ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΑ ΚΛΑΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΚΡΗΞΕΙΣ ΟΡΓΗΣ ΣΤΗ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΗ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ

Οι εκρήξεις οργής (Temper Tantrums) και τα κλάματα αποτελούν ένα συχνό και, συγχρόνως, φυσικό φαινόμενο το οποίο οι γονείς καλούνται να αντιμετωπίσουν στην καθημερινότητά τους και συχνά μπορεί  να τους  οδηγήσει σε αδιέξοδο.

Παρόλα αυτά, οι εκρήξεις οργής του παιδιού δεν είναι χειρισμός. Είναι μία αυθεντική ανάγκη του παιδιού να εκτονώσει τα καταπιεσμένα συναισθήματά του. Όταν είναι θυμωμένο και έχει μία έκρηξη οργής αντί να το αγνοήσετε, να του αποσπάσετε την προσοχή, να το τιμωρήσετε ή να θυμώσετε, προσπαθήστε να σταθείτε δίπλα του και να το ακούσετε. Η παρουσία σας από μόνη της λέει «Είμαι εδώ… Σε ακούω… Σε αγαπάω… Ο θυμός σου δεν με διώχνει μακριά σου.»

Το Follow Your Tree διοργανώνει βιωματικό σεμινάριο για γονείς για να τους βοηθήσει να κατανοήσουν καλύτερα τις εκρήξεις οργής και τα κλάματα των βρεφών και των νηπίων. Στο πλαίσιο του Σεμιναρίου:

  1. Θα εστιάσουμε στο πώς επηρεάζονται οι γονείς από τα κλάματα και τις εκρήξεις οργής των παιδιών τους.
  2. Θα συζητήσουμε και θα αναλύσουμε το νόημα και τη λειτουργία του κλάματος και των εκρήξεων οργής  στο πλαίσιο της ανάπτυξης των παιδιών και
  3. Θα διερευνήσουμε και θα προτείνουμε τρόπους αντιμετώπισης που είναι κατάλληλοι και επωφελείς τόσο για την ανάπτυξη των παιδιών όσο και τη σχέση των γονιών με τα παιδιά τους.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: Σάββατο 4 Απριλίου 2015
ΩΡΑ: 16:00-19:00
ΤΟΠΟΣ: Follow Your Tree,  Χίου 11, 15231, Κ. Χαλάνδρι, έναντι  Ιατρόπολις
ΚΟΣΤΟΣ: 30€ το άτομο, 40€ και οι δύο γονείς μαζί, 20€ για ανέργους (επίδειξη κάρτας ανεργίας)

Το Σεμινάριο έχει βιωματικό χαρακτήρα και ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι περιορισμένος.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΣ:

  • Βένια Δεληκατερίνη:  Σύμβουλος Aware Parenting, Εμψυχώτρια Θεατρικής  Έκφρασης και Καθηγήτρια Αγγλικών μέσω Παιχνιδιού (www.followyourtree.gr )
  • Κωνσταντίνος Κώστας:  Ψυχοθεραπευτής Gestalt, Ψυχολόγος  και Κοινωνικός Λειτουργός (www.gestalt-followyourtree.gr)

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ/ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:
ΤΗΛ: 210 6776853, 6977 730107, 6944 359538
ΕMAIL: info@followyourtree.gr, info@gestalt-followyourtree.gr

Leave a Reply