ΡIΓΑΝΑΤΟΙ ΠΑΤΑΤΟΚΕΦΤΕΔΕΣ

Μια εύκολη συνταγή για κάθε ώρα, είτε ως ορεκτικό είτε ως κυρίως πιάτο! Θα χρειαστείτε:

1 κιλό πατάτες
1 κουτάλι σούπας  ρίγανη
2 αβγά
100 γρ. τριμμένη φρυγανιά
200 γρ. τριμμένο κεφαλοτύρι
1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
Αλεύρι
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση: Βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν καλά, τις λιώνουμε με ένα πιρούνι και τις βάζουμε σε ένα μπολ. Χτυπάμε τα αβγά και τα ρίχνουμε στο μπολ μαζί με τη φρυγανιά, τη ρίγανη, το τριμμένο τυρί και το ελαιόλαδο. Αν το μείγμα είναι αραιό, προσθέτουμε λίγη φρυγανιά. Αλατοπιπερώνουμε. Ζυμώνουμε καλά και έπειτα βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για 30 λεπτά, σκεπασμένο με βαμβακερή πετσέτα. Πλάθουμε μικρές μπαλίτσες, αλευρώνουμε, τινάζουμε να φύγει το περισσευούμενο αλεύρι και τηγανίζουμε σε βαθιά κατσαρόλα, κουνώντας το σκεύος κυκλικά, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν παντού. Βγάζουμε τους κεφτέδες με τρυπητή κουτάλα και πριν σερβίρουμε τους  ακουμπάμε επάνω σε χαρτί κουζίνας, ώστε να απορροφηθεί το περιττό λάδι.