ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ: ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΦΡΕΣΚΑ ΦΡΟΥΤΑ

τάρτα με φρέσκα φρούταΗ τάρτα με φρέσκα φρούτα αποτελεί ένα δροσιστικό, λαχταριστό και γευστικό γλύκισμα, ιδανικό για να κλείσει το πασχαλινό τραπέζι.

Υλικά:
Φρέσκα φρούτα της επιλογής μας
1 ασπράδι αυγού
500 γρ όσπρια
Για τη ζύμη
300 γρ. αλεύρι
170 γρ. βούτυρο
1 κ.σ. μέλι
1 αβγό
1 λεμόνι ξύσμα
Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής
6 κρόκοι αυγών
100 γρ. ζάχαρη
25 γρ. αλεύρι
30 γρ κορν φλάουρ
¼ κ.γ. αλάτι
1 λίτρο γάλα
2 βανίλιες
100 γρ. βούτυρο

Εκτέλεση: Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο καλά, μέχρι να αφρατέψει. Στη συνέχεια προσθέτουμε το αβγό και αφού ενσωματωθεί ρίχνουμε και το μέλι. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε στο μείγμα ξύσμα λεμονιού. Τέλος, προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι. Όταν η ζύμη αρχίζει να σφίγγει, βάζετε στο μίξερ το φτερό και συνεχίζετε το ζύμωμα. Αν το μίξερ σας δεν είναι πολύ δυνατό και δεν σας δώσει έτοιμο το ζυμάρι,  βγάλτε τη ζύμη από τον κάδο, τοποθετήστε τη σε μια επιφάνεια και ζυμώστε με τα χέρια σας, χωρίς να προσθέσετε άλλο αλεύρι. Μόλις ετοιμαστεί η ζύμη, την τυλίγουμε σε μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για μία ώρα, ώστε να ξεκουραστεί.
Για την κρέμα πατισερί, βάζουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα και κατεβάζουμε από τη φωτιά ακριβώς πριν αρχίσει να βράζει. Ταυτόχρονα, σε μπολ, χτυπάμε τους κρόκους, προσθέτουμε τη ζάχαρη και χτυπάμε με το σύρμα χειρός το μείγμα, ώστε να υλικά να ενωθούν. Προσθέτουμε το αλάτι, το αλεύρι και το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε πολύ καλά, μέχρι να πάρουν ένα απαλό κίτρινο χρώμα. Στη συνέχεια, παίρνουμε δυο τρεις κουταλιές από το ζεστό γάλα και ρίχνουμε στο μείγμα των αβγών, ανακατεύοντας γρήγορα, ώστε να μην ψηθεί. Συνεχίζουμε με δυο τρεις κουταλιές ακόμα και έπειτα ρίχνουμε το μείγμα από το μπολ σε δόσεις στην κατσαρόλα και τη βάζουμε σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να αρχίσει να πήζει. Τότε ρίχνουμε τις βανίλιες και το βούτυρο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Μόλις η κρέμα πήξει, τη μεταφέρουμε σε πυρέξ, τη σκεπάζουμε με μεμβράνη που κολλάει στην επιφάνεια της (για να μη δημιουργηθεί πέτσα) και τη βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει.
Εντωμεταξύ, βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο, την αφήνουμε να φτάσει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος, τη βάζουμε ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες και την ανοίγουμε σε κυκλικό σχήμα, 5-7 εκατοστά παραπάνω από τον πάτο της ταρτιέρας. Μεταφέρουμε τη ζύμη στην ταρτιέρα και την κολλάμε με τα χέρια μας καλά στη βάση και στα τοιχία. Με ένα πιρούνι τρυπάμε τον πάτο της τάρτας και από πάνω βάζουμε μια λαδόκολλα, την οποία γεμίζουμε με φασόλια και ψήνουμε για 15′ σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 180 °C. Βγάζουμε την τάρτα από τον φούρνο, αλείφουμε την επιφάνεια της με ασπράδι και τη βάζουμε ξανά να ψηθεί για άλλα 5′. Αφήνουμε να κρυώσει, βγάζουμε την κρέμα από το ψυγείο, τη χτυπάμε με σύρμα ώστε να μαλακώσει και τη ρίχνουμε σε κουταλιές μέσα στην κρύα τάρτα. Προσθέτουμε τα φρούτα της επιλογής μας και σερβίρουμε.

Η Μαρία Γριζά είναι από μικρή λάτρης του γέλιου και του καλού φαγητού. Δεν μπορεί να αντισταθεί στα γλυκά και ιδιαίτερα στη σοκολάτα. Είναι επίσης συνδημιουργός των dish_makers. Για περισσότερες συνταγές ακολουθήστε το στο Instagram!

Leave a Reply