ΧΑΡΤΙΝΟΙ ΗΡΩΕΣ ΣΕ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ: ΛΗΔΑ ΒΑΡΒΑΡΟΥΣΗ, ΠΩΣ ΠΕΡΝΑΕΙ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ Η ΛΟΥΝΑ;

ΛούναΧάρτινοι ήρωες σε καραντίνα. Τo Τaλκ συναντά εξ αποστάσεως αγαπημένους πρωταγωνιστές βιβλίων και τους δημιουργούς τους και μαθαίνει πώς τα περνάνε και οι μεν και οι δε τις παράξενες ετούτες ημέρες. Καλεσμένες μας σήμερα η Λήδα Βαρβαρούση και η Λούνα.

Λήδα, πώς πέρασε η Λούνα στην καραντίνα και αυτές τις πρώτες ημέρες της χαλάρωσης των μέτρων; 

Η Λούνα περνάει καταπληκτικά αυτήν την περίοδο επειδή με έχει διαρκώς κοντά της και πηγαίνουμε πολλές και όμορφες βόλτες στην εξοχή. Πιστεύει ότι όλα θα πάνε καλά και ονειρεύεται καλοκαιρινά μπάνια!

 -Εσύ πώς περνάς;
Δημιουργικά περνώ και αυτήν την περίοδο. Είμαι σε επαφή με τους ανθρώπους που αγαπώ και με αγαπούν, έστω και από απόσταση. Διαβάζω, γράφω, ζωγραφίζω, γυμνάζομαι και κάνω βόλτες με την Λούνα. Αναθεωρώ παλιές συνήθειες και κάνω σχέδια για το μέλλον. Θέλω να πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά και σύντομα θα αγκαλιάσουμε ο ένας τον άλλο.

Louna

Η Λήδα Βαρβαρούση γεννήθηκε στην Αθήνα από μαμά καλλιτέχνη και μπαμπά ταξιδευτή. Έπαιξε και γέλασε πολύ στα παιδικά της χρόνια, που ήταν γεμάτα αγάπη, εικόνες και συναισθήματα, γι’ αυτό ίσως και κράτησε ζωντανό το παιδί μέσα της και επικοινωνεί άμεσα με τα παιδιά. Ακολούθησε την τέχνη στη ζωή της και τη σπούδασε και την έζησε σε πολλές μορφές της: χορό, εικαστικά, μουσική, μελοδραματική, γραφιστική και φωτογραφία. Ο δρόμος δεν ήταν πάντα εύκολος, όμως εικονογράφησε 200 παιδικά βιβλία και έγραψε 20 από αυτά. Πήρε βραβεία και προτάθηκε για το βραβείο Άντερσεν από την Ελλάδα. Μεγάλωσε με δυο μεγάλες αγάπες, τα ζώα –ειδικά τους σκύλους– και τα βιβλία. Θεωρεί λοιπόν τον εαυτό της πολύ τυχερό που μπορεί να μας παρουσιάσει την αγαπημένη της σκυλίτσα, τη Λούνα, σε μια σειρά βιβλίων, που κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος, και να μιλήσουμε για πολλά θέματα μέσα από αυτήν και τον κόσμο της. Είναι πάντα στη διάθεσή μας στο lidavarvarousi@gmail.com και μέσω της σελίδας της www.lidavarvarousi.com.

ΛΟΥΝΑ: ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΠΟΛΥ ΝΑ ΠΑΙΖΩ ΜΠΑΛΑ!

loyna-moy-aresei-poly-na-paizo-mpala-9789605698355-200-1339494

ΛΟΥΝΑ: ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΠΟΛΥ ΤΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ!

loyna-moy-aresei-poly-to-podilato-9789605699741-200-1425200

Leave a Reply