45ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΒΙΒΛΙΟΥ ΣΤΟ ΖΑΠΠΕΙΟ

Το Φεστιβάλ Βιβλίου του Συνδέσμου Εκδοτών Βιβλίου είναι ένας θεσμός που για πολλές δεκαετίες πλουτίζει την πολιτιστική ζωή της πόλης μας και αναβαθμίζει την καθημερινότητα των συμπολιτών μας. Φέτος, θα πραγματοποιηθεί από τις 2 έως τις 18 Σεπτεμβρίου στο χώρο του Ζαππείου!

Κάθε χρόνο, το Φεστιβάλ επιδιώκει, πέραν την έκθεσης και παρουσίασης του καλού βιβλίου, τη συνεργασία φορέων της Αθήνας με σκοπό η έκθεση βιβλίου να αποτελέσει όαση πολιτισμού, αφορμή για κοινωνικό διάλογο, ευκαιρία για συζήτηση και συνεργασία πάνω σε φλέγοντα, χρόνια ή επικαιρικά, ζητήματα που απασχολούν όλους μας. Και για όλους όσοι ασχολούνται με το βιβλίο ή και αυτούς που θα επισκεφθούν απλά την έκθεση να τους δώσει την ευκαιρία να συναντηθούν, να ανταλλάξουν απόψεις και να χαρούν την πνευματική επικοινωνία.

Το αφιέρωμα της φετινής διοργάνωσης είναι «50 χρόνια Δημόσια Τηλεόραση, 50 χρόνια συμβολή στον Πολιτισμό».

Στο πλαίσιο του αφιερώματος, θα πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις:
– Η Δημόσια Τηλεόραση ως παράγοντας Πολιτισμού.
– ΕΡΤ και Ελληνική Κοινωνία. 
– Αρχείο ΕΡΤ.
– Το θεατρικό έργο στη Δημόσια Τηλεόραση.
– Τηλεοπτικές εκπομπές με θέμα το βιβλίο.
– Τηλεοπτικές Διασκευές Βιβλίων.
– Η μουσική στην Δημόσια Τηλεόραση.

Επίσης, θα πραγματοποιηθούν αφιερώματα στον Σαίξπηρ (400 χρόνια από το θάνατό του), στον Λόρκα (80 χρόνια από το θάνατό του) αλλά και τιμητική εκδήλωση για τον ποιητή και εκδότη Γιώργο Χρονά. 

Οι κεντρικές εκδηλώσεις, αλλά και οι ποικίλες δράσεις (θέατρο, μουσική, παρουσιάσεις βιβλίων κ.λπ.), με φόντο τους χιλιάδες τίτλους βιβλίων δημιουργούν, για τους επισκέπτες, ένα ιδανικό περιβάλλον αναψυχής και πνευματικής αναβάθμισης.

Το 45ο Φεστιβάλ Βιβλίου θα καταφέρει για ακόμη μία χρονιά να επιτελέσει τον πνευματικό, κοινωνικό και πολιτιστικό του στόχο, με την συμπαράσταση όλων όσοι μοχθούν για την παραγωγή και την προβολή του βιβλίου, αλλά κυρίως με την υποστήριξη των φίλων αναγνωστών.

Και φέτος, η καρδιά του Πολιτισμού χτυπάει στο Ζάππειο!

Ώρες λειτουργίας:
– Δευτέρα-Πέμπτη: 18:00 – 22:30
– Παρασκευή & Σαββάτο: 18:00 – 23:00
– Κυριακή: 11:00 – 22:30

Τα επίσημα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Δευτέρα 05/09/2015 και ώρα 20:00.

Περισσότερες πληροφορίες:
– Σύνδεσμος Εκδοτών Βιβλίου (Σ.ΕΚ.Β.)
– Τηλ: 210 3303942
– URL: http://www.sekb.gr/

Poster_45o_TELIKO

Το 45ο Φεστιβάλ Βιβλίου συνδιοργανώνουν ο ΣΕΚΒ – Σύνδεσμος Εκδοτών Βιβλίου (Σ.ΕΚ.Β.) και ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων (Ο.Π.Α.Ν.Δ.Α.) σε συνεργασία με την ΕΡΤ Α.Ε. και την Ελληνική Εθνική Επιτροπή της UNICEF Greece.

Υπό την Αιγίδα του Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού και του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού.

Leave a Reply