ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΝΟΝΤΑΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΓΙΔΑ ΤΩΝ ΡΟΛΩΝ| ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΥΣ

Η Παγίδα των Ρόλων 2,NAIΕίναι μάλλον απίθανο να μην βάζουμε τα παιδιά μας σε ρόλους. Αυτό μπορεί να συμβεί ακόμα και πριν τη σύλληψη στη φαντασία του γονιού ή και κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης π.χ. η μαμά αισθάνεται το έμβρυο συχνά μέσα στη μήτρα και το χαρακτηρίζει «ζωηρό». Μέσα από τέτοιου τύπου καθρέφτισμα όπως οι χαρακτηρισμοί, η κριτική, οι συγκρίσεις, το παιδί παγιδεύεται σε έναν ορισμένο τρόπο αντίληψης του εαυτού του και σε αντίστοιχα μοτίβα συμπεριφοράς: το καλό παιδί, ο βοηθός της μαμάς, το όμορφο παιδί, το ντροπαλό, ο καπετάν φασαρίας, η πριγκίπισσα, ο φοβιτσιάρης, ο καλύτερος κλπ.

Οι ρόλοι μας περιορίζουν και μας εμποδίζουν να αναπτυχθούμε σύμφωνα με το δυναμικό μας. Στο σεμινάριο αυτό θα εστιάσουμε στο πώς μπορούμε να αποφύγουμε να βάζουμε τα παιδιά μας σε παγιωμένους ρόλους και να καταφέρουμε να τα δούμε όπως πραγματικά είναι.

Απελευθερώνοντας τα παιδιά από την παγίδα των ρόλων

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: Σάββατο 13 Μαΐου 2017

ΩΡΑ: 14:00-17:00

ΤΟΠΟΣ: Follow Your Tree,  Χίου 11, 15231, Κ. Χαλάνδρι, έναντι Ιατρόπολις

 ΚΟΣΤΟΣ: 30€ το άτομο, 50€ και οι δύο γονείς μαζί

Το σεμινάριο έχει βιωματικό χαρακτήρα και απευθύνεται σε γονείς και παιδαγωγούς. Παρέχεται βεβαίωση συμμετοχής. Ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι περιορισμένος.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ/ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

ΤΗΛ: 210 6776853, 6977 730107, 6944 359538,

ΕMAIL: info@followyourtree.gr, info@gestalt-followyourtree.gr

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΣ

  • Βένια Δεληκατερίνη: Σύμβουλος Γονέων Aware Parenting, Εμψυχώτρια Θεατρικής Έκφρασης, Εκπαιδευόμενη Ψυχoδραματίστρια (www.followyourtree.gr)
  • Κωνσταντίνος Κώστας: Ψυχοθεραπευτής Gestalt, Ψυχολόγος και Κοινωνικός Λειτουργός (www.gestalt-followyourtree.gr)

Leave a Reply