ΑΠΟ ΤΗ ΓΗ ΣΤΗ ΣΕΛΗΝΗ, ΣΤΟ ΑΣΤΕΡΟΣΚΟΠΕΙΟ ΠΕΝΤΕΛΗΣ

Το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών και οι Εκδόσεις Παπαδόπουλος μας προσκαλούν σε μια κυριολεκτικά αστραφτερή παρουσίαση βιβλίου για παιδιά στο Αστεροσκοπείο Πεντέλης!

Tο Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015 στις 18.30, ο Πρόεδρος του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών καθ. Κανάρης Τσίγκανος θα καλωσορίσει μικρούς και μεγάλους στο Τηλεσκόπιο Newall του 1868, ενώ o συγγραφέας Αντώνης Παπαθεοδούλου και η εικονογράφος Ίρις Σαμαρτζή θα αφηγηθούν με λόγια και εικόνες πώς σκαρφίστηκε ο Ίμπυ Μπάρμπικεϊν το πιο ειρηνικό κανόνι της ανθρωπότητας για να φτάσει από τη Γη στη… Σελήνη!

12039693_959573720767009_7538470927595510266_n

Αμέσως μετά θα ακολουθήσει ξενάγηση στο χώρο του ΑΣΤΕΡΟΣΚΟΠΕΙΟΥ (Αστρονoμικός Σταθμός Πεντέλης, Λόφος Κουφού, Παλαιά Πεντέλη, Ίωάννου Μεταξά και Βασιλέως Παύλου).

Η δήλωση συμμετοχής στην εκδήλωση είναι απαραίτητη.

Επικοινωνία: Kα ΕΛΕΝΗ ΧΡΗΣΤΙΑ, Τηλ. 2103490104

gi selini

«Τι ωραία που είναι η ειρήνη! Μόνο που κανείς δεν χρειάζεται πια οπλοποιούς… Ξέρω καλά τη δουλεία μου όμως. Ας υπήρχαν ειρηνικά κανόνια, και θα τα’ φτιαχνα καλύτερα απ’ όλους…» Αυτά σκεφτόταν ο Ίμπυ Μπάρμπικεϊν κοιτώντας το φεγγάρι. Κι εκείνο του έδωσε μια καλή ιδέα. Το μεγαλύτερο κανόνι του κόσμου, το κανόνι που θα χάριζε νέες γνώσεις σε όλη την ανθρωπότητα, θα ‘ταν αυτό που θα έστελνε μια οβίδα όχι στους εχθρούς, αλλά στην επιφάνεια της ανεξερεύνητης Σελήνης. Ναι! Αυτό θα ήταν το κανόνι της ειρήνης! 

gs2

Ένα από τα πιο γνωστά έργα του μεγάλου οραματιστή Ιούλιου Βερν, για πρώτη φορά εικονογραφημένο και προσαρμοσμένο για μικρά παιδιά. Το κείμενο, του αγαπημένου συγγραφέα των παιδιών Αντώνη Παπαθεοδούλου, είναι ελκυστικό, ευκολονόητο και γεμάτο έξυπνα ευρήματα! Η εικονογράφηση θα ταξιδέψει τα μικρά παιδιά στο πνεύμα του Ιουλίου Βερν, πέρα από τους περιορισμούς του (αναγκαστικά μικρού μεγέθους) κειμένου. 

Leave a Reply