ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ

christmas-crafts-freebies_180779Χριστουγεννιάτικες κατασκευές! Χειροποίητες μπάλες, πρωτότυπα στεφάνια, μοναδικά δεντράκια: οι γιορτές δεν θέλουν χρήματα, φαντασία θέλουν!

Χριστουγεννιάτικη μπάλα με κολάζ

ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΣ:
✤Γυάλινη (ή πλαστική) χριστουγεννιάτικη μπάλα
✤ Σελίδες από ένα παλιό βιβλίο ή εφημερίδα κομμένα σε μικρά κομματάκια (όσο πιο μικρά τόσο καλύτερα θα απλώνονται στη στρογγυλή μπάλα)
✤ Κόλλα ατλακόλ κρυσταλλιζέ
✤ Σκόνες γκλίτερ
✤ Πινέλο
✤ Κορδέλα ή σπάγκο

ΟΔΗΓΙΕΣ
Κάλυψε μια επιφάνεια με εφημερίδα για να μη λερώσεις. Κόψε μερικές σελίδες από ένα παλιό βιβλίο ή μία εφημερίδα σε μικρά κομματάκια. Αφαίρεσε το κρεμαστράκι από τη χριστουγεννιάτικη μπάλα. Ανακάτεψε καλά σε πλαστικό δοχείο την ατλακόλ με λίγο νεράκι, ίσα ίσα μέχρι να γίνει ρευστή. Χρησιμοποιώντας ένα κομματάκι χαρτί κάθε φορά, άπλωσε κόλλα με το πινέλο πάνω στην μπάλα και κόλλησέ το πάνω στην επιφάνειά της. Συνέχισε με αυτόν τον τρόπο ώσπου να καλύψεις όλη την μπάλα με τα χαρτάκια. Πέρασε άλλο ένα χέρι κόλλα προσεκτικά πάνω από τα χαρτάκια. Πασπάλισε με γκλίτερ. Άφησε να στεγνώσει τελείως. Βάλε πάλι το κρεμαστράκι στη θέση του. Η χριστουγεννιάτικη μπάλα είναι έτοιμη!
red-felt-wreath-Santa-belt
Στεφάνι Αϊ-Βασίλης

ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΣ:

✤ Στεφάνι φελιζόλ
✤ Κόκκινη σατέν κορδέλα
✤ Μαύρη τσόχα
✤Ένα μικρό τετραγωνάκι από χρυσό χαρτόνι
✤ Πιστόλι ζεστής σιλικόνης

ΟΔΗΓΙΕΣ
Τύλιξε σατέν κόκκινη κορδέλα γύρω από το στεφάνι φελιζόλ. Φρόντισε αραιά και πού να στερεώνεις την κορδέλα με πιστόλι ζεστής σιλικόνης για να μην πέφτει. Κόψε ένα μακρόστενο κομμάτι μαύρη τσόχα και στερέωσέ το στη μέση του στεφανιού. Στερέωσε τις άκρες με κόλλα. Πάνω εκεί κόψε ένα χρυσό τετράγωνο κομμάτι χαρτί και κόλλησέ το σαν αγκράφα ζώνης (η ζώνη του Αϊ-Βασίλη!).

64bd7ac4df0bb86d77f795b15d6998ab--balloon-wreath-felt-decorations

Ένα διαφορετικό χριστουγεννιάτικο δεντράκι!

ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΣ:
✤ Έναν κώνο φελιζόλ
✤Ακρυλικό χρυσό ή ασημί χρώμα
✤Νήμα πλεξίματος σε γιορτινό χρώμα, ή λουρέξ, ή και με παγιέτες!
✤Κόλλα σιλικόνης
✤ Μικρά πον πον

ΟΔΗΓΙΕΣ
Βάψε τον κώνο με την ακρυλική μπογιά και άφησέ τον να στεγνώσει τελείως. Στερεώνοντας την άκρη του μαλλιού με κόλλα ξεκίνα να τυλίγεις από πάνω προς τα κάτω γυρνώντας το μαλλί πλεξίματος γύρω από τον κώνο. Τύλιγε ακανόνιστα αφήνοντας κενά για να φαίνεται και η χρυσή / ασημί μπογιά. Στερέωσε κατά τόπους με την κόλλα σιλικόνης. Μόλις τυλίξεις το νήμα, κόλλησε με τη σιλικόνη κατά τόπους και τα μικρά πον πον.
prepossessing-front-door-christmas-wreath-deco-shows-spectacular-red-christmas-ball-combine-engaging-green-christmas-ball-also-picturesque-colorful-ribbon-design-inspiration-christmas-wreaths-ideas-id
Στεφάνι από κορδέλες

ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΣ
✤ Τελάρο κεντήματος ή στεφάνι από φελιζόλ
✤Ακρυλικό χρυσό χρώμα
✤Διάφορες πολύχρωμες κορδέλες
✤Μικρές χριστουγεννιάτικες μπαλίτσες

ΟΔΗΓΙΕΣ
Βάψε με ένα πινέλο το στεφάνι. Άφησέ το να στεγνώσει τελείως. Κόψε κορδέλες και δέσε τις πάνω του με φιόγκους ή ακόμα και απλούς κόμπους. Φρόντισε να τις δένεις πολύ κοντά τη μία στην άλλη για να μην υπάρχουν κενά. Κατά τόπους κόλλησε τις χριστουγεννιάτικες μπαλίτσες. Δέσε στην κορυφή μια κορδέλα και κάνε μια θηλιά για να μπορέσεις να το κρεμάσεις.

1400948223725
Εναλλακτική χριστουγεννιάτικη μπάλα
Ένας γρήγορος και εύκολος τρόπος για να μεταμορφώσεις τις παλιές σου μπάλες

ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΣ
Ένα τετράγωνο κομμάτι ύφασμα (λινάτσα, χριστουγεννιάτικο ύφασμα, ή ό,τι άλλο έχεις, ή φαντάζεσαι), περίπου 35Χ35 εκατοστά για μια μπάλα διαμέτρου 10 εκατοστών.

ΟΔΗΓΙΕΣ
Προσάρμοσε το μέγεθος του υφάσματος ανάλογα με τη διάμετρο της μπάλας. Τύλιξε την μπάλα στο ύφασμα (σαν μπομπονιέρα) και στερέωσε τις άκρες με λαστιχάκι ή μια κορδελίτσα. Πέρασε μια κορδελίτσα από το λαστιχάκι για να κάνεις θηλιά και να μπορέσεις να κρεμάσεις την μπάλα. Φτιάξε με μια φαρδιά κορδέλα έναν εντυπωσιακό φιόγκο, στερέωσε μέσα εκεί ένα κλαδάκι γκι και η μπάλα σου είναι έτοιμη!

Ευχαριστούμε για την πολύτιμη βοήθειά της την κυρία Νικολέττα Σγουρού.
craftinspirationbynikoletta.blogspot.gr

Leave a Reply