Η ΠΑΙΔΙΚΗ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΑ ΠΡΩΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ Η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΗΣ

“…Ο Μάρκος, 3 ετών παρά κάτι, παίρνει το κουβαδάκι από τα χέρια του Αλέξη και αρχίζει να το γεμίζει άμμο με το φτυάρι του. Ο Αλέξης φωνάζει «δικό μου, το κουβαδάκι μου» με όλη του τη δύναμη, ώστε να τον ακούει όλη η παραλία. Όταν καταλαβαίνει ότι τα λόγια δε θα του δώσουν το κουβαδάκι πίσω, πάει να το αρπάξει, αλλά ο Μάρκος προλαβαίνει να το τραβήξει, σηκώνεται και αρχίζει να τρέχει. Ο Αλέξης τον προλαβαίνει, τον σπρώχνει, τον ρίχνει κάτω και του παίρνει το κουβαδάκι, με αποτέλεσμα ο Μάρκος να αρχίσει να κλαίει…”

Οι Μικρές Ιστορίες και o ψυχολόγος της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Αστυνομίας κ. Νίκος Σταματογιάννης διοργανώνουν σεμινάριο, που απευθύνεται σε γονείς, παιδαγωγούς, φοιτητές και όλους όσοι ασχολούνται με ομάδες παιδιών, με τίτλο: «Η παιδική επιθετικότητα στα πρώτα χρόνια της ζωής και η διαχείρισή της». Σκοπός του σεμιναρίου είναι να απαντηθούν ερωτήματα όπως τι ακριβώς είναι η παιδική επιθετικότητα, πού οφείλεται, πώς μπορούμε να τη διαχειριστούμε, αλλά και σε ποιο βαθμό η επιθετική συμπεριφορά των παιδιών αποτελεί φυσιολογική εκδήλωση της ανάπτυξής τους. Οι συμμετέχοντες θα μιλήσουν για τις επιθετικές εκδηλώσεις (καυγάδες ανάμεσα στα αδέρφια, κρίσεις θυμού, αδιαφορία για τα όρια, κλπ.) κατά τη βρεφική, νηπιακή και προσχολική ηλικία, απαντώντας σε ερωτήματα που προβληματίζουν καθημερινά γονείς και παιδαγωγούς. Οι συμμετέχοντες έχουν την δυνατότητα να θέσουν σχετικές ερωτήσεις, στέλνοντας mail στο info@mikresistories.gr, οι οποίες θα απαντηθούν στο τέλος του σεμιναρίου από τον κύριο Σταματογιάννη.

Πού: Μικρές Ιστορίες,Δημητρακοπούλου 70- Κουκάκι, στάση μετρό Συγγρού-Φιξ

Πότε: Τετάρτη 27 Νοεμβρίου (οι συμμετοχές έχουν κλείσει) και 4 Δεκεβρίου στις 18:00-21:00

Κόστος συμμετοχής: 10 ευρώ

Ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι περιορισμένος. Είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής τηλεφωνικά στο 210-9227730 ή μέσω mail στο info@mikresistories.gr δηλώνοντας τα στοιχεία σας (όνομα, τηλέφωνο, ιδιότητα).

stmtgnis

One Response

  1. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΚΟΥΚΟΥΛΗ 3 Νοεμβρίου, 2013

Leave a Reply