ΚΕΪΚ ΒΑΝΙΛΙΑ ΓΙΑ ΑΡΧΑΡΙΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΜΙΞΕΡ

κέικ βανίλια για αρχάριουςΣήμερα φτιάχνουμε ένα κέικ βανίλια για αρχάριους, πάρα πολύ νόστιμο, που γίνεται πανεύκολα και σε χρόνο ρεκόρ!

Θα χρειαστούμε: 

  • 175 γρ βούτυρο λιωμένο
  • 150 γρ ζάχαρη λευκή
  • 3 μεγάλα αυγά ελευθέρας βοσκής
  • 175 γρ αλεύρι που φουσκώνει, κοσκινισμένο
  • 1 κουταλιά σούπας baking powder
  • 1 κουταλάκι γλυκού εκχύλισμα βανίλιας ή 1 βανιλίνη
  • 1 κουταλιά σούπας ξύσμα πορτοκαλιού
  • ¼ κουταλάκι αλάτι

Εκτέλεση:

  • Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C με αέρα και βουτυρώνετε καλά και αλευρώνετε ελαφρά μια φόρμα για κέικ.
  • Χτυπάτε με το σύρμα τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν πολύ και να ασπρίσουν.
  • Ρίχνετε όλα τα υπόλοιπα υλικά με τελευταία το βούτυρο το λιωμένο και το αλεύρι.
  • Τα χτυπάτε καλά μέχρι να γίνει ένας λείος χυλός.
  • Ρίξτε τη ζύμη στη βουτυρωμένη φόρμα και ψήστε το κέικ βανίλια για 45-50 λεπτά.
  • Το κέικ θα φουσκώσει αρκετά και μόλις περάσουν τα 45 λεπτά μπορείτε να το τρυπήσετε με μία οδοντογλυφίδα και αν αυτή βγει εντελώς στεγνή το βγάζετε από το φούρνο.
  • Αφήνετε το κέικ βανίλια να σταθεί για 10 λεπτά μέσα στη φόρμα και προσεκτικά με ένα μαχαίρι το βοηθάτε να ξεκολλήσει από τα τοιχώματα της φόρμας.
  • Αναποδογυρίζετε σε μια σχάρα και περιμένετε μέχρι να κρυώσει καλά.
  • Τέλος, το πασπαλίζετε με άχνη ζάχαρη!

Προσοχή δεν ανοίγουμε το φούρνο πριν περάσουν 40 λεπτά γιατί το κέικ βανίλια δε φουσκώσει καθόλου!

Η Έλενα Σμπώκου είναι food blogger και ασχολείται με τη μαγειρική από το 2007. Συνταγές της μπορείτε να βρείτε στο elenaiscooking.com

Leave a Reply