ΠΑΣΧΑΛΙΝΗ ΣΑΛΑΤΑ: ΜΙΑ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΚΔΟΧΗ ΤΗΣ

πασχαλινή σαλάταΗ πράσινη σαλάτα αποτελεί το νούμερο ένα πιάτο για ένα ισορροπημένο γεύμα. Εννοείται πως δεν λείπει ούτε από το δικό μας τραπέζι και πάντα προσπαθούμε να δημιουργήσουμε ένα πιάτο τόσο θελκτικό, ώστε να μην μπορεί κανείς να του αντισταθεί. Μια, λοιπόν, και το Πάσχα κοντοζυγώνει, σας παρουσιάζουμε την πιο λαχταριστή συνταγή για πασχαλινή σαλάτα για το τραπέζι σας! Ετοιμαστείτε να τους εκπλήξετε όλους! Φυσικά, μπορεί να καταναλωθεί και ως συνοδευτικό ή και κυρίως πιάτο οποιαδήποτε άλλη μέρα!

Υλικά:
300 γρ. ανάμεικτα υλικά
5 φράουλες
100 γρ. ανθότυρο
100 γρ. τυρί κρέμα
50 γρ. ξινομυζήθρα
Αλάτι
Βαλσάμικο ξίδι
Λάδι
½ κ.γ. μέλι
60 γρ. φιστίκι Αιγίνης
3 μικρές αραβικές πίτες

Εκτέλεση: Το πρώτο και σημαντικό βήμα σε κάθε σαλάτα είναι να πλύνουμε πολύ καλά τα λαχανικά. (Εμείς χρησιμοποιήσαμε ρόκα και λόλα, πράσινη και κόκκινη. Όμως, στη σαλάτα σας μπορείτε να προσθέσετε και άλλα λαχανικά, αυτά που εσείς επιθυμείτε ή που τρώνε τα μικρά σας, όπως μαρούλι, μαρούλι iceberg, ραντίτσιο, ακόμη και κινέζικο λάχανο). Συνεχίζουμε βάζοντας τα φιστίκια στο μούλτι. Τα κόβουμε τόσο, ώστε να σπάσουν σε μικρά κομματάκια, χωρίς όμως να γίνουν πούδρα. Το επόμενό βήμα είναι να βάλουμε σε ένα μπολ όλα τα τυριά και με τα χέρια να τα ανακατέψουμε πολύ καλά. Επειδή είναι μαλακά, ίσως να μας παιδέψουν λίγο στο ανακάτεμα, οπότε βασικό είναι να φοράμε γάντια. Μόλις τα ανακατέψουμε, τα πλάθουμε σε μικρές μπαλίτσες και τις περνάμε από τα τριμμένα φιστίκια, ώστε να δημιουργήσουμε από πάνω τους μια κρούστα. Αφήνουμε στην άκρη τις μπαλίτσες και συνεχίζουμε με τις αραβικές πίτες. Κόβουμε την καθεμιά σε τέσσερα τριγωνάκια, που τα τοποθετούμε σε λαδόκολλα και τα ψήνουμε για δύο λεπτά στις αντιστάσεις, μέχρι να γίνουν τραγανά. Τα βγάζουμε από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Συνεχίζουμε με τις φράουλες. Αφού τις πλύνουμε καλά και τους αφαιρέσουμε το κοτσάνι, τις κόβουμε και αυτές στα τέσσερα. Τις αφήνουμε να στραγγίξουν και ξεκινάμε το στήσιμο του πιάτου. Για τη συγκεκριμένη σαλάτα θα χρειαστούμε επίπεδο πιάτο. Στο κέντρο του, τοποθετούμε την πρασινάδα, ενώ περιμετρικά τις φράουλες. Συνεχίζουμε βάζοντας και τα τριγωνάκια περιμετρικά, ενώ από πάνω τους τοποθετούμε τις μπάλες του τυριού. Τέλος, είναι η σειρά του ντρέσινγκ. Σε ένα ποτήρι ρίχνουμε το λάδι, το βαλσάμικο ξίδι και το μέλι και ανακατεύουμε πολύ καλά ώστε να αναμειχθούν. Περιχύνουμε το μείγμα πάνω από την πασχαλινή σαλάτα και γαρνίρουμε με όσο τριμμένο φιστίκι έχει περισσέψει. Καλή μας όρεξη!

Η Μαρία Γριζά είναι από μικρή λάτρης του γέλιου και του καλού φαγητού. Δεν μπορεί να αντισταθεί στα γλυκά και ιδιαίτερα στη σοκολάτα. Είναι επίσης συνδημιουργός των dish_makers! Για περισσότερες συνταγές ακολουθήστε το dish_makers στο Instagram! 

Leave a Reply