να ναυαγήσει στο παρελθόν. Αποτελείται από 10 βιβλία με κλασικές ιστορίες από όλο τον κόσμο, γραμμένες εκ νέου από μερικούς από τους καλύτερους σύγχρονους συγγραφείς του κόσμου, που έχουν αποδώσει με το δικό τους τρόπο τα κλασικά κείμενα. Οι μεταφραστές επιλέχτηκαν προσεκτικά. Ο καθένας έχει προηγουμένως μεταφράσει τον αντίστοιχο συγγραφέα. Οι δε εικονογραφήσεις είναι υψηλής καλλιτεχνικής αξίας αλλά και απολύτως κατάλληλες για βιβλία, που απευθύνονται σε όλη την οικογένεια.

19

Τα βιβλία έχουν δέκα κεφάλαια, περίπου ίσης έκτασης, με ένα μοτίβο και ρυθμό που τα κάνουν ιδανικά αναγνώσματα για παιδιά. Δείτε συνοπτικά τους τίτλους και το ποιος έχει κάνει τη διασκευή των 5 πρώτων βιβλίων που κυκλοφόρησαν: Η ιστορία «Δον Ζουάν» των Τίρσο δε Μολίνα, Μολιέρου, Λορέντσο ντα Πόντε και Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ, όπως την αφηγήθηκε o Αλεσσάντρο Μπαρίκκο. Η ιστορία «Οι λογοδοσμένοι», του Αλεσσάντρο Μαντσόνι, όπως την αφηγήθηκε o Ουμπέρτο Έκο. Η ιστορία «Συρανό ντε Μπερζεράκ», του Εντμόν Ροστάν, όπως την αφηγήθηκε o Στέφανο Μπέννι. Η ιστορία «Η μύτη»,  του Νικολάι Γκόγκολ, όπως την αφηγήθηκε o Αντρέα Kαμιλλέρι. Η ιστορία «Έγκλημα και τιμωρία», του Φιοντόρ Μ. Ντοστογέφσκι, όπως την αφηγήθηκε o Αβραάμ Β. Γεοσούα. Και έπεται συνέχεια…

20

Από τις Εκδόσεις Κέδρος κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο του SFSaid, «Βάρτζακ Πο. Γάτος εκτός νόμου», η δεύτερη ιστορία του μαχητή γάτου που όλοι αγαπήσαμε. Ένα περιπετειώδες, αλλά και τρυφερό ανάγνωσμα για όσους αγαπούν τις πολεμικές τέχνες ή τις γάτες ή… και τα δύο. Υπάρχουν Επτά Δεξιότητες που δίνουν σε μια γάτα μεγάλη δύναμη και ο Βάρτζακ Πο τις γνωρίζει όλες. Ξέρει να παλεύει, να κυνηγά, να κινείται χωρίς να τον αντιλαμβάνεται κανείς. Μόνο που υπάρχει ένα πρόβλημα. Η Κοκαλιάρα Σάλι, η λευκή γάτα, η αρχηγός της πιο μοχθηρής συμμορίας της πόλης, γνωρίζει επίσης αυτές τις Δεξιότητες. Γνωρίζει ακόμα περισσότερα και από το Βάρτζακ. Και τώρα είναι αποφασισμένη να τον πιάσει…

21

Πάμε τώρα σε μια άλλη περιπέτεια! Το μικροσκοπικό νησί της Πρώτης, ξακουστό για το σχήμα του, που θυμίζει κροκόδειλο, αλλά και για το πειρατικό παρελθόν του, καλεί δύο πολύ διαφορετικούς εφήβους, τον Τηλέμαχο και την Ελένη, σ’ ένα μοναδικό ταξίδι αυτογνωσίας στα νερά του Ιονίου. Αντιμέτωπα με την περιπέτεια και τον κίνδυνο, τα δυο παιδιά είναι αποφασισμένα να κερδίσουν το στοίχημα με τους φόβους τους. Αναπάντεχος σύμμαχός τους, το φάντασμα του μεγαλύτερου κουρσάρου της Μεσογείου, του Μπαρμπαρόσα… Όλα αυτά θα τα βρείτε στο εξαιρετικό βιβλίο του Γρηγόρη Χαλιακόπουλου «Ο κουρσάρος της πρώτης», που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Καλειδοσκόπιο και απευθύνεται σε παιδιά από 10 ετών και άνω.

22

Για τους νεαρούς μας μαθητές προτείνουμε ακόμα «Το σχολικό ημερολόγιο ενός σπασίκλα», από τις Εκδόσεις Ψυχογιός. Αυτό το… κορυφαίο επίτευγμα της τεχνολογίας θα τους βοηθήσει να κρατούν σημειώσεις και υπενθυμίσεις, να διαχειρίζονται σωστά τον χρόνο τους, να είναι όσο πρέπει συστηματικοί, να οργανώνουν την κοινωνική τους ζωή και πιθανόν να αποκτήσουν βιονική όραση, αν και μάλλον αυτό δε θα συμβεί ποτέ!

