Για τα πιο μαλακά και νόστιμα cookies, ιδανικά για σνακ στο σχολείο, αλλά και για τη συνοδεία του καφέ μας, θα χρειαστούμε:
Υλικά :
- 125 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις Μυλοι Αγίου Γεωργίου
- 1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα
- 1 πρέζα αλάτι
- 140 γρ. βούτυρο αγελαδινό
- 225 γρ. ζάχαρη
- 1 αυγό
- 1 βανίλια
- 125 γρ. φυστικοβούτυρο
- 44 γρ. κακάο
Προετοιμασία: 10 λεπτά
Μαγείρεμα: 8 λεπτά
Μερίδες: 25
Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο
Σκεύη: Μπολ, Ταψί φούρνου, Μίξερ
Εκτέλεση:
- Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το κακάο, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι και το αφήνουμε στην άκρη
- Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη και χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το αυγό και τη βανίλια και χτυπάμε για 2-3 λεπτά
- Προσθέτουμε σταδιακά το μείγμα του αλευριού και μόλις ομογενοποιηθεί προσθέτουμε το φυστικοβούτυρο, κρατώντας 2 κουταλιές της σούπας στην άκρη
- Σε ένα ταψί που έχουμε καλύψει με λαδόκολλα, βάζουμε μια μια κουταλιά του γλυκού μείγμα σε απόσταση μεταξύ τους για να μην κολλήσουν. Βάζουμε στην μέση κάθε μπισκότου, λίγο από το φυστικοβούτυρο που έχουμε κρατήσει
- Ψήνουμε για 8 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 175°C και αφήνουμε να κρυώσουν καλά.