ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ

Το Εργαστήρι Μελέτης της Παιδικής Ηλικίας και η αφηγήτρια Σάσα Βούλγαρη μάς δίνουν “Οδηγίες για να φτιάχνουμε παραμύθια”, μέσα από ένα σεμινάριο δημιουργικής γραφής και μυθοπλασίας, βασισμένο στα λαϊκά παραμύθια

Σε μια πρώτη βιωματική προσέγγιση στην τέχνη της μυθοπλασίας και της δημιουργικής γραφής, οι συμμετέχοντες καλούνται επιτόπου, με πολύ απλές και διασκεδαστικές τεχνικές να δημιουργήσουν τις δικές τους ιστορίες. Με απλά, αλλά και με πιο εντυπωσιακά ερεθίσματα, θα γράψουν τις δικές τους ιστορίες και θα διδαχτούν τρόπους να ερεθίζουν την φαντασία και τη δημιουργικότητά τους στη γραφή.
Θα κατανοήσουν τη δομή διαφορετικών λογοτεχνικών αφηγηματικών δομών όπως κόμικ, ευτράπελες ιστορίες, ποιήματα, διηγήματα, χαικού, λίμερικ και γλωσσοδέτες, βιωματικά κείμενα, διαφημίσεις και πολλά άλλα.
Επίσης, θα μάθουν πώς μπορούν μέσα από μια ιστορία να μιλήσουν ευκολότερα για κάποια θέματα, και πώς οι ιστορίες χρησιμοποιήθηκαν ανέκαθεν για την ευκολότερη κατανόηση στριφνών ζητημάτων σε όλα τα πεδία: στη φιλοσοφία, την εκπαίδευση, τη γονεϊκή διδαχή, κ.α.

ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ: Δεν χρειάζονται! Μπορούν να το παρακολουθήσουν παιδαγωγοί, εμψυχωτές, τρομπετίστες και τραγουδιστές, ηθοποιοί και κηπουροί, μαμάδες, μπαμπάδες, γιαγιάδες, κομπιουτεράδες, γαλατάδες, φουρνάρηδες, κεραμοποιοί, βασιλιάδες και… κοινοί θνητοί!

ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ: Πολλές!!! Στο σχολείο με τους μαθητές. Στο σπίτι με τα παιδιά. Στο γραφείο, αλλά μόνο όταν δεν έχετε δουλειά! Στην οδήγηση αρκεί να είσαστε προσεκτικοί. Στον καναπέ αρκεί να έχετε την τηλεόραση κλειστή. Στη βόλτα σας, όταν δεν χαζεύετε στα μαγαζιά…. Και όπου σας αρέσει, αρκεί να είναι με… χαρά!

Πότε: Σάββατο 14 Μαρτίου, 11.00-16.00

Διάρκεια εργαστηρίου: 5 ώρες.

Κόστος συμμετοχής: 50 ευρώ (+ΦΠΑ 23%)

Πού: Εργαστήρι Μελέτης της Παιδικής Ηλικίας, Ιωάννου Φιλήμονος 3, μετρό Αμπελόκηποι ή Μέγαρο Μουσικής.

Πληροφορίες-Δηλώσεις συμμετοχής στο 211 4051903 

Leave a Reply