ΠΩΣ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΔΩΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΔΥΜΑ ΣΑΣ

Η αγορά παιχνιδιών για τα δίδυμα είναι κάποιες φορές δύσκολη υπόθεση και θέλει σκέψη και σωστό χειρισμό. Ενώ εσείς μπορεί να έχετε επιλέξει τα δώρα σας με πολλή αγάπη και ενθουσιασμό, τελικά η στιγμή που τα παιδιά αντικρίζουν τα νέα τους παιχνίδια γίνεται αφορμή για μεγάλους καβγάδες!

Τι μπορεί να φταίει;

Υπάρχει άραγε σωστή τακτική για την αγορά δώρου για τα δίδυμα; Είναι καλύτερο να αγοράζει κανείς ένα δώρο, με τη συμφωνία να παίζουν τα παιδιά μαζί;  Ή να αγοράζει διαφορετικά δώρα που να μοιάζουν όμως μεταξύ τους, έτσι ώστε να αποφεύγονται οι συγκρίσεις και οι διαφωνίες; Μιας και τα Χριστούγεννα πλησιάζουν, ας δούμε μερικές ιδέες για το πως μπορούμε να επιλέξουμε τα δώρα για τα δίδυμά μας!

Πολλοί γονείς προτιμούν να αγοράζουν ένα ξεχωριστό παιχνίδι για κάθε παιδί, με το σκεπτικό ότι το κάθε παιδί είναι ένας διαφορετικός άνθρωπος και έτσι πρέπει να αντιμετωπίζεται. Προσπαθούν όμως σε αυτή την περίπτωση να διαλέγουν παιχνίδια ίσης αξίας, με παρόμοια χαρακτηριστικά, έτσι ώστε να μη θεωρηθεί από τα παιδιά ότι γίνονται διακρίσεις εις βάρος του ενός.  Όμως δυστυχώς, επειδή στα δίδυμα συνήθως ισχύει ο κανόνας «θέλω αυτό που έχει ο άλλος και όχι αυτό που μου έφερες» (απλά επειδή είναι του άλλου!), οι γονείς μπορεί να βρεθούν στη δυσάρεστη θέση να μετανοιώνουν για την επιλογή τους…


Τι μπορούμε λοιπόν να κανουμε σε αυτή την περίπτωση;

Μια ιδέα είναι να αγοράζουμε παιχνίδια που παίζονται με δύο ή περισσότερα άτομα ταυτόχρονα. Με αυτό τον τρόπο τα παιδιά παίρνουν ένα δώρο και μαθαίνουν να παίζουν μαζί, να καλλιεργούν το ομαδικό πνεύμα και αντιλαμβάνονται τι σημαίνει συνεργασία. Σε αυτή την κατηγορία ανήκουν παιχνίδια όπως τα επιτραπέζια, οι  πίστες αυτοκινήτων, τα σετ κατασκευής και άλλα παρόμοια, με τα οποία τα αδέρφια θα μάθουν να συνεργάζονται.

Ενδεχομένως η καλύτερη λύση να είναι κάτι συνδυαστικό, δηλαδή ένα μικρό δωράκι στο κάθε παιδί, που θα είναι δικό του και ένα μεγαλύτερο παιχνίδι που θα μπορούν να παίζουν μαζί. Στην πραγματικότητα ο στόχος είναι να ενισχύουμε την ατομικότητα του κάθε παιδιού, όμως στη συγκεκριμένη περίπτωση που μπορεί το γιορτινό κλίμα να μετατραπεί σε “ρινγκ”, ίσως βοηθήσει ένας συνδυασμός, όπως αναφέραμε παραπάνω. Μια δοκιμή θα μας βοηθήσει να κινηθείτε προς τη σωστή κατεύθυνση!

Καλές γιορτές!

Η Εύη Σταθάτου είναι η δημιουργός του site  www.mytwins.gr. Είναι μαμά 3 αγοριών, εκ των οποίων τα δυο μεγαλύτερα είναι… δίδυμα! 

Leave a Reply