24

Αντίστοιχα, από τις Εκδόσεις Πατάκη κυκλοφορούν «Ο Μικρός Πρίγκιπας – Ημερολόγιο σχολικού έτους 2015-2016», το «Σχολικό ημερολόγιο για μαθητές Δημοτικού Σχολείου 2015-2016», με το οποίο τα παιδιά μπορούν  να οργανώνουν το χρόνο τους, να σημειώνουν σωστά τις υποχρεώσεις τους, να ξέρουν το πρόγραμμα του σχολείου, να προγραμματίζουν χρησιμοποιώντας το πλανόγραμμα, να διασκεδάζουν παίζοντας και μαθαίνοντας, να αξιολογούν την προσπάθειά τους καθημερινά και να σημειώνουν ό,τι τα ενδιαφέρει. Για μεγαλύτερα παιδιά, Γυμνασίου και Λυκείου, κυκλοφορεί το «Ημερολόγιο για μαθητές που δεν ψαρώνουν», των Χριστίνας Ρασιδάκη και Σμαρούλας Παντελή.

26

Οι μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου θα λατρέψουν το τρίτο βιβλίο της διάσημης και πολυμεταφρασμένης σειράς Century «Η πόλη του ανέμου», του Pierdomenico Baccalario, που μόλις κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Διόπτρα. Κάθε εκατό χρόνια η ανθρωπότητα δοκιμάζεται. Κάθε εκατό χρόνια τέσσερις έφηβοι πρέπει να ανταποκριθούν σε μία πρόκληση. Μόλις έχουν περάσει άλλα εκατό χρόνια και έφτασε η ώρα να επιλεγούν οι έφηβοι. Μετά τη Ρώμη και τη Νέα Υόρκη, η πρόκληση συνεχίζεται στο Παρίσι, την πόλη του Αέρα.

27

Παραμένουμε στους εφήβους μας και προτείνουμε το νεανικό μυθιστόρημα της Μαίρης Σάββα-Ρουμπάτη «Δεν είμαι η αδελφή μου». Οι συγκρίσεις κάνουν τη ζωή της δεκαπεντάχρονης Μαρίας ανυπόφορη. Τη συγκρίνουν πάντα με το καλύτερο και στον περίγυρό της το καλύτερο είναι η μεγαλύτερη αδελφή της, η Αλίκη. Καταπληκτική στον χορό, άριστη μαθήτρια, όμορφη, τακτική, χρυσοχέρα. Είναι δύσκολο να μεγαλώνουν δύο έφηβες σε ένα τόσο ανταγωνιστικό περιβάλλον. Όμως, μερικές φορές ο ανταγωνισμός μάς βοηθά να βγούμε έξω από τα στενά όρια της οικογένειας… Η Αλίκη, μαθημένη να είναι «η άριστη», οδηγείται σε μια παγίδα, από αυτές που στήνει η ίδια η ζωή στους εφήβους. Η μικρότερη Μαρία, μολονότι έχει αδυναμίες και βαθιά έλλειψη αυτοπεποίθησης, προσπαθεί να γίνει ο δυνατός κρίκος όταν η αδελφή της βρεθεί σε κίνδυνο. Θα μπορέσει να ξεπεράσει «τις ετικέτες» που της έχουν βάλει;

29

Τέλος, για τους νέους και μελλοντικούς γονείς, οι Εκδόσεις Ψυχογιός κυκλοφόρησαν το πανέμορφο λεύκωμα «Καλώς ήρθες, μωράκι μου», ιδανικό για να καταγράψετε όλες τις πρώτες σημαντικές στιγμές στη ζωή του μωρού σας. Μάλιστα, μπορείτε να φυλάξετε αναμνηστικά στις ειδικές θηκούλες του και να κολλήσετε πολλές φωτογραφίες.

28

Για πιο… παλιούς γονείς, αλλά εκπαιδευτικούς που έχουν να αντιμετωπίσουν υπερκινητικά παιδιά, προτείνουμε «Το υπερκινητικό παιδί. 90 απαντήσεις στα βασικά ερωτήματα». Στο βιβλίο αυτό, που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Πατάκη, ακολουθώντας τη μέθοδο των ερωταποκρίσεων, ο Gean-Charles Nayebi παρουσιάζει με εύληπτο τρόπο τα σύγχρονα επιστημονικά δεδομένα σχετικά με την παιδική υπερκινητικότητα και παρέχει πολύτιμες συμβουλές στους γονείς και στους εκπαιδευτικούς, προκειμένου αυτοί να μπορούν να υποστηρίξουν το παιδί τόσο στο σπίτι όσο και στο σχολείο.

Leave a Reply