ΕΥΚΟΛΑ ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ ΧΩΡΙΣ ΦΥΛΛΟ

Αυτή η εύκολη συνταγή για τυροπιτάκια με γαλοπούλα θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους σε κάθε περίσταση! Για 6 άτομα, θα χρειαστείτε:

  • 225 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 100 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 150 γραμμάρια φέτα
  • 150 γραμμάρια ψιλοκομμένη γαλοπούλα
  • 100 ml φρέσκο γάλα
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 αυγό για το άλειμμα. 

Εκτέλεση: Βάζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε, ώστε να γίνουν ένα μείγμα και προσθέτουμε το βούτυρο. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη φέτα θρυμματισμένη, τη γαλοπούλα και το γάλα και ζυμώνουμε. Μόλις έχουμε μια απαλή ζύμη, την απλώνουμε σε ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια και πλάθουμε μικρά τυροπιτάκια. Σε ένα ταψί, στρώνουμε χαρτί ψησίματος, βάζουμε τα πιτάκια και τα αλείφουμε με αυγό. Ψήνουμε στους 190 βαθμούς για 20 λεπτά ή μέχρι να χρυσίσουν ελαφρά.

Leave a Reply