Σήμερα φτιάχνουμε ένα κέικ βανίλια για αρχάριους, πάρα πολύ νόστιμο, που γίνεται πανεύκολα και σε χρόνο ρεκόρ!
Θα χρειαστούμε:
- 175 γρ βούτυρο λιωμένο
- 150 γρ ζάχαρη λευκή
- 3 μεγάλα αυγά ελευθέρας βοσκής
- 175 γρ αλεύρι που φουσκώνει, κοσκινισμένο
- 1 κουταλιά σούπας baking powder
- 1 κουταλάκι γλυκού εκχύλισμα βανίλιας ή 1 βανιλίνη
- 1 κουταλιά σούπας ξύσμα πορτοκαλιού
- ¼ κουταλάκι αλάτι
Εκτέλεση:
- Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C με αέρα και βουτυρώνετε καλά και αλευρώνετε ελαφρά μια φόρμα για κέικ.
- Χτυπάτε με το σύρμα τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν πολύ και να ασπρίσουν.
- Ρίχνετε όλα τα υπόλοιπα υλικά με τελευταία το βούτυρο το λιωμένο και το αλεύρι.
- Τα χτυπάτε καλά μέχρι να γίνει ένας λείος χυλός.
- Ρίξτε τη ζύμη στη βουτυρωμένη φόρμα και ψήστε το κέικ βανίλια για 45-50 λεπτά.
- Το κέικ θα φουσκώσει αρκετά και μόλις περάσουν τα 45 λεπτά μπορείτε να το τρυπήσετε με μία οδοντογλυφίδα και αν αυτή βγει εντελώς στεγνή το βγάζετε από το φούρνο.
- Αφήνετε το κέικ βανίλια να σταθεί για 10 λεπτά μέσα στη φόρμα και προσεκτικά με ένα μαχαίρι το βοηθάτε να ξεκολλήσει από τα τοιχώματα της φόρμας.
- Αναποδογυρίζετε σε μια σχάρα και περιμένετε μέχρι να κρυώσει καλά.
- Τέλος, το πασπαλίζετε με άχνη ζάχαρη!
Προσοχή δεν ανοίγουμε το φούρνο πριν περάσουν 40 λεπτά γιατί το κέικ βανίλια δε φουσκώσει καθόλου!
Η Έλενα Σμπώκου είναι food blogger και ασχολείται με τη μαγειρική από το 2007. Συνταγές της μπορείτε να βρείτε στο elenaiscooking.com