ΠΩΣ ΘΑ… ΤΡΟΜΑΞΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΦΟΒΟΥΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ;

Όλοι οι γονείς προβληματίζονται όταν τα παιδιά τους φοβούνται. Υπάρχει, όμως, παιδί που δεν φοβάται; Οι φόβοι αποτελούν ένα φυσιολογικό κομμάτι της ανάπτυξης τους και συνήθως είναι περαστικοί. Μήπως αν δούμε τους φόβους τους ανάποδα, μπορούμε να βοηθήσουμε τα παιδιά να τους αντιμετωπίσουν και να τους ξεπεράσουν! Δείτε το παράδειγμα του Νικόλα!

Ο Νικόλας είναι παιδί ατρόμητο!
Αν ήταν πυροσβέστης, δε θα φοβόταν να ανέβει στον πιο ψηλό όροφο για να σώσει κάποιον από τη φωτιά κι αν ήταν εξερευνητής δε θα φοβόταν να κατασκηνώσει στη μέση της πιο σκοτεινής και επικίνδυνης ζούγκλας.
Η αλήθεια είναι όμως πως κάτι φοβάται…
-Μπαμπά, φοβάμαι πολύ το σκοτάδι, λέει ένα βράδυ στον μπαμπά του, κι εκείνος κάθεται δίπλα του και του απαντά χαμογελαστός…
-Μα αυτό είναι τέλειο!

Οι Εκδόσεις Μίνωας και το βιβλιοπωλείο IANOS με αφορμή την κυκλοφορία του βιβλίου του Αντώνη Παπαθεοδούλου “Το σκοτάδι φοβάται τον Νικόλα”, από τη σειρά βιβλίων “Οι φόβοι των μικρών απ’ την ανάποδη” καλούν το Σάββατο 31 Μαΐου στη 13:00 όλους τους γονείς σε μια εκδήλωση-συζήτηση με θέμα τους φόβους των παιδιών μας. Θα μιλήσουν ο συγγραφέας, η νηπιαγωγός Γιούλα Μπλέσιου και η ψυχολόγος Φιλιώ Τσουκαλά, που έχει την επιστημονική επιμέλεια του βιβλίου. Τη συζήτηση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Πελιώ Παπαδιά.

Πού: IANOS CAFE, Σταδίου 24, Αθήνα
Πότε: Σάββατο, 31 Μαΐου 2014, 13:00
Δείτε το event στο facebook εδώ.

skotadi

Leave a Reply